Eurobasket

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα για την αποτυχία της Σερβίας: «Η ομοσπονδία φταίει!»

Η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας και όχι οι παίκτες της εθνικής ομάδας έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την αποτυχία στο Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα!

«Ασπίδα» στους παίκτες της εθνικής ομάδας της Σερβίας από τον Νεμπόισα Τσόβιτς, με αφορμή την αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ.

Ο «ισχυρός άνδρας» του Ερυθρού Αστέρα τόνισε πως οι διεθνείς έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης, καθώς αυτό βαραίνει την ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας. Παράλληλα, άφησε και τις αιχμές του για την ατιμωρησία της Παρτίζαν, μετά την απόφασή της να αποχωρήσει από το εγχώριο πρωτάθλημα.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Δεν θα πρέπει να δέχονται επιθέσεις. Η ευθύνη βαραίνει την ομοσπονδία. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν εξαιρετικοί παίκτες πριν από 30 χρόνια και έχουν τα εύσημά μας, αλλά στον αθλητισμό δεν μπορείς να ζήσεις με το παρελθόν. Κάθε νέα ημέρα είναι η απόδειξη. Τα Μέσα που λένε ότι η Σερβία είναι μπασκετική χώρα είναι επιπόλαια. Ποια μπασκετική χώρα; Μία χώρα που η ομάδα παρατάει το εγχώριο πρωτάθλημα και δεν τιμωρείται; Και αυτή είναι η Παρτίζαν. Στη λίγκα όλοι παραμένουν σιωπηλοί και κάνουν τους… νεκρούς», δήλωσε αρχικά ο Νεμπόισα Τσόβιτς όταν ερωτήθηκε για την αποτυχία της Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ και συνέχισε:

«Έγινε ο τελικός χωρίς Σέρβο διαιτητή. Η κορυφαία πεντάδα δεν έχει Σέρβο παίκτη. Ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και όχι ο Νίκολα Γιόκιτς, όπου και οι δύο αποκλείστηκαν πρόωρα. Αυτό δείχνει πόσο αδύναμοι και αναποτελεσματικοί είμαστε. Δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα και έχουμε γίνει άσχετοι. Πιστεύω ότι αυτό ήταν το τελευταίο σημάδι για να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Όταν βλέπω κάποιους ανόητους να δικαιολογούν την αποτυχία στον Τύπο είναι ξεκάθαρος για μένα ο λόγος που φτάσαμε εδώ. Οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καμία σχέση με το μπάσκετ. Θυμηθείτε τι έγινε το 1995 και το 1996. Τότε είχαμε μία στρατηγική και κυριαρχήσαμε για χρόνια. Έχω κάθε δικαίωμα να τα λέω αυτά, καθώς έχω φέρει αποτελέσματα τόσο ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, όσο και ως πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x