Stoiximan Super League

Τα έδωσαν όλα κι έμειναν στον άσο ΑΕΛ και Παναιτωλικός!

Σε ένα γεμάτο ματς, ΑΕΛ και Παναιτωλικός έδειξαν ότι ήθελαν πολύ τη νίκη, πίστεψαν σε αυτήν, αλλά αρκέστηκαν στο 1-1 που δεν βολεύει καμία από τις δύο ομάδες.

Και το θρίλερ καλά κρατεί! Στη «μάχη» του Αλκαζάρ δεν προέκυψε νικητής με την ΑΕΛ και τον Παναιτωλικό να μένουν στο 1-1 για τη δεύτερη αγωνιστική των playouts, σε ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί κανέναν.

Ντουρμισάι (44’) και Βέργος (50) πέτυχαν με ωραία τελειώματα τα δύο γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο Κνετ έπιασε πέναλτι του Πινακά (που κέρδισε ο ίδιος από χέρι του Καρασαλίδη) στο 9ο λεπτό. Πιο επικίνδυνοι, αλλά και πιο αναποτελεσματικοί στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι παίκτες του Φέστα, που έδωσαν τα πάντα για το «τρίποντο», δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παραμένει τελευταία με 20 βαθμούς πλέον η ομάδα της Λάρισας, ενώ προτελευταία διατηρήθηκε αυτή του Αγρινίου.

Στο μυαλό του κόουτς
Ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε τον Νάγκι στο τέρμα, τους Μπέρτο, Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, Στίφλερ, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ Ακούνια, Μπεν Χατίρα και Πινακάς ήταν η τριπλέτα πίσω από τον Ντουρμισάι.

Ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιγγάρα, Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς και Περέιρα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ενώ Εντινγκά, Ταχάρ ήταν στον άξονα, Μεντόσα, Αριγίμπι στα άκρα και ο Ντίας πίσω από τον Βέργο.

Το ματς
Αναμενόταν… μάχη ανάμεσα σε ΑΕΛ και Παναιτωλικό, με τις εκτιμήσεις (δεν χρειαζόταν να είναι κάποιος ειδικός για να το προβλέψει) να επιβεβαιώνονται. Οι δύο ομάδες καιγόντουσαν για τη νίκη, που θα είχε διπλή αξία και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δώσουν τα πάντα για να φτάσουν σε αυτή. Σε τέτοιες περιστάσεις υπερισχύουν πάθος και ένταση, αλλά σπάνια προσφέρεται θέαμα.

«Βυσσινί» και Αγρινιώτες είχαν αυτά τα στοιχεία, αλλά και η αναμέτρηση ήταν καλή στο ματς, καθώς είχε καλό ρυθμό από την αρχή, αλλά και ενδιαφέρον από τα πρώτα λεπτά, ενώ δεν άργησε να χαθεί η πρώτη καλή φάση. Πολύ καλή μάλιστα. Αφού ο Πινακάς κέρδισε πέναλτι με το τακουνάκι του, με τον Καρασαλίδη να κάνει χέρι. Ωστόσο, ο Κνετ έκανε εξαιρετική απόκρουση (9’) στη δεξιά του γωνία στην εκτέλεση του νεαρού επιθετικού.

Ο Παναιτωλικός είχε μόλις δύο τελικές στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν λιγότερο επικίνδυνος από τον αντίπαλό του που είχε τέσσερις, αλλά και την κατοχή της μπάλας. Το γκολ το βρήκε η ομάδα του Φέστα, αφού η προσπάθεια του Ντίας στο 22’ ήταν εξαιρετική εκτός από το τελείωμα και ο Βέργος που βρήκε δίχτυα στο 30’ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο 44’, λοιπόν, η ΑΕΛ βρήκε δίχτυα μετά από πλάγιο του Γιακιμόφσκι, με τον Ντουρμισάι να κάνει ωραία κίνηση και ιδανικό τελείωμα, για το 1-0.

Αυτό το γκολ έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να μπουν με άλλο αέρα στο δεύτερο μέρος, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Παναιτωλικός βρήκε γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο. Με τον Μεντόσα να κάνει κάθετη για τον Βέργο που εκτέλεσε από πλάγια θέση τον Ναγκί. Εν αντιθέσει με τους «βυσσινί», ο Παναιτωλικός πήρε φόρα μετά το τέρμα του.

Υπό την έννοια, ότι πήρε ώθηση και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, καθώς σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία ο Μεντόσα στο 60’, αφού παρουσιάστηκε αλτρουιστής και… αναποφάσιστος. Στην τελική ευθεία έδειξε μεγαλύτερη θέληση και ανάγκη (που ισχύει άλλωστε) για τη νίκη η ΑΕΛ, είχε και τις ευκαιρίες, αλλά όχι και την ουσία, καθώς ο Ακούνια τα χάλασε στην τελική προσπάθεια ή μάλλον του τα χάλασαν οι φιλοξενούμενοι, ενώ ο Μουκάντζο κλώτσησε στο 81’ μεγάλη ευκαιρία. Με τον ίδιο να ζητάει πέναλτι του Τσότσαλιτς. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα, αφού έμειναν από δυνάμεις και ιδέες οι δύο ομάδες, με τον Παναιτωλικό να δείχνει κάπως πιο… κερδισμένος από την ισοπαλία.

MVP: Ο Κνετ που έπιασε το πέναλτι του Πινακά, αν και ήταν μόλις στο 9’ και είχε περισσότερη δουλειά από τον Ναγκί.

Η σφυρίχτρα: Δεν μπορεί να του καταλογιστεί κάποιο σοβαρό σφάλμα. Χωράει σε πρώτη ματιά κουβέντα για το μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς στον Μουκάντζο στο 81’.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Ναγκί, Μπέρτος, Στίφλερ, Μαξιμένκο, Πινακάς (67' Μουκάντζο), Μπεν Χάτιρα (87' Γκράουρ), Κολομπίνο, Χουσίνο (46' Ηλιάδης), Ακούνια, Γιακιμόφσκι (84' Τσόσιτς), Ντουρμισάι (84' Νούνιτς).

Στον πάγκο έμειναν: Σουλούκος, Καρανίκας, Γλυνός, Γκοτζαμανίδης

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Καρασαλίδης, Εντιγκά (86' Ντάλσιο), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (86' Μανθάτης), Αριγίμπι (73' Μαλής), Βέργος

Στον πάγκο έμειναν: Μελίσσας, Μεντίνα, Αζάντι, Αρσούρα, Ντουάρτε, Καρέλης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου
Βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
4ος Διαιτητής: Άγγελος Αγγελάκης
VAR: Ιωάννης Παπαδόπουλος, AVAR: Μιχάλης Δημόπουλος


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x