Ελλάδα

«Λύγισε» τον Άρη ο Ιωνικός

Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Ιωνικός επικράτησε 68-64 του Άρη στο κλειστό του Πλάτωνα για τη 10η αγωνιστική.

Σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις πέτυχε ο Ιωνικός που επικράτησε 68-64 του Άρη για τη δέκατη αγωνιστική, σε ένα ματς χωρίς ποιότητα αλλά με πολύ σασπένς.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ήταν ο Τορλίν Φιτζπάτρικ με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Άνταμ Σμιθ με 14 πόντους και 4 ασίστ. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έφτασε τις 4 νίκες σε 10 αγώνες.

Ο Τζαμάλ Σούλερ με 18 πόντους ξεχώρισε από τους κίτρινους, που έχασαν πολλά εύκολα καλάθια στο τέλος, ενώ έπαιξαν χωρίς τους Ντραγκίτσεβιτς και Μιλόσεβιτς. Το ρεκόρ της ομάδας του Σάββα Καμπερίδη «υποχώρησε» στο 3-6.

Το ματς

Ο Ιωνικός μπήκε… φουριόζος στο ματς και προηγήθηκε με 10-3 έχοντας ως όπλο τα επιθετικά ριμπάουντ από τα οποία πήρε εννιά πόντους. Οι «κίτρινοι» πάντως βρήκαν τρόπο να μείνουν κοντά στο σκορ στην πρώτη περίοδο (18-14), ενώ όταν οι γηπεδούχοι ξέφυγαν στις αρχές της δεύτερης περιόδου με 26-19 η άμυνα ζώνης του Σάββα Καμπερίδη αποδείχτηκε αποτελεσματική. Ο Άρης με οδηγούς τους Σούλερ και Λιτλ πλησίασε στον πόντο (33-32) και έκλεισε το ημίχρονο σε απόλυτη ισορροπία, 34-34.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου (46-46), μέχρι ο «καυτός» Σούλερ να οδηγήσει τους «κίτρινους» στο προσπέρασμα, 50-51. Το γκολ-φάουλ του Πρίτζετ βοήθησε τον Ιωνικό με γκολ-φάουλ να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 53-51. Τα τρίποντα από Φιτζπάτρικ και Τολιόπουλο έφεραν τους γηπεδούχους στο 64-59 έξι λεπτά πριν το τέλος, προβάδισμα που αποδείχτηκε υπερπολύτιμο, καθώς οι δύο ομάδες… ξέχασαν να σκοράρουν στα τελευταία έξι λεπτά. Ο Μαυροκεφαλίδης διαμόρφωσε το τελικό 68-64 με 2:14 να απομένουν, τη στιγμή που οι Κουζέλογλου, Τσάλμερς, Λιτλ και Σλαφτσάκης έχασαν ευκαιρίες για να αποτρέψουν την ήττα της ομάδας τους.

Δεκάλεπτα: 18-14, 34-34, 53-51, 68-64



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x