Champions League

Το προφίλ της Νέφτσι Μπακού

Διαβάστε το προφίλ της Νέφτσι Μπακού, την οποία θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο προκριματικό γύρό του Champions League.

Στον δρόμο του Ολυμπιακού θα βρεθεί τελικά η Νέφτσι Μπακού, που κατάφερε να πάρει μια άνετη πρόκριση επί της Ντιναμό Τυφλίδας, παίρνοντας τη νίκη τόσο εκτός, όσο και εντός έδρας.

Στο πρώτο ματς που διεξήχθη στη Γεωργία, η Νέφτσι επικράτησε 2-1, παίρνοντας το προβάδισμα στο 24’ με γκολ του Ελεσγκέροφ και παρά την άμεση ισοφάριση στο 36’, πήρε τελικά το θετικό αποτέλεσμα στο 58’ με τον Μαχμούντοφ. Με το ίδιο σκορ και μάλιστα με ανατροπή επικράτησε και στο δεύτερο ματς εντός έδρας.

Η Νέφτσι κατάφερε να δηλώσει το «παρών» στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς κατέκτησε το πρωτάθλημα Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα με κινηματογραφικό τρόπο, αφού πήρε τη νίκη την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Καραμπάκ, που ήταν η άμεση διεκδικήτρια του τίτλου, με γκολ στο 90’ από τον Αχμέντοφ. Με αυτό τον τίτλο έσπασε μια κυριαρχία επτά ετών της Καραμπάκ, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά το 2013.

Η ομάδα ιδρύθηκε το 1905, έχει κατακτήσει 9 πρωταθλήμα και 7 Κύπελλα, ενώ η χρηματιστηριακή αξία βάσει του transfermarkt υπολογίζεται στα 7,2 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x