Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός-Εργοτέλης 2-0 (Τελικό)

Με νικητή τον Παναθηναϊκό έληξε η αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με τον Εργοτέλη για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Με κεφαλιές του Ζιλμπέρτο στο 7' και του Καντέ στο 39', οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-0.

Με νικητή τον Παναθηναϊκό έληξε η αναμέτρηση του "τριφυλλιού" με τον Εργοτέλη για την 20ή αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Με κεφαλιές του Ζιλμπέρτο στο 7' και του Καντέ στο 39', οι "πράσινοι" επικράτησαν 2-0.


Συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο ΟΑΚΑ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συζήτησαν θέματα που αφορούν την ομάδα και φυσικά ένα από αυτά είναι και η παραίτηση του Κάρλος Φρέιτας.



90'+3' Λήξη του αγώνα.

90'+1' Απίστευτη ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Μπούντιμιρ που κατάφερε να αστοχήσει από τα δύο μέτρα!

90' Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

88' Χτύπημα φάουλ από τριάντα μέτρα του Χριστοδουλόπουλου, η μπάλα περνάει άουτ.

80' Αλλαγή για τον Εργοτέλη, ο Καρέλης αντί του Ρομάνο αλλά και για τον Παναθηναϊκό ο Σιμάο μπαίνει στη θέση του Κατσουράνη.

71' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Καραγκούνης και Μαυρίας αντί των Νίνη και Γκοβού.

70' Κεφαλιά του Μπούντιμιρ, η μπάλα άουτ. Καλύτερος ο Εργοτέλης στο δεύτερο ημίχρονο, παθητικοί οι "πράσινοι".

68' Κίτρινη κάρτα βλέπει ο Καντέ.

62' Σέντρα του Βίσιο και τακουνάκι του Ρομάνο, η μπάλα ψηλά άουτ.

61' Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη. Κυριακίδης και Φραγκουλάκης αντί των Μπέτο και Ολίσε.

Συνεχίζει να έχει καλό ρυθμό το παιχνίδι, αλλά χωρίς μεγάλες φάσεις στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους.

46' Έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

45' Λήξη του πρώτου μέρους.

44' Μεγάλη ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Μπούντιμιρ βγαίνει απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά ο τερματοφύλακας του "τριφυλλιού" με σωτήρια έξοδο διώχνει σε κόρνερ.

39' ΓΚΟΛ 2-0 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Και πάλι από κόρνερ αυτή τη φορά ο Καντέ στο πρώτο δοκάρι σηκώνεται και σκοράρει με κεφαλιά.

38' Μια ανάσα από το δεύτερο γκολ ο Παναθηναϊκός με τον Νίνη που σούταρε έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Δασκαλάκη να αποκρούσει με δυσκολία σε κόρνερ.

37' Πολύ καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό από σέντρα του Κατσουράνη και κεφαλιά πάσα του Σισέ, ο Νίνης δεν προλαβαίνει να πλάσάρει.

35' Κίτρινη κάρτα στον Ρομάνο.

33' Κίτρινη κάρτα στον Βύντρα.

Μετά το δυναμικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού, ο Εργοτέλης έχει ισορροπήσει και με κινητήριο μοχλό τον Βερπακόφσκις που δημιουργεί ρήγματα από τα δεξιά δημιουργεί προβλήματα.

18' Διπλή ευκαιρία για τον Εργοτέλη. Ο Βερπακόφσκις πέρασε τον Ιωαννίδη και έδωσε στον Ολίσε ο οποίος σούταρε για να διώξει σε κόρνερ ο Τζόρβας, Με την εκτελέση του κόρνερ νέο σουτ του Ολίσε δεν βρήκε στόχο.

15' Σουτ από τον Μπούντιμιρ, η μπάλα περνάει άουτ.

10' Νέα καλή στιγμή για τους "πράσινους" που καταλήγει σε σουτ του Νίνη στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.

7' ΓΚΟΛ 1-0 Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ! Μετά από κόρνερ του Νίνη ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πετάγεται στη γωνία της μικρής περιοχής και με κεφαλιά-ψαράκι ανοίγει το σκορ.

4' Πρώτο κόρνερ για τον Εργοτέλη μετά από σουτ του Γιαλούση. Στην εξέλιξη της φάσης κεφαλιά του Μπούντιμιρ δεν δυσκόλεψε τον Τζόρβα.

1' Έναρξη του αγώνα



ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα): Τζόρβας, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Νίνης (71' Καραγκούνης), Ιωαννίδης, Σισέ, Γκοβού (71' Μαυρίας), Ζιλμπέρτο, Χριστοδουλόπουλος, Βύντρα, Κατσουράνης (80' Σιμάο).

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Λέτο, Πετρόπουλος.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Ρομάνο (80' Καρέλης), Βερπακόφσκις, Μπέτο (61' Κυριακίδης), Τζούνιορ, Ολίσε (61' Φραγκουλάκης), Μπούντιμιρ, Γιαλούσης.

