Ισπανία

Ηρωική πρόκριση Μπαρτσελόνα στον τελικό Κυπέλλου

Με ήρωες τους Τερ Στέγκεν και Πικέ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 τη Σεβίλλη στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου.

Στο Champions League είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη, στο πρωτάθλημα είναι μακριά από την κορυφή, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να χάσει και το Κύπελλο. Με μια μυθική ανατροπή στο «Καμπ Νου» επικράτησε 3-0 της Σεβίλλης στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό. Αυτός θα διεξαχθεί στις 3 Απριλίου κι εκεί θα αντιμετωπίσει Λεβάντε ή Μπιλμπάο (1-1 το πρώτο ματς στη χώρα των Βάσκων, απόψε η ρεβάνς).

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ στο 12’, αλλά το φινάλε ήταν δραματικό. Ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν απέκρουσε πέναλτι του Λούκας Οκάμπος στο 73’ και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (94') ο Ζεράρ Πικέ με κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση ισοφαρίζοντας το σκορ του «Σάντσεθ Πιθχουάν». Εκεί οι Ανδαλουσιάνοι, που έπαιζαν με δέκα από τα τελευταία δευτερόλεπτα της κανονικής διάρκειας λόγω αποβολής του Φερνάντο, «λύγισαν» από την κεφαλιά του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στο 95’.

Το ματς

Η Σεβίλλη ήταν αρκετά επικίνδυνη στο πρώτο μέρος αναζητώντας το γκολ που θα την έφερνε μια ανάσα από την πρόκριση. Η Μπαρτσελόνα είχε ανούσια κατοχή και μόλις στο 12’ ο Ντεμπελέ με καταπληκτικό δεξί σουτ λίγο έξω από την περιοχή άνοιξε το σκορ.



Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο αποφεύγοντας τα ρίσκα και άγγιξαν την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα στο 67’, όταν από πάσα του Ντεμπελέ ο Άλμπα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!



Σα να μην έφτανε που δεν ήρθε το 2-0, στο 71’ ο Μινγκέθα με ένα άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε τον Οκάμπος, αλλά ο τελευταίος νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον Τερ Στέγκεν, που μπλόκαρε την μπάλα στη δεξιά του γωνία.



Η «Μπάρτσα» πολιόρκησε την εστία του Βάτσλικ και στο 88’ ζήτησε πέναλτι για χέρι αμυνόμενο σε σουτ του Μέσι, που όμως δεν καταλογίστηκε από τον διαιτητή ούτε υποδείχτηκε από το VAR. Στο 92’ ο Φερνάντο Ρέγες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τους Ανδαλουσιανούς, που όμως δεν κράτησαν ως το τέλος το σκορ πρόκρισης. Στο 94’ από τη σέντρα του Γκριεζμάν στην καρδιά της μικρής περιοχής, ο Πικέ με κοντινή κεφαλιά σκόραρε κι έστειλε το ματς στην παράταση.



Στο πέμπτο λεπτό του έξτρα ημιώρου η Μπαρτσελόνα έφτασε σε σκορ πρόκρισης από τη σέντρα του Άλμπα και την εξαιρετική κεφαλιά του Μπρέιθγουεϊτ.



Η Σεβίλλη ήταν με την πλάτη στον τοίχο και αντέδρασε σπασμωδικά, με πολλά νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα, δίχως ουσιαστικά να απειλήσει ποτέ με το γκολ που θα της έδινε την πρόκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x