Stoiximan Super League

Αστέρας που δεν χάνει, ΑΕΚ που… τα χάνει!

Στο ματς-διαφήμιση του ΟΑΚΑ, ο τρομερός Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε 2-0 της ΑΕΚ, η «Ένωση» έφτασε κοντά στην ανατροπή, αλλά οι Αρκάδες κράτησαν το 2-2!

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της φετινής σεζόν στη Super League, Αστέρας Τρίπολης και ΑΕΚ έμειναν στο 2-2, με τους Αρκάδες να προηγούνται 2-0 στο 18' και την «Ένωση» να φέρνει στα ίσα το παιχνίδι, χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο για την απόλυτη ανατροπή, ενώ είχε και δοκάρι!

Οι τρομεροί Αρκάδες, ωστόσο, άντεξαν στο… σφυροκόπημα, είχαν και την τύχη με το μέρος τους και διατήρησαν το αήττητο για 8η σερί αγωνιστική!

Η «Ένωση», πλέον, και περιμένοντας να δει τι θα κάνουν ΠΑΟΚ, Άρης και Παναθηναϊκός, έχει 44 βαθμούς, χάνοντας σημαντικό έδαφος, ενώ η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε τους 38, με τη μάχη της Ευρώπης ενόψει των πλέι οφ να έχει φουντώσει για τα καλά!

Στο… μυαλό του κόουτς: Επιθετικά, όπως και στη Λάρισα, τη Δευτέρα (15/02), παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Στο 4-4-2 του Ισπανού τεχνικού η «Ένωση» ξεκίνησε με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τους -από δεξιά προς τα αριστερά- Σβάρνα, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι στην άμυνα, τους Σιμάνσκι, Μάνταλο στον άξονα και Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς στα άκρα, και τους Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης. Ο τραυματισμός του Ολιβέιρα, ωστόσο και η αντικατάστασή του από τον Κρίστιτις (με το σκορ στο 0-2) στο ημίωρο του παιχνιδιού, άλλαξε τη διάταξη των «κιτρινόμαυρων» σε 4-2-3-1, και την τραγική, μέχρι εκείνο το σημείο, εικόνα τους…

Το ματς

Έχοντας στο μυαλό του την καλή -κατά διαστήματα- παρουσία της «Ένωσης» στη Λάρισα, ο Μανόλο Χιμένεθ «κατέβασε» 4-4-2 και απέναντι στον Αστέρα. Η διαφορά, ωστόσο, είναι πως οι Αρκάδες δεν είναι ΑΕΛ… Μέσα σε ένα τρίλεπτο στο πρώτο 20λεπτο και ενώ οι φιλοξενούμενοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον άξονα (απελπιστικά μόνος του ο Σιμάνσκι), η τρομερή ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς «χτύπησε» δύο φορές, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η «Ένωση» -μεταξύ άλλων- είχε και σοβαρό πρόβλημα στις στατικές φάσεις.

Πρώτα στο 16', λοιπόν, σουτ του Μουνάφο εξελίχθηκε σε πάσα, η άμυνα της ΑΕΚ «κοιμήθηκε» και ο Λουίς Φερνάντεθ πετάχτηκε και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες, και στη συνέχεια, στο 18', πριν καλά καλά πάρουν χαμπάρι οι «κιτρινόμαυροι» τι τους χτύπησε, ο Σουάρεθ ήρθε από πίσω μετά από εκτέλεση κόρνερ και με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του!





Των δύο γκολ, μάλιστα, μεσολάβησε ακόμα μία φάση, με τον Τιλίκα να σουτάρει και τον Αθανασιάδη να αποκρούει, ενώ ο γκολκίπερ της «Ένωσης» κάνει μεγάλη επέμβαση και στο 6' σε κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ. Μιλάμε, δηλαδή, για τέσσερις φάσεις για τον Αστέρα στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο να γίνονται γκολ! Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο πως το 4-4-2 δεν «λειτουργούσε». Κάθε άλλο.

