Stoiximan Super League

Κόλλησε στα χιόνια ο Άρης

Παρά την προσπάθεια και τις περισσότερες καλές φάσεις, ο Άρης δεν ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναιτωλικού στο χιονισμένο «Κλ. Βικελίδης» μένοντας στο 0-0.

Χωρίς σκορ (0-0) και νικητή τελείωσε η αναμέτρηση μεταξύ του Άρη και του Παναιτωλικού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την Κυριακή (14/2) για την 22η αγωνιστική της Super League 1. Σε μία αναμέτρηση, η οριστική διεξαγωγή της οποίας αποφασίστηκε 45 λεπτά πριν την έναρξή της, λόγω του χιονισμένου αγωνιστικού χώρου.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε μεν τους «κίτρινους» στη 2η θέση με 43 βαθμούς και στο +3 από τον 3ο ΠΑΟΚ και την 4η ΑΕΚ και στο +5 από τον 5ο Παναθηναϊκό. Ωστόσο, πλέον έχουν και ένα ματς περισσότερο από τους προαναφερθέντες. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στη 12η θέση με 14 πόντους, όντας στο +2 από την προτελευταία Λαμία και στο +5 από την τελευταία ΑΕΛ, οι οποίες όμως έχουν τρία παιχνίδια λιγότερα.

Στο… μυαλό του κόουτς:

Ο τεχνικός του Άρη, Άκης Μάντζιος, επέλεξε το αγαπημένο του 4-2-3-1 με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ξεκίνησαν οι Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν και Γκάνεα. Δίδυμο στις θέσεις των κεντρικών χαφ ήταν οι Σάσα και Κάτσε, με τους Γκαρσία, Μπερτόλιο και Γκάμα να αγωνίζονται μπροστά τους. Ενώ, μοναδικός προωθημένος ήταν ο Μανσίνι.

Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Τραϊανός Δέλλας για τον Παναιτωλικό. Στο τέρμα ήταν ο Κνετ, με την άμυνα να αποτελούν -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Περέιρα, Βάντερσον, Τσότσαλιτς και Μεντίνα. Μπροστά τους ήταν οι Ταχάρ και Τσιγγάρας. Με τους Ντίας, Αριγίμπι και Μπαρμπόσα να κινούνται πίσω από τον Καρέλη.

Το ματς:

Ο Άρης ανέλαβε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κατάφερνε μεν να φτάνει έξω από την αντίπαλη περιοχή. Χωρίς, ωστόσο, να μπορεί να απειλήσει με αξιώσεις, δεδομένης και της εξαιρετικής τακτικής προσήλωσης των φιλοξενούμενων.

Ουσιαστικά, η μοναδική αξιόλογη φάση στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα διαγώνιο σουτ του Μπερτόλιο στο 21' που έδιωξε ο Κνετ, καθώς το τέρμα που σημείωσε ο Γκάμα στο 7' ακυρώθηκε -μέσω VAR- για οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Με τον Παναιτωλικό να έχει μεν τρεις τελικές, αλλά καμία εξ αυτών να μην είναι κάτι το σπουδαίο. Ως εκ τούτου, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.



Ο ρυθμός στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά πεσμένος. Με την πρώτη μεγάλη στιγμή να ανήκει στον Άρη και να είναι διπλή. Σε πρώτο χρόνο (61') ο Μπρούνο έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, με τον Κνετ να αποκρούει. Για να έρθει ο Σίλβα σε δεύτερο να εκτελέσει με γυριστό, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Μία φάση, η οποία φαίνεται να «ξύπνησε» τον Παναιτωλικό που έκτοτε άρχισε να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Ωστόσο, απειλούσε κυρίως μέσω στατικών φάσεων. Ο Σίλβα προσπάθησε να δώσει μια ώθηση στο παιχνίδι των «κιτρίνων», οι οποίοι είχαν αρχίσει να πέφτουν. Παρόλα αυτά, μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα δεν παραβιάστηκε καμία εστία με το ματς να λήγει 0-0.

MVP: Γκάνεα! Ο αριστερός μπακ των γηπεδούχων αποτελούσε πηγή κινδύνου για τον Παναιτωλικό στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Είχε ανεβάσματα και προσπαθούσε να δημιουργήσει με έξυπνες μεταβιβάσεις. Ενώ, από τα πόδια του ξεκίνησε και η διπλή φάση του Άρη στο 61'. Πολύ καλό ματς και από τον Κνετ των φιλοξενούμενων.

Η σφυρίχτρα: Στο 7' ο Άρης σκόραρε με τον Γκάμα, με το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης (η οποία είναι αρκετά οριακή αν και ελέγχθηκε και από τον VAR). Με τον κ. Βάτσιο να «κιτρινίζει» τους Αριγίμπι (27') και Γκάμα (33'), καθώς έκρινε ότι προσπάθησαν να εκμαιεύσουν πέναλτι. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης υπήρξαν αρκετά παράπονα από πλευράς γηπεδούχων για τα τρία λεπτά των καθυστερήσεων, αν και εν τέλει κρατήθηκαν πέντε, λόγω και των αλλαγών του Παναιτωλικού.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Κάτσε (79' Σάκιτς), Σάσα, Γκάμα, Μπερτόλιο (59' Σίλβα), Γκαρσία (70' Μήτρογλου), Μανσίνι (59' Μπρούνο).

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας):
Κνετ, Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Περέιρα, Τσιγγάρας (90'+2' Μεντόσα), Ταχάρ (79' Εντινγκά), Μπαρμπόσα (90'+2' Μαλής), Ντίας, Αριγίμπι (84' Ντάλσιο), Καρέλης.

Στον πάγκο για τους γηπεδούχους έμειναν: Μπουσέ, Μάνος, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Σενγκέργκης.

Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους έμειναν: Μελίσσας, Μάζουρεκ, Αρσούρα, Βέργος, Ντουάρτε.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος Α’ Βοηθός: Θεόδωρος Τζιουβάρας Β’ Βοηθός: Φώτιος Καμπερίδης 4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κοτσάνης Διαιτητής VAR: Ευάγγελος Μανούχος Διαιτητής AVAR: Τρύφων Πετρόπουλος Παρατηρητής: Αντωνία Κόκοτου.

Το live της αναμέτρησης:


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x