Euro 2024

Διατήρησε την παράδοση και πήγε Euro με… θρίλερ η Σλοβακία

Προηγήθηκε στο 17’ αλλά χρειάστηκε παράταση η Σλοβακία για να κάμψει 2-1 την Β.Ιρλανδία, που ισοφάρισε στο 88’ κι είχε δοκάρι στο 90’, περνώντας στα τελικά!

Η Σλοβακία προηγήθηκε νωρίς, με γκολ του Κούτσκα στο 17’, η Βόρεια Ιρλανδία ισοφάρισε με αυτογκόλ του Σκρίνιαρ στο 88ο λεπτό, ενώ είχε και δοκάρι με τον Λάφερτι στο 90’ αλλά ο Ντούρις στο 110ο λεπτό την διατήρησε αήττητη για τέταρτο σερί ματς -με τρεις νίκες και μια ισοπαλία- απέναντι στον σημερινό αντίπαλό της και παράλληλα την… πέρασε στην τελική φάση του ερχόμενου Euro, για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Το ματς:
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο από το ξεκίνημα και χωρίς πολλές φάσεις τελικά, με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν ωστόσο το 0-0 στην πρώτη τους αξιόλογη επίθεση…

Όταν ο Σαβίλ θέλησε να γυρίσει με κεφαλιά στον Έβανς, αλλά ο Κούτσκα πήρε… πρέφα το λάθος του πρώτου, βγήκε στην πλάτη του δεύτερου και κατόπιν τετ α τετ με τον Πίκοκ-Φάρελ και με πλασέ στην αριστερή γωνία άνοιξε το σκορ, στο 17’!



Από έναν… παρόμοιο τρόπο, δηλαδή από λάθος του Σάτκα που πήγε να πασάρει στον Λομπότκα, ο Μακ Γκιν έκλεψε την μπάλα, έφτασε έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε πάνω από την εστία της Σλοβακίας, στο 43ο λεπτό και την καλύτερη φάση από πλευράς γηπεδούχων.

Η Βόρεια Ιρλανδία μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη, πίεσε αρκετά τον αντίπαλό της και θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στο 53’, αλλά ο Γουάσινγκτον σούταρε πάνω στον Ροντάκ μέσα από την περιοχή αντί να σημαδέψει κάποια γωνία…

Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη για την ομάδα του Ίαν Μπάρακλαφ, που όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει άλλη αξιόλογη φάση μέχρι τα τελευταία λεπτά που αύξησε εκ νέου την πίεση της, αλλά είδε τον Κούτσκα να χάνει αυτός μια καλή ευκαιρία για το 0-2 δέκα λεπτά μετά.

Κι ενώ όλα έδειχναν «διπλό», ήρθε το αυτογκόλ του Σκρίνιαρ στην προσπάθειά του να απομακρύνει στο 88ο λεπτό, από το παράλληλο γύρισμα του Μακ Νερ από δεξιά, για να… σοκάρει τους παίκτες του Στέφαν Τάρκοβιτς και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, με 1-1!



Αφού το σουτ του Λάφερτι στο 90’ μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας και σουτ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ροντάκ, σώζοντας την Σλοβακία από το «έμφραγμα»…

Στα επιπλέον ημίωρο, όπως εύκολα φαντάζεται κανείς λίγο η κούραση, λίγο η κρισιμότητα έκαναν και τις δύο ομάδες να προσέξουν πρωτίστως τα μετόπισθεν, παρά να απειλήσουν.

Χαρακτηριστικά, ένα σουτ του Λάφερτι στο 101’ και ένα ακόμα από τον Ντουρις, που είχε μπει αλλαγή αντί του Μακ από το 65ο λεπτό, στο 105’ κατέληξαν αμφότερα στην αγκαλιά των αντίπαλων γκολκίπερ.

Ωστόσο, ο Ντούρις πήρε το… αίμα του πίσω στο 110ο λεπτό, όταν αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο σώμα του Έβανς, στρώθηκε στον επιθετικό της Ομόνοιας ο οποίος με σουτ χαμηλά στην αριστερή γωνία του Πίκοκ-Φάρελ σημείωσε το 1-2 υπέρ της χώρας του!

Με την Βόρεια Ιρλανδία να χάνει εκ νέου στα… χασομέρια την μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει ξανά με buzzer beater και να στείλει το παιχνίδι στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, καθώς ο Ροντάκ απέκρουσε την κεφαλιά του Έβανς στο 120’…

Έτσι, η Σλοβακία θα συμμετάσχει στο πέμπτο γκρουπ του επόμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μαζί με τις Ισπανία, Σουηδία και Πολωνία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x