Ελλάδα

Δικαστική… μάχη για τις εκλογές της ΕΟΚ

Η μάχη για τις εκλογές της ΕΟΚ μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων.

Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για τις εκλογές στην ΕΟΚ. Η νυν διοίκηση ανέβαλε τις αρχαιρεσίες την περασμένη εβδομάδα για τις 23 Μαΐου, ωστόσο η δική της θητεία ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δια μέσω δικηγόρου (φημολογείται πως υπήρξε νομική συμβουλή του προσωπικού του φίλου, Τάκη Μπαλτάκου) κατέθεσε αίτηση για προσωρινή διοίκηση που θα αποτελείται ουσιαστικά από μέλη της δικής του διοίκησης, αλλά υπήρξαν κινήσεις και από τις παρατάσεις των Παναγιώτη Φασούλα και Βαγγέλη Λιόλιου.

Οι δύο υποψήφιοι (τρίτος ο Άγγελος Παπανικολάου) για την προεδρία θέλουν να επισπευτεί η διαδικασία και (εφόσον δεν γίνει κάποια ανατροπή με σύγκληση νέου ΔΣ της ΕΟΚ που θα προκηρύξει εκλογές) ζητούν να οριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο, με πρόσωπα κοινής αποδοχής από όλες τις «παρατάξεις», που θα επισπεύσει τις εκλογές, ώστε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό μέσα στον Απρίλιο. Η απόφαση για διοίκηση Πρωτοδικείου θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Τρίτης.

Στην περίπτωση αυτή ελλοχεύει ο κίνδυνος να κριθεί από τα διεθνή αθλητικά όργανα πως υπήρξε κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο με συνέπειες όπως ο προσωρινός αποκλεισμός των εθνικών ομάδων, ωστόσο οι παρατάξεις Φασούλα και Λιόλιου θεωρούν πως σκοπός της διοίκησης Πρωτοδικείου θα είναι να οδηγήσει άμεσα την ΕΟΚ σε εκλογές και να μην υπάρχει… ακυβερνησία στο διάστημα που θα μεσολαβήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x