Euroleague

Από τον… Τζινόμπιλι τέτοια συντριβή για τη Ρεάλ στη Μαδρίτη

Τη δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα γνώρισε η Ρεάλ Μαδρίτης από την Μπασκόνια.

Ιστορικής… σημασίας ήταν η νίκη της Μπασκόνια απέναντι στη Ρεάλ!

Οι Βάσκοι πέρασαν από τη Μαδρίτη με το επιβλητικό 84-64, με τους 20 πόντους διαφοράς, να είναι η δεύτερη πιο βαριά εντός έδρας ήττα για τη «βασίλισσα», της ιστορίας της στην Ευρωλίγκα!

Η πιο βαριά ήττα που γνώρισε ποτέ μέσα στο «σπίτι» της στη διοργάνωση η Ρεάλ ήταν από την πανίσχυρη τότε Κίντερ Μπολόνια, περίπου 20 χρόνια πριν!

Το συγκεκριμένο ματς είχε γίνει στις 20 Μαρτίου του 2002, με την τότε ομάδα του Έτορε Μεσίνα και των Μανού Τζινόμπιλι, Ματίαζ Σμόντις, Μάρκο Γιάριτς, Αντουάν Ριγκοντό κ.α. να είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 86-58 (+28), για την 3η αγωνιστική του Top16.

Για την ιστορία, πρώτος σκόρερ ήταν ο σπουδαίος Σλοβένος φόργουορντ με 24 πόντους και τον ακολούθησε ο άλλοτε παίκτης του Περιστερίου και εξαιρετικός Σέρβος γκαρντ, Μάρκο Γιάριτς, με 21π. Στους διακριθέντες φυσικά για την Κίντερ ήταν και ο θρύλος του μπάσκετ της Αργεντινής και μετά των Σπερς, με 15 πόντους.

Από τη «βασίλισσα», του Σέρτζιο Σκαριόλο τότε, είχαν ξεχωρίσει οι Αλμπέρτο Ανγκούλο και Ζαν Τάμπακ με 16π. και 14π. αντίστοιχα. Ο νυν προπονητής της Βίρτους Μπολόνια και στο παρελθόν του Παναθηναϊκού, Σάσα Τζόρτζεβιτς, δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει τη Ρεάλ, έχοντας μόλις 9 πόντους με 2/9 σουτ.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x