Ελλάδα

Super Cup: Παναθηναϊκός εναντίον Κολοσσού για το πρώτο εισιτήριο του τελικού

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Κολοσσό στον πρώτο ημιτελικό του 3ου Super Cup, που διεξάγεται στη Ρόδο.

Τζάμπολ στη νέα σεζόν, με το πρώτο επίσημο ματς των εγχώριων διοργανώσεων να είναι αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Κολοσσό (17:00, ΕΡΤ3, BwinΣΠΟΡ FM, sport-fm.gr) για το Super Cup.

Οι δύο ομάδες θα συγκρουστούν στο κλειστό της Καλλιθέας στη Ρόδο στον πρώτο ημιτελικό, με έπαθλο μια θέση στον τελικό της 3ης «έκδοσης» του θεσμού.

Οι «πράσινοι» γύρισαν σελίδα μετά από μια αποτυχημένη σεζόν, αφού προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους (Λι, Γουόλτερς, Γκριγκόνις, Άντριους, Πονίτκα, Γουίλιαμς, Γκουντάιτις, Γ. Καλαϊτζάκης, Λ. Καλαϊτζάκης, Σαμοντούροφ), ενώ έχουν και νέο προπονητή τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του playmaker Νέιτ Γουόλτερς, ο οποίος υπέστη θλάση και θα απουσιάσει από τη διοργάνωση.

Αντιθέτως, υπολογίζονται οι νεοαποκτηθέντες Μάριους Γκριγκόνις και Ματέους Πονίτκα, που μπήκαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων από την Τρίτη και δηλώνουν διαθέσιμοι.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Super Cup την περασμένη σεζόν, επικρατώντας 92-83 του Προμηθέα στον τελικό και διεύρυνε το σερί του στα 27 χρόνια με κατάκτηση τουλάχιστον ενός τίτλου.

Από την άλλη, οι Ροδίτες προχώρησαν σε ριζικό λίφτινγκ, με τον Ηλία Παπαθεοδώρου να διαδέχεται τον Ηλία Καντζούρη στο «τιμόνι» τους.

Αρκετά τα νέα πρόσωπα και στους «θαλασσί», που άλλαξαν εξ ολοκλήρου την εξάδα των ξένων, ενώ κατηφόρισαν στο νησί και οι Χάρης Γιαννόπουλος, Λίνος Χρυσικόπουλος και Δημήτρης Κατσίβελης.

Ο Κολοσσός θα λάβει μέρος σε Super Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του, ενώ την περασμένη σεζόν τερμάτισε 3ος στην κανονική περίοδο, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs από τη Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Super Cup:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Πρώτος ημιτελικός: Παναθηναϊκός - Κολοσσός H Hotels (17:00, ΕΡΤ3)
Δεύτερος ημιτελικός: Ολυμπιακός - Προμηθέας (21:00, ΕΡΤ3)

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Μικρός τελικός (17:00-ΕΡΤ3)
Τελικός (21:00-ΕΡΤ3)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x