Euroleague

Ο Νίκολα Βούισιτς θα γίνει ο 11ος Euroleague Legend!

Σπουδαία τιμή για τον Νίκολα Βούισιτς, ο οποίος θα ενταχθεί στο «κλειστό κλαμπ» των Euroleague Basketball Legends, πριν τον αγώνα της Μακάμπι με τη Βαλένθια την ερχόμενη Πέμπτη (8/12).

Είναι ούτως η άλλως ένας από τους θρύλους της Ευρωλίγκας, τώρα αυτό θα γίνει και επίσημο.

Ο Νίκολα Βούισιτς, σπουδαίος σέντερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, αναμένεται να λάβει το βραβείο «Euroleague Basketball Legend», μια διάκριση που δίνεται σε ελάχιστους, αυτούς που δηλαδή έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, ο Κροάτης σέντερ θα τιμηθεί πριν το τζάμπολ του αγώνα Μακάμπι - Βαλένθια (08/12, 21:05) την ερχόμενη Πέμπτη, και θα γίνει ο 11ος EuroLeague Legend μετά τους Θοδωρή Παπαλουκά, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ραμούνας Σισκάουσκας, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρη Διαμαντίδη, Μιρσάντ Τουρκσάν, Φελίπε Ρέγιες, Βασίλη Σπανούλη, Ντούσαν Ίβκοβιτς και Σιμόν Μιζράχι.

Ο Νίκολα Βούισιτς έπαιξε 11 σεζόν στην Ευρωλίγκα, φορώντας τη φανέλα της Βιλερμπάν, της Μακάμπι, του Ολυμπιακού και της Εφές. Στο Ισραήλ πέρασε τα καλύτερα και πιο παραγωγικά χρόνια του, κατακτώντας και δύο φορές τη διοργάνωση (2004, 2005). Συνολικά, έχει καταγράψει 192 συμμετοχές , μετρώντας κατά μέσο όρο 12.7 πόντους (56% δίποντα, 34.5% τρίποντα, 69.5% βολές), 5.4 ριμπάουντ και 2.7 ασίστ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x