Euroleague

Κάτας: «Να σταματήσουμε την Μπασκόνια, δεν θα παίξει ο Νέντοβιτς»

Χωρίς τον Νεμάνια Νέντοβιτς θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκό της Μπασκόνια στο αυριανό (30/03) παιχνίδι για την Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Όντεντ Κάτας.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την Μπασκόνια (30/03, 21:00) για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ο προπονητής των «πράσινων», Όντεντ Κάτας, παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι.

Ο Ισραηλινός τεχνικός, ξεκαθάρισε πως ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν θα αγωνιστεί, καθώς είναι ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του και δήλωσε αρχικά τα εξής: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, το πλάνο διαφέρει από αγώνα σε αγώνα. Η Μπασκόνια είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, καλά προπονημένη. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επιθετικότητα και την δύναμη που κυριαρχεί στο παιχνίδι της. Όλα ξεκινούν από εκεί για μας».

Στην συνέχεια ο Κάτας, επεσήμανε: «Κόντρα στην Αναντολού Εφές, δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι στην άμυνα. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τα φάουλ μας, να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μπλοκ άουτ και να μην δώσουμε εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Από την άλλη, η Μπασκόνια είναι πολύ επιθετική στο πώς αμύνεται, οπότε θα πρέπει να προστατεύσουμε την μπάλα και να είμαστε υπομονετικοί, με τις σωστές αποστάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ερωτηθείς για το βαθμολογικό κίνητρο της Μπασκόνια και τον Πιέρια Χένρι, δήλωσε: «Πάντα παίζει σκληρά, αυτό πρέπει να της πιστωθεί. Έχουν προσωπικότητες, βλέπουμε την Ευρωλίγκα και ξέρουμε ποιους έχουμε απέναντί μας. Θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι στην επίθεση και επιθετικοί στην άμυνα. Ο Χένρι είναι πολύ ταλαντούχος, σε μια ομάδα που τρέχει το γήπεδο και παίζει σε υψηλό ρυθμό. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσουμε, έχοντας γρήγορες επιστροφές στην άμυνα, αλλά όχι μόνο με αυτόν τον τρόπο. Παράλληλα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επίθεση. Από τη δική μας πλευρά, λόγω του μεγέθους που έχουμε, θα πρέπει να βάλουμε πίεση στο επιθετικό ριμπάουντ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x