Stoiximan Super League

«Να είναι ήσυχος ο κόσμος της ΑΕΚ»

Το προφίλ του Ναμπίλ Μπάχα σκιαγραφεί ο Εντίνιο, μιλώντας στη «SportDay». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τονίζει ότι πρόκειται για μεγάλη μεταγραφή, για ένα παίκτη που παίζει για την ομάδα και αποκαλύπτει γιατί ο Μαροκινός δεν αγωνιζόταν με προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Το προφίλ του Ναμπίλ Μπάχα σκιαγραφεί ο Εντίνιο, μιλώντας στη «SportDay». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ τονίζει ότι πρόκειται για μεγάλη μεταγραφή, για ένα παίκτη που παίζει για την ομάδα και αποκαλύπτει γιατί ο Μαροκινός δεν αγωνιζόταν με προπονητή τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

«Μπορεί να είναι ήσυχος ο κόσμος της ΑΕΚ. Ο Μπάχα είναι μεγάλη μεταγραφή για την ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ. Δεν είναι επιθετικός στυλ Μπλάνκο, δεν είναι φορ περιοχής, ταιριάζει περισσότερο στο στυλ του Τζεμπούρ, αν και είναι πιο ομαδικός. Μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις μπροστά, αλλά αποδίδει καλύτερα όταν παίζει πίσω από τον επιθετικό είτε στο 4-4-2 είτε στο 4-2-3-1. Εκεί είναι η θέση του. Μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, αν χρειαστεί, αλλά δεν είναι το δυνατό του σημείο. Και στα πλάγια μπορεί να αγωνιστεί, δεξιά και αριστερά, στο 4-3-3, αλλά όχι στη γραμμή. Το καλύτερό του πάντως είναι πίσω από τον επιθετικό», λέει αρχικά ο Εντίνιο, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ομαδικό πνεύμα που έχει ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής.

«Χειρίζεται καλά την μπάλα, αν του δοθεί η ευκαιρία, έχει καλό σουτ, είναι δυνατός και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Είναι μαχητής, βοηθά το σύνολο, τρέχει, πεθαίνει για την ομάδα του στο γήπεδο. Είναι επαγγελματίας, δουλεύει στις προπονήσεις, καλός χαρακτήρας, δεν δημιουργεί προβλήματα. Δεν τον ενδιαφέρει να σκοράρει ο ίδιος, αλλά η ομάδα. Δεν είναι εγωιστής στο γκολ. Εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του, δίνει ασίστ, έχει κυρίως πάσα στην πλάτη της άμυνας, γιατί ξέρει να ανοίγει χώρους και να τους αξιοποιεί. Δεν έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, παρά μόνο ρυθμού αγώνων. Αν παίξει δύο παιχνίδια, θα αποκτήσει και ρυθμό».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της «Ένωσης» αποκάλυψε πως έχει μιλήσει με τον Μπαχά και του έχει πει τα πάντα για την ΑΕΚ.

«Με είχε ρωτήσει πριν από λίγες μέρες και μιλήσαμε πάλι σήμερα (σ.σ.: χθες) όταν ήρθε στην προπόνηση να μας χαιρετήσει. Του έχω πει τα πάντα για την ομάδα, το πρωτάθλημα, την πόλη και έρχεται με ενθουσιασμό για να παίξει και να προσφέρει. Του είπα να παίξει στην ΑΕΚ όπως ξέρει και σίγουρα θα πετύχει. Του είπα ότι έχει φανατικό κόσμο και ότι έχω καλούς φίλους εκεί. Πήρα σήμερα (σ.σ.: χθες) τον Μπλάνκο και του είπα ότι έρχεται στην ΑΕΚ ένας φίλος μου, ο Ναμπίλ, να τον προσέχει», είπε γελώντας ο Εντίνιο.

Ο Πορτογάλος επιθετικός τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και τον Μπάχα.

«Δεν είχε πρόβλημα με τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, μαζί του είχε παίξει κάποια παιχνίδια. Με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι τέθηκε εκτός διότι ήρθαν νέοι παίκτες, ονόματα όπως ο Ζούλιο Μπαπτίστα. Οι νέοι ιδιοκτήτες ήθελαν να κάνουν ηχηρές μεταγραφές και ο Μπαχά έμεινε στο περιθώριο».

Τέλος, ο Εντίνιο αναφέρθηκε και στον Ισμαελ Μπλάνκο.

«Φαντάζομαι ότι θα ανανεώσει. Θα είναι άσχημο για την ΑΕΚ να μην τον κρατήσει. Δεν μιλάμε για οποιονδήποτε παίκτη. Ο Μπλάνκο δεν έχει κάτι να αποδείξει, έχει βάλει τόσα γκολ. Είναι "φονιάς" και θα τρέξουν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να τον πάρουν, αν δεν μείνει. Αν και από όσο τον γνωρίζω, δεν νομίζω ότι θα πήγαινε σε κάποιον ανταγωνιστή, για να μην απογοητευτεί ο κόσμος της ΑΕΚ που τον αγαπά. Θα έψαχνε ομάδα στο εξωτερικό. Πιστεύω πάντως ότι θα ρυθμιστεί το θέμα. Ο Ίσμαελ θέλει να μείνει. Αν ήμουν πρόεδρος της ΑΕΚ, δεν θα τον άφηνα να φύγει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x