Europa League

Γιουνάιτεντ φουλ για κούπα!

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League πήρε η Γουνάιτεντ, η οποία κέρδισε 2-0 στην έδρα της αξιόμαχης Γρανάδα. Ράσφορντ (31') και Φερνάντες (90' πέν.) τα γκολ.

Βαλίτσες για τα ημιτελικά του Europa League ετοιμάζει από το βράδυ της Πέμπτης (8/4) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης κερδίζοντας 2-0 τη Γρανάδα στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «8».

Ένα σκορ, βέβαια, που αδικεί την προσπάθεια της φετινής έκπληξης της διοργάνωσης και το οποίο κάνει τρομερά δύσκολο το έργο της εν όψει της ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (15/4).

Σκόρερ για τους «κόκκινους διαβόλους» ο Μάρκους Ράσφορντ στο 31' και ο Μπρούνο Φερνάντες με εκτέλεση πέναλτι στο 90'.

Το ματς:

Το παιχνίδι άρχισε με καλό ρυθμό μεν, χωρίς πολλά-πολλά δε στον τομέα της παραγωγής φάσεων. Η μοναδική… εκρηκτική στιγμή στα πρώτα λεπτά ήταν εκείνη του 6', όταν ένας άνδρας εισέβαλε ολόγυμνος εντός αγωνιστικού χώρου! Μέχρι να τον απομακρύνουν γρήγορα οι άνθρωποι του γηπέδου και ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά.



Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν διαδρόμους προς την περιοχή της Γρανάδα, η οποία τους έδινε χώρο. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο άρχισαν να απειλούν αισθητά. Καταφέρνοντας, μάλιστα, να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ στο 31'. Ο Λίντελεφ βρήκε με τρομερή πενηντάρα μπαλιά τον Ράσφορντ, ο οποίος προέβη σε ακόμα πιο ωραίο κατέβασμα, για να ευστοχήσει στο τετ-α-τετ με τον Ρουί Σίλβα.



Εν συνεχεία, η Γιουνάιτεντ έδειχνε αρκετά ορεξάτη για ένα δεύτερο τέρμα με την αντίπαλό της να παραμένει προσεκτική. Παρόλα αυτά, το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους βρήκε τους γηπεδούχους να φορτσάρουν και να δημιουργούν τη μία φάση μετά την άλλη, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Κορυφαία όλων το δοκάρι του Ερέρα στο 41'. Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι πιο δραστήριοι επιθετικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Οι ευκαιρίες τους είχαν ως κύριο εκφραστή τον Κένεντι, με τον Ντε Χέα, ωστόσο, να του βάζει συνεχόμενα «στοπ». Ο αγώνας έγινε αρκετά σκληρός με ευθύνη κυρίως των «κόκκινων διαβόλων», οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με τέσσερις κίτρινες κάρτες. Με τους Μαγκουάιρ, Σο και ΜακΤόμινεϊ να χάνουν τη ρεβάνς.

Στο 83' ο Μπρούνο Φερνάντες προειδοποίησε σε δύο χρόνους την άμυνα της Γρανάδα, για την οποία ο Μπράις στο 89' υπέπεσε σε ένα αχρείαστο μαρκάρισμα (στον Μαγκουάιρ) εντός περιοχής. Ο Αρτούρ Ντίας έδειξε την άσπρη βούλα, με τον VAR να συμφωνεί. Ο Φερνάντες ανέλαβε την ευθύνη και -παρά το ότι ο Ρουί Σίλβα έπεσε σωστά και ακούμπησε την μπάλα- έκανε το 2-0 για την ομάδα του, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

MVP: Πάρα πολύ καλό ματς από τον Βίκτορ Λίντελεφ! Όχι μόνο έβγαλε την υπέροχη πενηντάρα μπαλιά στο 1-0, ξεκλειδώνοντας την αντίπαλη άμυνα, αλλά πραγματοποίησε και καίριες επεμβάσεις στα μετόπισθεν της ομάδας του.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ):
Ρουί Σίλβα – Βίκτορ Ντίαθ, Βαγιέχο, Ντουάρτε (54' Χερμάν), Νέβα (75' Φουλκιέ) – Ερέρα, Γκοναλόνς (87' Μπράις) – Κένεντι (75' Ματσίς), Μοντόρο, Πουέρτας – Σολδάδο (87' Σουάρεθ).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ): Ντε Χέα – Μπισάκα, Λίντελεφ, Μαγκουάιρ, Σο (46' Τέλες) – Πογκμπά (74' Μάτιτς), ΜακΤόμινεϊ – Τζέιμς, Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ (65' Καβάνι) – Γκρίνγουντ (85' Φαν ντε Μπέεκ).


Θυμηθείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x