Euro 2024

Tσέφεριν: «Το Euro θα γίνει με φιλάθλους, όποια πόλη δεν το υποστηρίζει θα αποκλειστεί»

Δεν εξετάζεται από την UEFA το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το Euro 2020 χωρίς φιλάθλους, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Το Euro θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων και όποια από τις 12 πόλεις δεν μπορεί να το υποστηρίξει αυτό, θα αποκλειστεί». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στο «Sky Sports».

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει την φόρμουλα υπό την οποία θα διεξαχθεί το Euro, λαμβανομένης υπόψιν της πανδημίας, με την τελική απόφαση να αναμένεται μέχρι τις 20 Απριλίου. Ωστόσο, στα πιθανά σενάρια δεν συμπεριλαμβάνεται η διεξαγωγή της διοργάνωσης χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Όποια από τις 12 πόλεις στις οποίες έχει ανατεθεί η διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει την παρουσία κόσμου στις εξέδρες, θα αποκλειστεί και το Euro θα διεξαχθεί στις εναπομείνασες.

«Κάθε πόλη θα πρέπει να εγγυηθεί ότι θα υπάρχουν φίλαθλοι στα αντίστοιχα ματς. Το deadline για την τελική απόφαση είναι η 20ή Απριλίου. Το ιδανικό σενάριο είναι να διεξαχθεί το τουρνουά σε 12 πόλεις, με βάση το αρχικό πλάνο. Αν δεν είναι όμως δυνατό - αν μία ή δύο πόλεις δεν ανταποκριθούν στις συνθήκες - τότε θα διεξαχθεί σε 10 ή 11 χώρες αντίστοιχα. Έχουμε πολλά σενάρια στο τραπέζι, αλλά το να γίνουν ματς σε άδεια γήπεδα είναι εκτός», δήλωσε ξεκάθαρα ο Τσέφεριν.

Υπενθυμίζεται ότι το Euro 2020 (δεν άλλαξε ονομασία παρά την αναβολή λόγω κορωνοϊού) είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί 11 Ιουνίου - 11 Ιουλίου 2021 σε 12 πόλεις (Άμστερνταμ, Μπακού, Μπιλμπάο, Βουδαπέστη, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Γλασκώβη, Μόναχο, Λονδίνο, Ρώμη Αγία Πετρούπολη) από δώδεκα διαφορετικές χώρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x