Ελλάδα

Ριζούλης: «Στόχος μας να αγωνιστούμε στο BCL»

Η Λάρισα θα συμμετάσχει στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League και ο πρόεδρος της Λάρισας, Θοδωρής Ριζούλης επισήμανε πως στόχος τους την επόμενη χρονιά είναι το Basketball Champions League.

Η Λάρισα απέκλεισε τον Κολοσσό Ρόδου και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League. Ο πρόεδρος της ομάδας, Θοδωρής Ριζούλης μίλησε για την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, την διάθεση συμμετοχής στο Basketball Champions League την επόμενη σεζόν και την αλλαγή προπονητή στα μέσα της περιόδου

Αρχικά, αναφέρθηκε στα συναισθήματα της πρόκρισης της Λάρισας στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League επί του Κολοσσού, χαρακηρίζοντας το ως η απόλυτη δικαίωση των κόπων τους.

«Είναι μέρα χαράς, μέρα γιορτής. Όλη η πόλη το έζησε, ήταν μια μεγάλη ανεπανάληπτη επιτυχία για το μπάσκετ της Λάρισας, μια δικαίωση των κόπων μας. Είναι η μόνη ομάδα που έχει φτάσει στις "4" της Ελλάδος απ’ όλες τις ομάδες της Λάρισας που έχουν περάσει απ’ την Α1. Έχω πάρει την ομάδα απ’ την τελευταία κατηγορία του ερασιτεχνικού μπάσκετ και τη φτάσαμε στο τοπ επίπεδο».

Επεξήγησε την αλλαγή προπονητή στη μέση της χρονιάς, εξηγώντας την διαδικασία και τονίζοντας, την δικαίωση που επήλθε.

«Εκεί ήταν μια κομβική απόφαση. Εκεί έπρεπε να επιλέξουμε ή το να "σβήσουμε" και τελείωσε η χρονιά ή να κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Τελικά επιλέξαμε το 2ο, μπας και σώσουμε την ομάδα και τελικά απ’ το να σώσουμε την ομάδα τη φτάσαμε στο ψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της»

Βέβαια, υπογράμμισε πως η Λάρισα παρουσιάστηκε πολλή δυνατή την εφετινή χρονιά και απέδειξε πως διόλου τυχαία ήταν η πορεία της, φέρνωντας σε πρώτο πλάνο τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

«Με τον Παναθηναϊκό,είχαμε φτάσει στο +19 κάποια στιγμή στην 3η περίοδο και μετά έβαλε 38 πόντους ο Νέντοβιτς και τελείωσε η υπόθεση. Με τον Ολυμπιακό στο "ΣΕΦ" βρεθήκαμε κάποια στιγμή στις αρχές στο +13. Μόνο η Μονακό τον έχει φτάσει σε εκείνη τη διαφορά μες στην έδρα του και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

Επισήμανε πως ήδη έχει πραγματοποιηθεί επαφή με την FIBA και το BCL προκειμένου η Λάρισα να συμμετάσχει στην διοργάνωση από την ερχόμενη σεζόν.

«Ήδη έχουμε κάνει μια επαφή με τη FIBA και το Champions League και η ομάδα έχει τη δυνατότητα του χρόνου να παίξει στο Champions League. Θα συμμετάσχουμε εκεί».

Φυσικά, αναφέρθηκε στον Φώτη Τακιανό και επισήμανε πως στόχος είναι να παραμείνει, αφού βοήθησε στην αλλαγή της ρότας της ομάδας.

«Εμείς θέλουμε να παραμείνει, είμαστε ευχαριστημένοι. Είχαμε τέλεια συνεργασία, οι επιλογές του ήταν σωστές, άλλαξε την ομάδα. Όλα αυτά του τα χρεώνουμε και εμείς του χρόνου θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν. Δεν έχουμε κανένα παράπονο».

Τέλος, μίλησε για την επαφή που είχε με τον γενικό γραμματέα FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή σχετικά με τον έλεγχο των υποδομών της Λάρισας, ενώ επισήμανε ότι το μόνο πρόβλημα παραμένει το αεροδρόμιο της πόλης, καθώς διαθέτει μόλις στρατιωτικό.

«Λογικά αυτό θα γίνει. Δεν έχουμε καμιά εμπειρία, απλά έγινε η πρώτη επαφή με τον κύριο Ζαγκλή και τον κύριο Ζώη και θα είμαστε σ’ επαφή να δούμε τι χρειάζονται από ‘μας, ποιες υποχρεώσεις πρέπει να τηρήσουμε και βλέπουμε. Πιστεύω θα συμμετάσχουμε, η πόλη είναι μεγάλη, έχει αρκετά ξενοδοχεία, έχουμε μεγάλο γήπεδο, έχουμε καλή ομάδα. Το μόνο πρόβλημα που έχουμε είναι με το αεροδρόμιο, γιατί η Λάρισα έχει μόνο στρατιωτικό, αλλά νομίζω θα λυθεί αυτό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x