F1

Κυρίαρχος Λεκλέρ, πήρε την pole στη Σιγκαπούρη - Έμεινε 8ος ο Φερστάπεν

Από την πρώτη θέση του grid θα ξεκινήσει στο αυριανό (2/10) Grand Prix της Σιγκαπούρης ο Σαρλ Λεκλέρ, με τον Φερστάπεν να μην ολοκληρώνει τον τελευταίο του γύρο και να μένει στην 8η θέση.

Κουίζ για δυνατούς λύτες αποτέλεσαν οι κατακτήτριες του Grand Prix της Σιγκαπούρης, αφού ξεκίνησαν σε βρεγμένο οδόστρωμα και ολοκληρώθηκαν σε στεγνό.

Ο Σαρλ Λεκλέρ και η Ferrari του έκαναν τον ταχύτερο γύρο (1:49.412) και θα ξεκινήσουν από την πρώτη θέση του grid στον αυριανό (2/10) αγώνα, αφήνοντας πίσω τους Σέρχιο Πέρεζ και Λιούις Χάμιλτον. Από την 8η θέση θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε τον τελευταίο του γύρο.Αυτή ήταν η 9η pole position που παίρνει ο Μονεγάσκος μέσα στο 2022!

To Q1 ξεκίνησε με την βροχή να έχει σταματήσει, αλλά αρκετά σημεία της πίστας να έχουν κρατήσει νερό. Ο Χάμιλτον έδειξε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ξεκίνησε με τον ταχύτερο χρόνο (1:56,937), με τον Λεκλέρ να τον ξεπερνάει στην κορυφή κάνοντας (1:55,054). Ο Φερστάπεν είχε έξοδο στην πρώτη του γρήγορη προσπάθεια, όπως και ο Λεκλέρ στον δεύτερο γύρο του. Το Q1 ολοκληρώθηκε με τον Φερστάπεν στην κορυφή (1:53,057), τους Χάμιλτον, Λεκλέρ πίσω τους και τους Μπότας, Ρικιάρντο, Οκόν, Άλμπον και Λατίφι να μένουν εκτός συνέχειας.



Στο Q2 ο Σαρλ Λεκλέρ συνέχισε να είναι ο ταχύτερος, μπροστά από τους Φερστάπεν, Πέρεζ και Σάινθ, με αρκετούς πιλότους να ρισκάρουν στη συνέχεια, βάζοντας τα σλικ ελαστικά στους πιλότους τους. Ρίσκο που δε απέδωσε, αφού αρκετά κομμάτια της πίστας παρέμεναν αρκετά βρεγμένα. Ο Τζορτζ Ράσελ και η Mercedes του έμειναν εκτός Q3, στην έκπληξη των κατατακτήριων, όπως επίσης εκτός συνέχειας έμειναν και οι Μικ Σουμάχερ, Ζου, Φέτελ και Στρολ, ενώ ο Αλόνσο εντυπωσίασε, κάνοντας τον 5ο ταχύτερο χρόνο.



Στο ξεκίνημα του Q3 ο Τσουνόντα ανέβηκε προσωρινά στην κορυφή, πριν ο Χάμιλτον ανεβάσει εντυπωσιακά τον ρυθμό του, ανεβαίνοντας στην πρώτη θέση. Στη συνέχεια οι θέσεις άλλαζαν συνεχώς, με τον Λεκλέρ να μπαίνει στα τελευταία δευτερόλεπτα ως ο γρηγορότερος. Ο Φερστάπεν προσπάθησε να του πάρει την pole και λογικά θα το κατάφερνε, αλλά η ομάδα του τον κάλεσε στα pits πριν ολοκληρώσει τον γύρο του (πιθανότατα επειδή δεν είχε αρκετά καύσιμα για τον έλεγχο της FIA), μένοντας στην 8η θέση, με τον Μονεγάσκο να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες έχοντας κάνει τον ταχύτερο χρόνο και αφήνοντας πίσω του τους Πέρεζ, Χάμιλτον και Σάινθ.



Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατακτήριων στη Σιγκαπούρη:

Κυρίαρχος Λεκλέρ, πήρε την pole στη Σιγκαπούρη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x