Γενικά

Πρώτες νίκες για την Τόλιου στην Α1 κατηγορία της Ιταλίας

Μετά την πετυχημένη θητεία σε διασυλλογικά πρωταθλήματα της Γαλλίας και της Σουηδίας η Κατερίνα Τόλιου …άνοιξε το Σάββατο λογαριασμό και στην πρώτη εθνική κατηγορία πινγκ πονγκ της Ιταλίας.

Στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της Α1 πινγκ πονγκ γυναικών της Ιταλίας, η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου τις πρώτες δύο νίκες της με τη φανέλα της Νορμπέλο και παράλληλα ήταν κεντρικό πρόσωπο στο τελικό 4-2 σετ εναντίον της Κουάτρο Μόρι. Η συγκεκριμένη νίκη, μάλιστα, ήταν και η πρώτη για την ομάδα της Σαρδηνίας στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Α1 γυναικών της Ιταλίας προχωρά γρήγορα μετά τη λήξη της αναστολής και η Νορμπέλο αντιμετώπισε το βράδυ εντός έδρας την Κουάτρο Μόρι. Η Τόλιου τα πήγε εξαιρετικά σε δύο ακόμη γερά αγωνιστικά τεστ στην Ολυμπιακή χρονιά και με σταθερή απόδοση επικράτησε και στα δύο παιχνίδια της. Αρχικά, κατέβαλε με 3-1 σετ τη Ρουμάνα Αντρέα-Τεοντόρα Κλάπα και ισοφάρισε το σκορ ομάδων σε 1-1.

Να σημειωθεί ότι η πρωταθλήτριά μας είχε συμπαίκτρια την αριστερόχειρα Κλάπα στον Δ.Α.Ο. Ταύρου την περίοδο 2017-2018. Στο έκτο στη σειρά ματς, η Τόλιου συνάντησε την Κινέζα Γουέι Γιαν. Με νέα αξιόλογη εμφάνιση την ξεπέρασε με 3-1 σετ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα της με 4-2.

Μετά τις τρεις σερί ήττες η Νορμπέλο πήρε τους δύο πρώτους βαθμούς της στη φετινή Α1 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το σαββατοκύριακο συνεχίζεται στη χώρα και το αντίστοιχο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών. Η Εσπεντίτο Νάπολι του Τάσου Ρηνιώτη, όμως, έχει το ρεπό της στην τέταρτη αγωνιστική. Στην κατάταξη παραμένει χωρίς βαθμό ύστερα από 3 ματς.

Το βράδυ της Παρασκευής, εξάλλου, συνεχίστηκε με τη 19η αγωνιστική το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα 1 των ανδρών. Η Γκρενζάου του Γιάννη Σγουρόπουλου υποδέχτηκε την πανίσχυρη Μπορούσια Ντίσελντορφ και υποτάχθηκε στην ανωτερότητά της με 3-0 σετ. Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης αντιμετώπισε τον διεθνή Γερμανό Ρικάρντο Βάλτερ και κάμφθηκε με 3-1 σετ.

Η ήττα ήταν ανώδυνη για την Γκρενζάου, η οποία παραμένει 11η, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος κι, εκτός απροόπτου, αποφεύγει την καταδικαστική τελευταία θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x