Stoiximan Super League

Μηδέν εις το πηλίκο...

Χωρίς ουσία... Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις λίγες αλλά μεγάλες φάσεις τους, μένοντας στο 0-0 στη Λεωφόρο.

Δείγμα... αρνητικό για Παναθηναϊκό, χαμένη ευκαιρία για τον Αστέρα Τρίπολης (0-0).

Οι πράσινοι είχαν πολύ κακό πρόσωπο στο πρώτο του ματς στο 2021, έχοντας και ως ελαφρυντικό τα κρούσματα κορωνοϊού, με τους Αρκάδες να είναι αυτοί που έψαξαν περισσότερες φορές και έφτιαξαν τις ευκαιρίες στην επανάληψη για να πάρουν τη νίκη αλλά δεν είχαν ουσία και έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Διούδη!

Χωρίς φαντασία και φρεσκάδα οι παίκτες του Μπόλονι, τους έλειψε πολύ ο Βιγιαφάνες και ο Μαουρίσιο, με τον Αϊτόρ να είναι αυτός που δημιούργησε ότι καλύτερο έφτιαξε η ομάδα του! Ανώτερος ο Αστέρας, που μπορεί να θεωρεί ότι αδικείται από το 0-0 λόγω των ευκαιριών του ενώ του ακυρώθηκε σωστά γκολ του Κρέσπι για οφσάιντ στον Μπαράλες.

Στους 19 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, παραμένει 5ος, που παίζει εκτός έδρας την Τετάρτη στη Ριζούπολη με τον Απόλλωνα. Μία θέση πιο κάτω με έναν βαθμό λιγότερο ο Αστέρας που υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην Τρίπολη, επίσης, την Τετάρτη.

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-3-3 κατέβασε τον Παναθηναϊκό ο Λάζλι Μπόλονι. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, με τους Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ζαγαρίτη στην τετράδα της άμυνας. Βέλει, Αλεξανδρόπουλος και Μπουζούκης στην τριάδα των χαφ, με τους Αϊτόρ, Χατζηγιοβάνη να πλαισιώνουν τον Καρλίτος στην επίθεση.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Αστέρα Τρίπολης ο Μίλαν Ράσταβας. Ο Παπαδόπουλος στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ στην άμυνα. Μουνάφο και Βαλιέντε στον άξονα, με τους Σίτο, Ριέρα, Κρέσπι να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπαράλες.

Το ματς

Οι δύο ομάδες έδειξαν εμφανώς επηρεασμένες από την έλλειψη ρυθμού. Ο Αστέρας, βέβαια, πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, περιορίζοντας τον Παναθηναϊκό σε πιο παθητικό ρόλο. Οι Αρκάδες φόρτωναν αρκετά την δεξιά πλευρά των πράσινων όπου έπαιζε με ανάποδο πόδι ο Χουάνκαρ, αλλά και πάλι δεν δημιουργούσαν εύκολα τελικες! Η πρώτη φάση ήρθε στο 18΄με τον προωθημένο Σουάρεθ να κάνει το ανάποδο-ψαλίδι αλλά να μην βρίσκει για λίγο εστία, με τον Διούδη δύο λεπτά μετά να βγαίνει γρήγορα και να προλαβαίνει τον Ριέρα μέσα στην περιοχή που έκανε ανοιχτό κοντρόλ. Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να ανεβάσει περισσότερο τις γραμμές του, να μειώσει τις αποστάσεις αλλά και να κάνει βάλει περισσότερους παίκτες στην εξίσωση και στην επιθετική του ανάπτυξη.

Στο 34ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Κρέσπι να εκτελεί το φάουλ και να ξεγελάει τον Διούδη που έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, αλλά για καλή τύχη του Παναθηναϊκού ο Μπαράλες άπλωσε το πόδι του και έκανε συμμετοχή στη φάση ενώ ήταν εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την πρώτη του φάση, η οποία ήταν και πολύ μεγάλη αλλά μετά την εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ ο Πούγγουρας δεν κατάφερε να σκοράρει από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά! Λίγα λεπτά μετά και στο φινάλε του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός άγγιξε εκ νέου το γκολ με τον Αϊτόρ να δημιουργεί ξανά αλλά ο Χατζηγιοβάνης αυτή τη φορά κατάφερε να μην βρει εστία και πάλι από τη μικρή περιοχή!

Όπως τελείωσε το ματς έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Αστέρας που έχασε μεγάλη φάση! Ή για να το πούμε καλύτερα ο Διούδης ήταν αυτός που στέρησε το γκολ στον Ριέρα και στο πολύ δυνατό σουτ που επιχείρησε με μεγάλη επέμβαση! Στα... καπάκια ο Καρλίτος είδε τον Παπαδόπουλο να τον νικάει σε τετ-α-τετ αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ στην τελευταία καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο ματς, αφού στη συνάχεια δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τελική αλλά μόνο προϋποθέσεις! Το παιχνίδι άρχιζε να χαλάει όσο περνούσε η ώρα, γινόταν πιο σκληρό και οι δύο ομάδες δεν έπαιρναν μεγάλα ρίσκα.

Ο Αστέρας, πάντως, ήταν αυτός που έψαξε πιο ορθολογικά το γκολ και το πλησίασε σε δύο περιπτώσεις αλλά οι παίκτες τού Μίλαν Ράσταβατς δεν είχαν ουσία! Αρχικά, στο 72' ο Μπαράλες έκανε εξαιρετικό γύρισμα και ο Λουίς Φερνάντεθ βρέθηκε αμαρκάριστος στην μικρή περιοχή αλλά έκανε... τσαφ και έχασε την ευκαιρία να σκοράρει, ενώ οκτώ λεπτά μετά ο Διούδης είπε "όχι" με εντυπωσιακή επέμβαση στον Καπίγια, στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του αγώνα.



Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Καρλίτος (76' Μακέντα), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (65' Ιωαννίδης), Αϊτόρ (82' Αθανασακόπουλος), Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αλβάρες, Σουάρεθ, Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο (90' Μπόρχα Φερνάντεθ), Σίτο (63' Καπίγια), Ριέρα (63' Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (87' Τιλίκα), Μπαράλες

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x