Επικαιρότητα

Ιράν: 20χρονη που διαδήλωνε για τη Μαχσά Αμινί φέρεται να δολοφονήθηκε από τις αρχές

Η 20χρονη Χατζίς Νατζάφι δέχθηκε έξι σφαίρες από τις ιρανικές αρχές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης, σύμφωνα με γνωστή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια.

Μετά τη Μαχσά Αμινί, μια ακόμη νεαρή γυναίκα φέρεται να έπεσε θύμα της βιαιότητας του καθεστώτος του Ιράν και αναδείχθηκε σε σύμβολο των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για την 20χρονη Χαντίς Νατζάφι (Hadis Najafi) η οποία έπεσε νεκρή από τα πυρά των αρχών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Η διάσημη δημοσιογράφος και ακτιβίστρια Μασίχ Αλινετζάντ, επικαλούμενη την αδερφή του θύματος, ήταν η πρώτη που αποκάλυψε τον θάνατο της 20χρονης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι αστυνομικές αρχές του Ιράν πυροβόλησαν τη Νατζάφι έξι φορές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη Μαχσά Αμινί στην πόλη Καράτζ, 30 χιλιόμετρα μακριά από την Τεχεράνη.

Σε βίντεο που φέρεται να δείχνει τις τελευταίες στιγμές της νεαρής, η Χαντίς – η οποία δεν φοράει χιτζάμπ – δένει τα ξανθά μαλλιά της εν μέσω της διαδήλωσης.



Το περιστατικό φέρεται να συνέβη στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά αποκαλύφθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Η Χαντζίς Νατζάφι δέχθηκε πυρά στον λαιμό, την καρδιά, την κοιλιά και το χέρι της. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου και εξέπνευσε.

Η Αλινετζάντ δημοσίευσε και στιγμιότυπα από την κηδεία της άτυχης νεαρής. Η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.



«Ήταν μόλις 20 χρονών. Η καρδιά της είχε ραγίσει για τη Μαχσά Αμινί. Είπε ότι δεν θα έμενε σιωπηλή. Τη σκότωσαν με έξι σφαίρες», είπε η αδερφή του θύματος στη γνωστή δημοσιογράφο και ακτιβίστρια.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση, τα θύματα κατά τις διαδηλώσεις για την Μαχσά Αμινί στο Ιράν έχουν φτάσει τα 41.

Πηγή: Kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x