Stoiximan Super League

«Βύθισε» τον Παναιτωλικό και καθαρίζει με τη σωτηρία ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού και πήρε μια μεγάλη ανάσα βαθμολογικά, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

Σπουδαία νίκη πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο, επικρατώντας με ανατροπή και 2-1 του Παναιτωλικού, παίρνοντας ανάσα βαθμολογικά, αφού ξέφυγε αρκετούς βαθμούς από την επικίνδυνή ζώνη. Την ίδια ώρα οι Αγρινιώτες παραμένουν στο +2 από την προτελευταία Λαμία, η οποία όμως έχει τρία ματς λιγότερα.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Κνετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Τζανακάκη, Τσότσαλιτς, Κωνσταντόπουλο, Περέιρα στην άμυνα. Τσιγγάρας και Ταχάρ στον άξονα, με τους Ντίας, Αριγίμπι, Μπαρμπόσα να είναι η τριάδα πίσω από τον σέντερ φορ Καρέλη.

Το 4-4-2 επέλεξε από την άλλη μεριά ο Αργύρης Γιαννίκης. Τερματοφύλακας ήταν ο Λοντίγκιν, με τους Σάλιακα, Παντελάκη, Κάργα, Πίρσμαν στην αμυντική τετράδα. Καρτάλης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς οι τέσσερις χαφ, με τους Λεό Μπατίστ, Παμλίδη να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση.

Το ματς

Τα πρώτα 10’ λεπτά του αγώνα κύλησαν με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει την κυριαρχία και την κατοχή, με τον Παναιτωλικό να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα. Μετά το 13ο λεπτό ξαφνικά, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου πίεζαν συνεχώς τους φιλοξενούμενους, με το γκολ να έρχεται στο 16ο λεπτό όταν ο Αριγίμπι σκόραρε μέσα από την περιοχή με ωραίο σουτ μετά από ασίστ του Καρέλη (1-0).



Στο 30’ ο Αριγίμπι χτύπησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα όμως να πηγαίνει πάνω από τα δοκάρια. Στο 43’ ο ΠΑΣ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Παμλίδη να σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, ενώ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η κεφαλιά του Μπαρμπόσα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι.



Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Τσότσαλιτς στο 52’ να ανατρέπει τον Παμλίδη και ο διαιτητής να δείχνει άσπρη βούλα. Στο 54ο λεπτό ο Κρίζμαν εκτελεί και φέρνει το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1. Στην συνέχεια του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι πίεζαν συνεχώς και έδειχναν τα δόντια τους και το δεύτερο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου. Στο 84’ ο Κάργας με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του και η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πήρε μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που παρέμεινε πολύ χαμηλά στη βαθμολογία.





MVP: Ο Σάντι Κρίζμαν μπήκε στο ημίχρονο του αγώνα ως αλλαγή και έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση και την ανατροπή του ΠΑΣ. Σκοράρει το πέναλτι για το 1-1, ενώ ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Παναιτωλικού και ήταν ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων.

Η σφυρίχτρα: Ο Άγγελος Ευαγγέλου έκανε μια εξαιρετική διαιτησία. Στη μόνη δύσκολη φάση, στο πέναλτι του ΠΑΣ, που του παρουσιάστηκε πήρε σωστή απόφαση δείχνοντας την άσπρη βούλα στην ανατροπή του Παμλίδη από τον Τσότσαλιτς.

Παναιτωλικός (Tραϊανός Δέλλας): Κνετ (Μελίσσας 46'), Περέιρα, Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς, Τζανακάκης, Τσιγγάρας (Ντάλσιο 82'), Ταχάρ (Μάζουρεκ 68'), Ντίας, Μπαρμπόσα (Βέργος 74'), Αριγίμπι (Ντουάρτε 74'), Καρέλης

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεζ, Κάστρο (Λιάσος 46'), Καρτάλης (Εραμούσμπε), Νάουμετς (Μπρένερ 37'), Παμλίδης (Μιλιντσεάνου 82'), Λεό (Κρίζμαν 46')

Έτσι παρακολουθήσατε την εξέλιξη του ματς από το sportm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x