Europa League

Όσκαρ... ανατροπής η Ρόμα

Απίστευτη ανατροπή και προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρόμα που επικράτησε στην Ολλανδία 2-1 του Άγιαξ. Ήρωας ο Λόπεθ που έπιασε πέναλτι, λυτρωτής στο 87' ο Ιμπάνιεζ.

Προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρώμη πήρε η Ρόμα που επικράτησε 2-1 του Άγιαξ στην Ολλανδία στο πρώτο ματς των «8» του Europa League.

Η ομάδα του Φονσέκα, αν και βρέθηκε να χάνει στο πρώτο μέρος και είδε τους Ολλανδούς να κερδίζουν πέναλτι στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε τον τρόπο να μείνει όρθια και με πρωταγωνιστή τον Πάου Λόπεθ που την κράτησε όρθια, αλλά και τον Ιμπάνιεζ που χτύπησε στο 87΄με το γκολ της λύτρωσης.

Βίους αντίθετους τράβηξαν στο ματς οι δύο τερματοφύλακες, με τον Λόπεθ από τη μια να κρατάει όρθιους στα δύσκολα τους Ιταλούς, αποκρούοντας μάλιστα και πέναλτι του Τάντιτς, σε αντίθεση με τον Σχέρπεν από την άλλη που χρεώνεται το τραγικό λάθος στο γκολ της ισοφάρισης των «τζιαλορόσι» με το απευθείας φάουλ του Πελεγκρίνι.


Κορυφαίος στο ματς ο πορτιέρε της Ρόμα που κατέβασε ρολά στις δέκα τελικές στην εστία που έβγαλε στο ματς η ομάδα του Τεν Χάγκ.
Έσπασε το αήττητο των 24 ματς σε όλες τις διοργανώσεις δίχως ήττα που κρατούσε ο «Αίαντας».

Το ματς

Το παιχνίδι είχε ρυθμό από το ξεκίνημα, με τον Άγιαξ πάντως να έχει περισσότερη κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Η ομάδα του Τεν Χαγκ προσπαθούσε με ορθολογικό τρόπο να απειλήσει την εστία του Λόπεθ, αλλά η Ρόμα έμοιαζε συγκεντρωμένη και καλά στημένη.
Μάλιστα η ομάδα του Φονσέκα ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη όταν βγήκαν στην κόντρα Πελεγκρίνι και Τζέκο, με τον Βόσνιο να σουτάρει από καλή θέση αναγκάζοντας τον Ταλιαφίκο να διώξει δύσκολα στο 11ο λεπτό.

Οι «τζιαλορόσι» έδειξαν μάλιστα να ξεθαρρεύουν και στο 17’ άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Σχέρπεν με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε το φοβερό σουτ που έπιασε έξω από την περιοχή ο Κριστάντε.

Η απάντηση στις ευκαιρίες από τον Άγιαξ καταγράφηκε στο 32’ όταν ο Άντονι βρήκε τον Τάντιτς στην περιοχή, αλλά το σουτ του τελευταίου έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ότι δεν μπορούσε ο Άγιαξ να κάνει ορθολογικά, το έκανε χάρη σε ένα τραγικό λάθος της άμυνας των Ιταλών με μεγαλύτερη ευθύνη του Ντιαβαρά. Οι Τάντιτς και Κλάασεν έκρυψαν την μπάλα, ο Ολλανδός βγήκε φάτσα με τον Λόπεθ και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει σωστά και να γράψει στο 39΄το 1-0 για τον Άγιαξ. Μάλιστα αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς για τον επιθετικό του «Αίαντα» που ανοίγει το σκορ σε ευρωπαϊκό ματς.



Στο ξεκίνημα της επανάληψης η ομάδα του Τεν Χάγκ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Ο Τάντιτς στο 52’ κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά επέλεξε το μέσο της εστίας με αποτέλεσμα ο Λόπεθ να αποκρούσει κρατώντας όρθια τη Ρόμα.



Από τη στιγμή που ο Άγιαξ πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία για το 2-0 το πλήρωσε με ένα δικό του λάθος και πιο συγκεκριμένα του Σχέρπεν. Στο 57’ οι «τζιαλορόσι» κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο, ο Πελεγκρίνι εκτέλεσε με δύναμη με τον τερματοφύλακα των Ολλανδών να να βάζει λάθος το κορμί του μη εκτιμώντας σωστά τη φάση, χαρίζοντας το 1-1 στους Ιταλούς.



Ο Άγιαξ συνέχισε να απειλεί και να πατάει περιοχή με τον Άντονι να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, βρίσκοντας απέναντι του τον κορυφαίο της βραδιάς Λόπεθ.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 87’ η Ρόμα κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τον Ιμπάνιεζ μετά από κόρνερ του Καλαφιόρι και λάθος διώξιμο του Κλάασεν εκτέλεσε από κοντά τον Σχέρπεν γράφοντας το 2-1.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άγιαξ (Τεν Χάγκ): Σχέρπεν, Ταλιαφίκο, Μαρτίνες, Τίμπερ, Ρενς (75’ Κλάιμπερ), Κλάασεν, Γκράβενμπεργκ, Άλβαρεζ, Άντονι, Νέρες (64’ Μπρόμπεϊ), Τάντιτς.

Ρόμα (Φονσέκα): Λόπεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Πέρες, Βερετού (75’ Βιγιάρ), Σπινατσόλα (27’ λ.τ. Καλαφιόρε), Ντιαβαρά, Πέδρο (87’ Πέρεθ), Πελεγκρίνι, Τζέγκο (75’ Μαγιοράλ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x