Γενικά

Τα τρία μπράντι, ο Φέρντιναντ και το Χάιμπουρι

Το πώς βρέθηκε ξαφνικά στο χορτάρι του Χάιμπουρι έχοντας πιει λίγη ώρα πριν τρία μπράντι θυμήθηκε ο Άγγλος πρώην αμυντικός, παραδεχόμενος την στενή του σχέση με το αλκοόλ στην αρχή της καριέρας του.

Έμεινε στη μνήμη όλων ως ένας από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς των ευρωπαϊκών γηπέδων στην αρχή του 21ου αιώνα. Ωστόσο, πριν… σοβαρευτεί, ο Ρίο Φέρντινατ είχε συνήθειες που δεν προοιώνιζαν αυτό που ακολούθησε.

«Όταν ήμουν νέος, ήμουν τρελός, μπορούσα να περάσω όλη τη μέρα πίνοντας», αποκάλυψε ο 42χρονος πλέον Ρίο, και πρόσθεσε «μπορούσα να πιω δέκα μπύρες και μετά να το γυρίσω στη βότκα».

Περιγράφοντας τα πρώτα του επαγγελματικά χρόνια, είπε: «Τα στοιχεία από την αρχή της καριέρας μου είναι θολά. Οι υπόλοιποι μιλούν για εμφανίσεις και αποτελέσματα κι εγώ απλά κάθομαι και κουνάω το κεφάλι μου. Δεν έχω ιδέα για αυτά που μιλούν, δεν θυμάμαι».

Μάλιστα, ο μετέπειτα θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θυμήθηκε ένα απίθανο περιστατικό από την περίοδο που ήταν ακόμη παίκτης της Γουέστ Χαμ. Τη σεζόν 1996/97 η ομάδα του βρισκόταν στο ξενοδοχείο λίγη ώρα πριν αντιμετωπίσει την Άρσεναλ στο Χάιμπουρι και ο νεαρός Φέρντιναντ βρισκόταν εκτός αποστολής. Έτσι, ενώ ήταν καθισμένος στο μπαρ κατανάλωσε τρία μπράντι, σκεπτόμενος ότι δεν επρόκειτο να αγωνιστεί.



Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος του, όπως περιγράφει: «Την ώρα που είχα το τρίτο μπράντι στο χέρι μου, εμφανίσθηκε ο φροντιστής και μου είπε ότι πρέπει να αλλάξω, γιατί θα καθόμουν στον πάγκο ως αναπληρωματικός».

Η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη: «Βρισκόμουν στον πάγκο σκεπτόμενος ‘’σας παρακαλώ μη με βάλετε, δεν μπορώ να μπω στο Χάιμπουρι μετά από τρία μπράντι΄΄». Ωστόσο, ο τότε 19χρονος Φέρντιναντ πέρασε τελικά ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά για καλή του τύχη οι «κανονιέρηδες» προηγούνταν της Άστον Βίλα ήδη με 2-0 από το πρώτο 45λεπτο (με γκολ των Τζον Χάρτσον και Ντένις Μπέργκαμπ) και ο ρυθμός είχε πέσει, με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει μέχρι τέλους.



Παρά τα… άστατα πρώτα επαγγελματικά του χρόνια, βέβαια, ο Φέρντιναντ κατάφερε στη συνέχεια να γίνει με τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2002, έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών, ο ακριβότερος αμυντικός στον κόσμο, αλλά και να κατακτήσει με τους «κόκκινους διάβολους» έξι τίτλους Premier League και ένα Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x