Γενικά

Η La Liga κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο στη δεκαετία 2011-20, 15η η Ελλάδα

Η IFFHS ανακοίνωσε το αποτέλεσμα -βάσει των υπολογισμών της- για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο στο διάστημα 2011-20, με το ελληνικό να βρίσκεται στην 15η θέση.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε το αποτέλεσμα -βάσει των υπολογισμών της- για το κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στον κόσμο στη δεκαετία 2011-2020. Στην κορυφή της λίστας της είναι η ισπανική La Liga, αφήνοντας δεύτερη την Premier League. Η ελληνική Super League βρίσκεται στην 15η θέση.

Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν τα πρωταθλήματα Βραζιλίας (3ο), Ιταλίας (4ο) και Γερμανίας (5ο). Το ελληνικό πρωτάθλημα βρίσκεται μπροστά από τα αντίστοιχα χωρών όπως η Τουρκία, η Σκωτία και η Ουκρανία, αλλά και πίσω από εκείνα της Παραγουάης και του Εκουαδόρ.

Τα αρκετά παράδοξα στοιχεία των αποτελεσμάτων οφείλονται στον τρόπο υπολογισμού των βαθμών του κάθε πρωταθλήματος από την IFFHS: οι βαθμοί των πέντε πρώτων ομάδων του κάθε πρωταθλήματος, συμψηφίζονται και στη συνέχεια το άθροισμά τους πολλαπλασιάζεται με την ειδική βαθμολογία και το ranking που έχει η FIFA για το εν λόγω πρωτάθλημα. Έτσι, πρωταθλήματα στα οποία υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των πρώτων στη βαθμολογία ομάδων και των υπόλοιπων ή που υπάρχουν πολλές αγωνιστικές (άρα και δυνατότητα για περισσότερους βαθμούς), είναι λογικό να συγκεντρώνουν περισσότερους βαθμούς στη βαθμολογία της ΙFFHS.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x