Στον πάγκο: Αθανασίου, Ορφανός, Σασιασβίλι, Σαρρής.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Τουμπάκαρης (Αθηνών)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Μικρά-μικρά από το ΟΑΚΑ

"Αθήνα και Βιέννη για πάντα ενωμένοι" αναγράφεται σε πανό των οργανωμένων οπαδών.

19:15 Ολοκληρώθηκε η προθέρμανση, αποχωρούν οι παίκτες των δύο ομάδων.

18:50 Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων βγαίνουν για το κεθιερωμένο ζέσταμα

18:42 Ο Σήφης Δασκαλάκης είναι ο πρώτος παίκτης του Εργοτέλη που ξεκινά προθέρμανση.

Μεταξύ των οπαδών υπάρχουν και φίλοι της Ραπίντ Βιέννης, οι οποίοι κάνουν αισθητή την παρουσία τους με πανό αλλά και σημαίες της αυστριακής ομάδας. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοι των δύο συλλόγων έχουν αδελφοποιηθεί.

18:36 Ο Αλέξανδρος Τζόρβας είναι ο πρώτος παίκτης των "πρασίνων" που βγαίνει για ζέσταμα.

Κάτι το τσουχτερό κρύο, κάτι και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την επαφή του απότην κορυφή, έχουν ως αποτέλεσμα την παρουσία ελάχιστου κόσμου, περίπου μία ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Συνέντευξη του Ορέστη Καρνέζη φιλοξενεί το match programme του αγώνα. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, αφού εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανανέση του συμβολαίου του και τονίζει ότι στα επόμενα παιχνίδια το "τριφύλλι" έχει την ευκαιρία να κάνει ενα καλό σερί επιτυχιών, αναφέρεται και στο προσεχές ματς με την ΑΕΚ: "Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να δουλέψουμε πάνω στο αγωνιστικό μας πλάνο. Ένα παιχνίδι είναι. Αν είμαστε αποτελεσματικοί μπορούμε να διεκδικήσουμε την ανατροπή. Στο κάτω κάτω το άγχος βρίσκεται στην πλευρά της ΑΕΚ".




Προϊστορία

Πολύ καλή είναι η παράδοση που έχει ο Εργοτέλης κόντρα στον Παναθηναϊκό, όταν αγωνίζεται στην Αθήνα. Οι Κρητικοί σε πέντε αγώνες έχουν 2 νίκες έναντι τριών του Παναθηναϊκού. Βέβαια, το «τριφύλλι» την τελευταία διετία έχει επικρατήσει σε τρία σερί ματς, είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Τι έγινε στον πρώτο γύρο

Ο Παναθηναϊκός πέρασε θριαμβευτικά από το Παγκρήτιο, νικώντας με σκορ 4-1. Μετά το τέλος του αγώνα, ο -τότε- προπονητής της ομάδας, Νίκος Νιόπλιας ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί. Με παρέμβαση όμως του -τότε- προέδρου, Νικόλα Πατέρα και της διαχρονικής αξίας που ακούει στο όνομα Τζιμπρίλ Σισέ, τελικά μεταπείθεται…



Τα τελευταία νέα

Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού έμειναν οι: Μαρίνος, Γκαρσία, Φερνάντες, Πλεσί και Δημούτσος καθώς και οι τιμωρημένοι λόγω καρτών Σαριέγκι και Σπυρόπουλος, ενώ το πλάνο ενδεκάδας που έχει στο μυαλό του ο Φερέιρα είναι το εξής: ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, με τους Καντέ και Μπουμσόνγκ στο κέντρο της άμυνας. Ο Βύντρα θα καλύψει τη δεξιά πλευρά και ο Ιωαννίδης αριστερά. Τα δύο αμυντικά χαφ θα αποτελούν οι Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης, οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή τον Καραγκούνη. Στην επίθεση το… ακούραστο δυναμό της «πράσινης» μηχανής, ο Τζιμπρίλ Σισε θα έχει τη συμπαράσταση από Γκοβού και Χριστοδουλόπουλο.

Χωρίς τους τιμωρημένους Λεάλ και Ρουμπάκη ο Εργοτέλης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον αυριανό αγώνα στο ΟΑΚΑ. Η προετοιμασία των Κρητικών ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τον Καραγεωργίου να επικεντρώνεται σε ασκήσεις τακτικής, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να παίζουν οικογενειακό διπλό. Ο τεχνικός του Εργοτέλη δεν θα έχει στη διάθεση του, τους Σιάκκα, Λεάλ, Μπερτόσα, Κανδηλάκη, Ρουμπάκη, Χαντί, Καβουσάκη, ενώ οι 19 που θα ταξιδέψουν μαζί με την αποστολή είναι οι εξής:

Δασκαλάκης, Αθανασίου, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Γιαλούσης, Σαρρής, Κυριακίδης, Ορφανός, Βίσιο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Αλεξόπουλος, Χρυσοφάκης, Ολίσε, Μπέτο, Βερπακόφσκις, Καρέλης, Ρομάνο και Μπούντιμιρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x