Γενικά

Διέσυρε την Κολομβία το Εκουαδόρ

Ένα «καταιγιστικό» Εκουαδόρ νίκησε στο Κίτο 6-1 την Κολομβία για την τέταρτη αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της Νότιας Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 και παρέμεινε δεύτερο.

Το Εκουαδόρ διέλυσε 6-1 (!) την πανίσχυρη Κολομβία στο Κίτο για την τέταρτη αγωνιστική του προκριματικού ομίλου της Λατινικής Αμερικής για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αφήνοντας τους «καφετέρος» προσωρινά πίσω από την προνομιούχο τετράδα.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 4-1 στο πρώτο ημίχρονο με τα γκολ των Αρμολέδα στο 7’, Μένα στο 9’, Εστράδα στο 32’ και Αρτεάγα στο 39’ πριν μειώσει ο Ροντρίγκες στο 45’ με πέναλτι. Στην επανάληψη, ο Πιάτα έκανε το 5-1 στο 71' και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το σκορ έκλεισε ο Εστουπινιάν στο 90΄.

Το Εκουαδόρ δεν είχε πετύχει ποτέ στο παρελθόν έξι γκολ σε ματς προκριματικής φάσης Μουντιάλ, ενώ η Κολομβία είχε να δεχτεί ισάριθμα σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου από τις 9 Μαρτίου του 1977, όταν είχε χάσει με 6-0 από τη Βραζιλία στο «Μαρακανά».

Νίκη για την ουραγό Βενεζουέλα επί της Χιλής με 2-1 στο Καράκας, ίσως της «κόψει» το δρόμο για την πρόκριση. Ο Ντελ έκανε το 1-0 στο 10’, ισοφάρισε ο Βιδάλ στο 15’ για να δώσει τη νίκη στους γηπεδούχους ο Σάλομον στο 82’.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x