Stoiximan Super League

Ατρόμητος: Ο σπουδαίος βαθμός στο «Καραϊσκάκης» και οι… πυλώνες

Ο Ατρόμητος πάλεψε στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό και εξασφάλισε έναν πολύτιμο σε πολλούς τομείς βαθμό, που πρέπει να εκμεταλλευτεί για την δύσκολη και απαιτητική συνέχεια.

Μπορεί η εικόνα στα 10 φιλικά παιχνίδια που έδωσε ο Ατρόμητος στην προετοιμασία του να προβλημάτισαν, βάση της ενίσχυσης αλλά και το υψηλών στόχων, όμως η λευκή ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό όχι μόνο έδωσε ένα βαθμό... εκτός προγράμματος, αλλά έδειξε ότι ο Άνχελ Λόπεθ και οι παίκτες του δεν πήγαν αδιάβαστοι στη μάχη. Το πλάνο που «καταστρώθηκε» στο Περιστέρι πέτυχε και το αποτέλεσμα που ήρθε, είναι ικανό να αλλάξει την ψυχολογία, να τονώσει το ηθικό και να διώξει μακριά τον προβληματισμό που δικαιολογημένα είχε προκύψει.



Φυσικά και ο παράγοντας τύχη έπαιξε τον ρόλο, όμως ίσως να ήταν το πρώτο ματς που άπαντες πάλεψαν μέχρι το 90' με όλες τους τις δυνάμεις. Η γκρίνια σε περίπτωση κακής εικόνας με τους Πειραιώτες θα ήταν αναπόφευκτη, όμως όλο αυτό αντιστράφηκε μέσα σε ένα βράδυ. Αν όμως θέλουν οι Περιστεριώτες να αξιοποιήσουν αυτό το αποτέλεσμα, η νίκη με τον Παναιτωλικό την επόμενη Κυριακή εντός έδρας είναι μονόδρομος. Αν έρθει οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα με τους Αγρινιώτες, ουσιαστικά θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό.

«Αυτή θα είναι η ταυτότητα μας, όπως σήμερα, ότι θα τρέχουμε πάρα πολύ και θα δουλεύουμε πολύ σκληρά. Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου», ανέφερε ο Ισπανός στις καθιερωμένες δηλώσεις. Ο ενθουσιασμός του και το πάθος του φάνηκε και από τις αντιδράσεις του σε κάθε φάση. Βέβαια όλο αυτό δεν είναι κάτι που προκάλεσε έκπληξη. Στην παρουσίασή του το καλοκαίρι, ο 38χρονος κόουτς είχε δώσει μια γεύση από το τι σκοπεύει να παρουσιάσει, με μια ομάδα που θα έχει ταυτότητα, έστω και αν κάποιες φορές θα πρέπει να προσαρμόζεται με βάση την δυναμική του αντιπάλου.



Για ακόμη μια φορά φέτος (όπως και πέρσι), όλο το παιχνίδι του Ατρομήτου πέρασε από τα πόδια του Πάτρικ Σάλομον. Ο Αυστριακός είναι το «μυαλό» στην δημιουργία και η παρουσία του κάτι παραπάνω από σημαντική. Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κατάπιε αμέτρητα χιλιόμετρα και μέχρι ο Ολυμπιακός να επιβάλλει την κυριαρχία του, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πίστευες πως ήταν παντού στο γήπεδο. Αναμφίβολα παίκτης κλειδί για τον Άνχελ Λόπεθ τη φετινή σεζόν, αφού με την απόδοσή του θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την πορεία της ομάδας του. Με δεδομένη την απουσία του Χάρη Χαρίση που θα διαρκέσει λίγο ακόμα, ο Ντένιτς δείχνει να μπορεί να σταθεί εξαιρετικά στο πλάι του και να τον βοηθάει, ωστόσο είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ενδεικτικό της σπουδαίας δουλειάς του που αναγνωρίζεται, είναι ότι μαζί με τον Μουνίθ ήταν οι μοναδικοί σε σχέση με πέρσι από αυτούς που βρέθηκαν στην αρχική ενδεκάδα στο Φάληρο.



Το... κεφάλαιο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει όλες τις προοπτικές να αποτελέσει ένα από τα σπουδαιότερα του Ατρομήτου. Ένας παίκτης με ευρωπαϊκές παραστάσεις που λίγοι Έλληνες έχουν, δημιουργεί παρέα με τον Δημήτρη Χατζηισαΐας ένα δίδυμο που δύσκολα κάποιος μπορεί να διαπεράσει. Φυσικά και χρειάζεται χρόνο, ενώ δεν μπορούν ακόμα να βγουν συμπεράσματα με μόλις ένα ματς, όμως το πρώτο δείγμα κόντρα στους Πειραιώτες δείχνει έναν παίκτη που γουστάρει να παίξει μπάλα και θα τιμήσει το συμβόλαιό του. Ο Ατρόμητος του δίνει μια ευκαιρία να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και ο ίδιος παρουσιάζεται έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία. Η εμπιστοσύνη που του έδωσαν απλόχερα διοίκηση και προπονητής θα του προσφέρουν το απαραίτητο boostάρισμα για να εμφανίσει τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει στη Γερμανία τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπε και ο ίδιος, «τα καλύτερα έρχονται».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x