Με την αναγκαστική αλλαγή του Ολιβέιρα στο 30', άλλαξε, αναγκαστικά και η διάταξη σε 4-2-3-1. Ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο του παιχνιδιού και μετά η ΑΕΚ έγινε άλλη ομάδα. Όχι ότι θάμπωσε με την εικόνα της, αλλά, τουλάχιστον, νοικοκυρεύτηκε η μεσαία γραμμή και η «Ένωση» άρχισε αφενός να μην απειλείται τόσο πολύ και αφετέρου να απειλεί. Κυρίως, ανέβηκε ο Σιμάνσκι, που ήταν απλά απολαυστικός για τους γηπεδούχους. Όπως και το πλασέ του στο 40' για τη μείωση του σκορ. Απλά απολαυστικό. Στο 44', δε, ο Πολωνός -που σκόραρε και στη Λάρισα- είχε και δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να φέρει στα ίσα το ματς πριν την ανάπαυλα!



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Χιμένεθ έριξε στη «μάχη» τον Λόπες αντί του Μιτάι στο αριστερό άκρο της άμυνας. Συνολικά η εικόνα του «δικεφάλου» βελτιώθηκε αισθητά, με την ΑΕΚ να χάνει τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη για την ισοφάριση. Κάτι ο Τσιφτσής, όμως, κάτι οι άσχημες τελικές προσπάθειες, κάτι η κακοδαιμονία, διατηρούσαν το προβάδισμα των Αρκάδων, που παρέμεναν, ωστόσο, πιστοί στο πλάνο τους, κρατώντας θέσεις μέσα στο γήπεδο.

Στο 68', τελικά, από τρομερή ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά και γύρισμά του, ο Σιμάνσκι και πάλι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε και ισοφάρισε για την ομάδα του με το δεύτερο προσωπικό του γκολ!



Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, κλείνοντας τον Αστέρα στα καρέ του, με τους παίκτες του Ράσταβατς, ωστόσο, να κλείνουν καλά τους χώρους. Μάλιστα, στο 73' λίγο έλειψε να ξεράνουν ξανά την ΑΕΚ, αλλά το σουτ του Σίτο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασιάδη. Δύο λεπτά αργότερα έγινε η φάση του ματς: Αρχικά, σουτ του Κρίστιτσιτς βρήκε πάνω στον Σιμάνσκι, ο Ανσαριφάρντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή και στην εξέλιξη της φάσης ο Καστάνιο έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Λάτσι!

Όλος ο Αστέρας πια κλείστηκε πίσω, η ΑΕΚ έψαξε την ανατροπή με κάθε τρόπο, αλλά είδε και τον Άλβαρες στο 93' να διώχνει πάνω στη γραμμή σουτ του Σβάρνα από γύρισμα του Αλμπάνη, κρατώντας το 2-2!



MVP: Μεγάλο παιχνίδι από τον Σιμάνσκι. Σκόραρε δύο φορές, είχε δοκάρι, πατούσε περιοχή, τρομερή δουλειά στο κέντρο όταν άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1. Σπουδαίο ματς για τον Πολωνό, αλλά δεν συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα του.

Η σφυρίχτρα: Κανένα πρόβλημα για τον Βόσνιο ρέφερι.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μιτάι (46' Λόπες), Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (65' Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (30' Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ

Στον πάγκο έμειναν: Τσιντώτας, Χνιντ, Νταντσένκο, Σαμπανάτζοβιτς, Κοσίδης, Χριστόπουλος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Μουνάφο (84' Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62' Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75' Αλί Μπαμπά), Σίτο (75' Ριέρα), Μπαράλες

Στον πάγκο έμειναν: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Πασαλίδης, Ιγκλέσιας, Μπελόκ, Χριστόπουλος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ορφάν Πέλιτο (Βοσνία)
ΒΟΗΘΟΙ: Σενάντ Ιμπρισιμπέγκοβιτς (Βοσνία), Νταβόρ Μπέιγιο (Βοσνία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία)
AVAR: Ψαρρής (Ζακύνθου)

Τα highlights του αγώνα



Το live του αγώνα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x