Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης: Απογοήτευση μεν, υπομονή και… ελπίδα δε!

Ο Αστέρας δεν έχει ξεκινήσει ιδανικά την σεζόν, ωστόσο υπάρχει υπομονή και ελπίδα για την συνέχεια.

Τέσσερις ισοπαλίες, μια ήττα είναι ο απολογισμός του Αστέρα Τρίπολης μέχρι στιγμής και κάτι φαίνεται ότι δεν πάει καλά όπως θα έπρεπε. Η αλλαγή του προπονητή στους Αρκάδες, έδινε ελπίδες για έναν «νέο» Αστέρα, μια ομάδα η οποία θα άλλαζε DNA, μετά από τρία σχεδόν χρόνια που ήταν ο Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο.

Ωστόσο, ακόμη οι Αρκάδες δεν έχουν πανηγυρίσει κάποιο τρίποντο και επικρατεί ανησυχία για το πότε θα γίνει αυτό, ώστε να φτιάξει η ψυχολογία και να έρχονται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα έχουμε κάνει συνήθεια μετά από κάποια άσχημα αποτελέσματα ο πρώτος που θα την… πληρώνει θα είναι ο προπονητής. Ωστόσο στον Αστέρα υπάρχει υπομονή ακόμη και κομβικό σημείο είναι η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων, ώστε η ομάδα να ανασυνταχθεί και να πάρει τα πάνω της.

Ρόλο παίζουν επίσης και οι τραυματισμοί ορισμένων παικτών των οποίων η απουσία φαίνεται στο γήπεδο και επηρεάζει την απόδοση. Ο Χουάν Μουνάφο πρώτα από όλα, ο οποίος την 2η αγωνιστική τραυματίστηκε από το 10ο λεπτό κιόλας στο ματς με τον Ολυμπιακό και θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να επιστρέψει. Ο Αργεντινός είναι ένας ποδοσφαιριστής που παρόλο την ηλικία του (34) έχει φοβερά τρεξίματα και βοηθάει τον Αστέρα σε κάθε παιχνίδι.

Επιπλέον είναι μια ηγετική προσωπικότητα που χρειάζεται, δίνοντας το παράδειγμα στους υπόλοιπους που είναι «νέοι» στην ομάδα. Ο Βαλιέντε και ο Σίτο επίσης είναι δυο παίκτες που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς, ωστόσο εκατέρωθεν επιστρέφουν και θα βοηθήσουν στην συνέχεια. Όπως προβληματίζει και ο παραγκωνισμός του Κανελλόπουλου, ενός παιδιού που λείπει αγωνιστικά. Ίσως όμως και τα ζητήματα φυσικής κατάστασης που φαίνεται να υπάρχουν στην ομάδα, να παίζουν και αυτά με τη σειρά τους τον ρόλο τους! Διότι φαίνεται ότι ο Αστέρας δεν έχει την ένταση των προηγούμενων ετών στο παιχνίδι του.



Ο Ηρακλής Μεταξάς από την αρχή της σεζόν μιλάει για ένα πλάνο που έχει για τους Αρκάδες, ωστόσο μέχρι στιγμής όποιος έχει παρακολουθήσει τα ματς του Αστέρα θα έχει παρατηρήσει ότι δεν υπάρχει αυτό το πλάνο. Η ομάδα δεν έχει δέσει και χρειάζεται χρόνος. Δυστυχώς όμως ο χρόνος στο ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετός, οι αγωνιστικές τρέχουν, τα αποτελέσματα δεν έρχονται και η υπομονή χάνεται. Η προσπάθεια να γίνει ριζική αλλαγή του DNA δεν έχει πετύχει ως τώρα, ούτε είναι σίγουρο αν θα συμβεί αυτό. Σύμφωνοι, ο εκάστοτε προπονητής προσπαθεί να περάσει τα «θέλω» του αλλά το «στιλ του ΠΑΣ» δεν ταιριάζει σίγουρα στη φιλοσοφία του Αστέρα και των ανθρώπων του.

Η αλήθεια να πούμε είναι πως στις πέντε αγωνιστικές που έχουμε δει την ομάδα δεν παίζει το ποδόσφαιρο που έχει συνηθίσει. Ο Αστέρας ανέκαθεν ήταν μια ομάδα που έπαιζε επιθετικά. Ναι σε παιχνίδια με αντίπαλο όπως τον Ολυμπιακό πέτυχε που δοκίμασε ακριβώς το αντίθετο (0-0). Ωστόσο κάτι φαίνεται να μην… κολλάει και όσο υπομονή και να υπάρχει, κάποια στιγμή θα χαθεί κι αυτή!

Οπότε αναμένεται να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου ο Αστέρας θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στην Τρίπολη και έπειτα την 7η αγωνιστική έρχεται ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x