Ελλάδα

ΠΣΑΚ: «Ζητάμε μείωση των ξένων σε 5+1»

Ανακοίνωση με αφορμή την σκέψη που υπάρχει από τις ομάδες του ΕΣΑΚΕ να αυξηθούν οι ξένοι στο πρωτάθλημα, εξέδωσε ο ΠΣΑΚ, προτείνοντας μείωση του αριθμού των αλλοδαπών παικτών.

Την μείωση των ξένων παικτών για κάθε ομάδα της stoiximan Basket League προτείνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΚ, προτείνοντας την λύση του 5+1.

Στον ΕΣΑΚΕ, εξετάζουν το ενδεχόμενο η κάθε ομάδα να έχει 6+1 ξένους τη νέα σεζόν, δηλαδή να έχουν επτά αλλοδαπούς αθλητές αλλά να χρησιμοποιούν εναλλάξ έξι.

Το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών, αντιτίθεται σε αυτό το σενάριο και σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, πρότειναν την μείωσή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

«Ζητάμε μείωση ξένων

Σοβαρές επιπτώσεις θα έχει το ελληνικό μπάσκετ και κυρίως θα έχουν οι Έλληνες Καλαθοσφαιριστές, αν αλλάξει η προκήρυξη με τη συμμετοχή των ξένων στο πρωτάθλημα της Basket League και αυτοί αυξηθούν. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα μέλη του Δ.Σ. του ΠΣΑΚ με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών ζήτησε να μειωθούν οι ξένοι και να γίνουν 5+1 αλλά η διοργανώτρια αρχή ισχυρίστηκε πως καποιες ομάδες βλέπουν θετικά την αύξηση των ξένων.

Ο ΠΣΑΚ είναι αντίθετος καθώς θα μειωθούν οι θέσεις των Ελλήνων στα ρόστερ των ομάδων, ενώ θα έχει και αντίκτυπο στην εθνική μας ομάδα. Μην ξεχνάτε ποιοι παίκτες στήριξαν την εθνική στα "παραθυρα"!

Δεν βοηθαει την εξέλιξη και την αύξηση δημοτικότητας του αθλήματος.Το αντίθετο μάλιστα.

Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια.

Σε περίπτωση που αυξηθούν οι ξένοι θα μας βρείτε απέναντι….».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x