Euroleague

Μάνος Παπαδόπουλος: «Θα μπορούσαν να αυξηθούν τα μέλη της Ευρωλίγκας»

Η αύξηση των μελών της Ευρωλίγκας θα βοηθούσε στην ανάπτυξή της, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ, Μάνος Παπαδόπουλος.

Σε πολλά και διάφορα θέματα αναφέρθηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Ρωσίας.

Αρχικά, ο αθλητικός διευθυντής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δήλωσε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της σε VTB League και Ευρωλίγκα, θεωρώντας παράλληλα πως το φαβορί είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από ‘κει και πέρα, ο έμπειρος παράγοντας μίλησε για τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν, ενώ τέλος θεωρεί πως η επέκταση των μελών στην Ευρωλίγκα, θα βοηθούσε στην ανάπτυξή της.

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Μάνου Παπαδόπουλου στην «Izvestia»:

- Για το πώς κρίνει την πορεία της Ζενίτ στο πρώτο μισό της σεζόν: «Έχουμε παίξει καλά τόσο στη VTB League, όσο και στην Ευρωλίγκα. Είμαστε σε καλές βαθμολογικές θέσεις. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι ότι παίζουμε όμορφο μπάσκετ. Ελπίζω να αρέσει και στους φιλάθλους ο τρόπος που παίζουμε. Να δούμε τι θα ακολουθήσει. Το σημαντικό είναι όλοι να παραμείνουν υγιείς».

- Για το «γεμάτο» πρόγραμμα όλων των ομάδων, όπως της Ζενίτ που έχει δέκα ματς τον Ιανουάριο και εννιά τον Φεβρουάριο: «Φυσικά και είναι δύσκολο για τους παίκτες ένα τόσο γεμάτο πρόγραμμα. Ωστόσο, έτσι είναι η ζωή, ειδικά η φετινή σεζόν, καθώς υπάρχουν παιχνίδια που έχουν αναβληθεί και πρέπει να δοθούν. Αλλά, δεν θέλω να παραπονιέμαι και να μιλάω για τα ίδια προβλήματα όλη την ώρα. Αυτό που έχουμε να κάνουμε, είναι να βγαίνουμε στο παρκέ και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Με τόσο περίπλοκο πρόγραμμα είναι δύσκολο να νικήσεις σε όλα τα ματς, ακόμη και οι Λέικερς του ΛεΜπρόν δεν μπορούν».

- Για το γεγονός ότι όλες οι ομάδες έχουν το ίδιο θέμα: «Δεν θα το έλεγα αυτό. Υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγάλα μπάτζετ και βαθύ πάγκο. Ωστόσο, έτσι είναι το άθλημα και έτσι έχει η κατάσταση κάθε χρόνο».

- Για το αν θεωρεί καλή λύση την αύξηση του ρόστερ από τους 16 στους 18 παίκτες: «Δεν νομίζω ότι η αύξηση αυτή θα άλλαζε την κατάσταση. Αυτό μπορεί μόνο να δυσαρεστούσε τους παίκτες, καθώς δεν θα δηλώνονταν σε κάποιο παιχνίδι. Εάν μας έλειπαν 16 παίκτες, τότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι 18 δεν είναι αρκετοί. Έτσι, θα γίνουμε ομάδες ποδοσφαίρου».

- Για την απόφαση της Ευρωλίγκας να αναβάλει τα παιχνίδι της Ζενίτ λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού: «Ήταν η σωστή απόφαση, καθώς το αποτέλεσμα στο παρκέ δεν θα ήταν δίκαιο. Δεν είμαι σίγουρος ότι αν δεν γινόταν δεκτό το αίτημά μας, τότε θα είχε ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Είμαι χαρούμενος που η Ζενίτ ήταν η ομάδα που το ξεκίνησε αυτό, άνοιξε τον δρόμο και έδειξε ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

- Για το ποια ομάδα θεωρεί την πιο δυνατή: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΤΣΣΚΑ είναι το φαβορί. Είναι μία ομάδα που έχει τα πάντα: Έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, πολλούς και καλούς παίκτες και πλούσια εμπειρία από τη διοργάνωση. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω ότι θα νικήσει όλα τα ματς. Αυτό είναι αδύνατο, καθώς υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι κοντά στο επίπεδό της».

- Για το ποια ομάδα τον έχει εκπλήξει μέχρι στιγμής: «Δεν θέλω να πω ότι η δική μας ομάδα είναι έκπληξη, αλλά από την αρχή περίμενα καλά αποτελέσματα από τη Ζενίτ. Νομίζω ότι η Μπάγερν κάνει πολύ καλή σεζόν, έχουν έναν καλό προπονητή που κάνει καλή δουλειά. Είμαι επίσης εντυπωσιασμένος από τη Ζαλγκίρις. Και γιατί όχι και η Βαλένθια στα playoffs. Έχουν πάρει καλούς παίκτες, οπότε η εικόνα τους δεν αποτελεί έκπληξη για μένα».

- Για το ποια συμβουλή θα έδινε στην Ευρωλίγκα, βάσει της εμπειρίας του, ώστε να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί: «Ξέρουν τι να κάνουν. Κατά τη γνώμη μου, το πιο σημαντικό πράγματα είναι να συνεχίσουν να ακούν τις ομάδες. Επίσης, νομίζω ότι τα μέλη θα πρέπει να επεκταθούν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x