BCL

Αρχή από τη Σμύρνη με Καρσίγιακα για ΑΕΚ στο BCL

Η ΑΕΚ δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της αντιμετωπίζοντας την Καρσίγιακα στη Σμύρνη για το Basketball Champions League.

Από νωρίς στα δύσκολα μπαίνει η ΑΕΚ, καθώς απόψε δίνει τον πρώτο επίσημο αγώνα της αντιμετωπίζοντας την Καρσίγιακα στη Σμύρνη για το Basketball Champions League (19:30, COSMOTE Sport 4, sport-fm.gr).

Οι «κιτρινόμαυροι», που απαλλάχθηκαν από τα ban, θα παρουσιάσουν ένα ανανεωμένο σύνολο. Μόλις τέσσερις παίκτες, οι Μαυροειδής, Φιλιππάκος, Πετρόπουλος και Κόνιαρης απέμειναν από το περσινό ρόστερ (ενώ τραυματίας είναι ο Φλιώνης), ενώ ήρθαν έξι νέοι ξένοι. Ο νέος προπονητής της ομάδας, Ηλίας Καντζούρης, δεν αντιμετωπίζει άλλο πρόβλημα πλην του Φλιώνη. Θα στηριχτεί περιφερειακά στην ικανότητα των Φρέιζερ και Στρέλνιεκς να δημιουργούν και να σκοράρουν, ποντάρει πολλά στην εκτελεστική δεινότητα του Γουίλιαμς, ενώ Μάντσεν και Μίτσελ δίνουν οντότητα κάτω από το καλάθι μαζί με τον αρχηγό Μαυροειδή και τον δυναμικό Φιλιππάκο, με τον ΜακΓκριφ να προσπαθεί να προσαρμοστεί για να δώσει λύσεις στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Κόνιαρης και Πετρόπουλος προσφέρουν… πνευμόνια στην άμυνα, ο Ξανθόπουλος αποτελεί το «μυαλό» της ομάδας, ο Παπαδάκης αποτελεί έναν εξαιρετικό σουτέρ, ενώ ο Περσίδης ήταν η έκπληξη της προετοιμασίας με πολύ καλή παρουσία.

Η Καρσίγιακα τερμάτισε έβδομη στο τελευταίο πρωτάθλημα Τουρκίας. Στον πάγκο έχει τον Ουφούκ Σαρίτσα από το 2019, ενώ ο ίδιος την είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2015. Διαθέτει ένα πανίσχυρο ρόστερ στο οποίο δεσπόζουν ο καταπληκτικός σκόρερ Έρικ ΜακΚόλουμ και ο Λιθουανός διεθνής φόργουορντ Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Επίσης ενισχύθηκε με τον γκαρντ Τζέιλον Μπράουν, τον φόργουορντ Βίτο Μπράουν και τον Άνχελ Ντελγάδο που ξεχώρισαν με Αμβούργο, Μπέτις και Μπιλμπάο αντίστοιχα. Από τον τουρκικό κορμό πιο γνωστοί παίκτες είναι ο γκαρντ Κενάν Σιπάχι και οι σέντερ Ντενίζ Κιλιτσλί και Ντούσαν Τσαντεκίν.

Στο άλλο παιχνίδι του δευτέρου ομίλου, την Τετάρτη στις 21:00 η Βόννη φιλοξενεί την Ρέτζιο Εμίλια. Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι καθενός από τους οκτώ ομίλους προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι παίζουν play-in σε σειρές που κρίνονται σε δύο νίκες (και με πλεονέκτημα έδρας για τους δεύτερους).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x