Stoiximan Super League

«Αν ήμουν παίκτης της ΑΕΚ, θα ντρεπόμουν»

Ποδοσφαιριστές χωρίς εγωισμό χαρακτήρισε την πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην μέσος της «Ένωσης» δεν έδωσε τον τίτλο του φαβορί σε καμία ομάδα ενόψει του σημερινού αθηναϊκού ντέρμπι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Νίνη και Μάκο.

Ποδοσφαιριστές χωρίς εγωισμό χαρακτήρισε την πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ ο Βασίλης Τσιάρτας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο πρώην μέσος της «Ένωσης» δεν έδωσε τον τίτλο του φαβορί σε καμία ομάδα ενόψει του σημερινού αθηναϊκού ντέρμπι, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Νίνη και Μάκο.

Αναλυτικότερα όσα είπε ο Τσιάρτας στον Σωτήρη Ταμπάκο για:

Το σημερινό ντέρμπι:
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο η κάθε ομάδα θέλει για δικούς της λόγους. Ο Παναθηναϊκός για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες που έχει για να πλησιάσει στην κορυφή, η ΑΕΚ από την πλευρά της για να μην αποστασιοποιηθεί πολύ από τα πλέι οφ στο τέλος του πρωταθλήματος. Είναι στο τέλος ένα ντέρμπι και το γόητρο είναι αυτό που κάνει κάθε ομάδα να διεκδικεί τη νίκη. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα καλό ματς και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Παίζοντας τα δύο ματς του Κυπέλλου, η ΑΕΚ νομίζω ότι στο πρώτο ματς έπαιξε αρκετά έξυπνα και είχε καλή τακτική παρουσία, ενώ αξιοποίησε τις ευκαιρίες που της δόθηκαν, ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και παρουσίασε μια δυναμικότητα που τον έφτασε μισό βήμα από την πρόκριση. Δεν έχουν πολλά να κρύψουν μεταξύ τους. Η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη, αυτή που θα βγάλει τον καλύτερό της εαυτό στο γήπεδο και εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της θα πάρει και τη νίκη».

Τον Φερέιρα:
«Ήρθε και πήρε μια ομάδα, η οποία τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά είχε πολλά προβλήματα. Η εμπειρία του, η υπομονή του και η δουλειά του βοήθησαν τον Παναθηναϊκό. Τώρα τον βλέπουμε αρκετά αλλαγμένο, αρκετά βελτιωμένο. Ειδικά στο δεύτερο ματς με την ΑΕΚ για το Κύπελλο είδαμε μεγάλη βελτίωση παρά το γεγονός ότι δεν πήρε την πρόκριση. Η καλή αγωνιστική κατάστασή του είναι αυτό που κυριαρχεί. Βέβαια είναι ερωτηματικό αν θα μείνει έτσι μέχρι το τέλος. Θα εξαρτηθεί πολύ από τα αποτελέσματα σήμερα και την άλλη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό».

Τον Νίνη και τον Ζιλμπέρτο Σίλβα:
«Βρίσκει τα πατήματά του σιγά-σιγά και το γκολ του στην Τούμπα τον ανέβασε πολύ ψυχολογικά. Είναι ένας παίκτης που χρειάζεται ηρεμία και όχι μετά από ένα καλό του ματς να του λένε ότι τον θέλουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης. Έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση.

Βαρόμετρο στον Παναθηναϊκό πάντως είναι ο Ζιλμπέρτο. Αυτός φτιάχνει το παιχνίδι και από αυτόν ξεκινούν τα πάντα στο Παναθηναϊκό. Από εκεί πάει η μπάλα σε Σισέ, Νίνη, Κατσουράνη και λοιπούς. Όποιος ξέρει μπάλα το βλέπει».


Για την κούραση στις αρχές της σεζόν: «Όλοι οι παίκτες που πήγαν στο Μουντιάλ παρουσιάζουν μια ανισορροπία στην απόδοσή τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν δε κάνεις μια καλή προετοιμασία, αυτό βγαίνει μέσα στη χρονιά».

Την ΑΕΚ:
«Υπάρχει άμυνα να κάθεσαι πίσω, άμυνα να διώχνεις την μπάλα, άμυνα να πιέζεις στο μισό γήπεδο, άμυνα να πιέζεις ψηλά, αλλά και να έχεις την μπάλα. Αν έχεις την κατοχή τότε παίζεις την καλύτερη άμυνα. Η ΑΕΚ έχει δείξει ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Ο Χιμένεθ θέλει να παίζει μπάλα η ομάδα. Είναι δύσκολο να γίνεται σε κάθε παιχνίδι αυτό, το καταλαβαίνω, αλλά η ΑΕΚ παρουσιάζει τρομερά σκαμπανεβάσματα και σίγουρα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν παρουσιάζεται η ίδια ομάδα σε κάθε ματς.

Δεν μπορούν να παίζουν συνέχεια οι καλύτεροι, αφού αλλά παίζουν ρόλο και οι τραυματισμοί, η κούραση, οι κάρτες. Είναι σημαντικό να έχεις βάθος πάγκου, ώστε να ελαχιστοποιήσεις την απουσία κάποιου βασικού. Είναι άλλο να βάζεις έναν αναπληρωματικό και άλλο να κάνεις τόσες αλλαγές σε κάθε ματς».

Τα συνεχή εγκώμια του Χιμένεθ για Δέλλα και Λυμπερόπουλο:
«Αν ήμουν μέλος της ΑΕΚ και ο προπονητής μίλαγε συνέχεια για παίκτες που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους, θα ντρεπόμουν. Οι αναφορές που κάνει σε αυτούς ο Χιμένεθ είναι προσβλητικό για τους υπόλοιπους. Δεν έχω κάτι μαζί τους, αφού άλλωστε πιστεύω ότι δείχνουν επαγγελματισμό και αγαπούν πολύ την ομάδα. Δεν μπορώ να καταλάβω, όμως, τι σκέφτονται οι νεότεροι, των οποίων θα έπρεπε να έχει πληγωθεί ο εγωισμός και το φιλότιμο για να παρουσιαστούν καλύτεροι. Άλλοι σκέφτονται το συμβόλαιό τους και άλλοι τη μεταγραφή τους»

Τον Μάκο:
«Για μένα κάνει ένα πάρα πολύ καλό πρωτάθλημα. Με τον Χιμένεθ έχει ηρεμήσει το παιχνίδι του, δείχνει πιο ώριμος και σοβαρός».

Τα νυχτοπερπατήματα παικτών της ΑΕΚ:
«Κάθε ποδοσφαιριστής είναι και άνθρωπος και θέλει να βγει λίγο έξω. Κανένας προπονητής δεν έχεε πρόβλημα να ξεσκάνε οι παίκτες, αρκεί να είναι για λίγο ή σε μέρα που δεν επηρεάζει. Το να βγεις ύστερα από μία ήττα είναι αντιεπαγγελματικό. Πολλοί μπορεί να περιμένουν να φύγουν για έξω ή να περιμένουν να παίξουν μόνο στα ντέρμπι, αλλά όταν κάποια ομάδα τους παρακολουθεί δεν έρχεται μόνο στα ντέρμπι. Για να πειστούν για ένα παίκτη οι σύλλογοι σήμερα κοιτάνε πάρα πολλές παραμέτρους, όπως τη διάρκεια στην απόδοσή του, το πώς προπονείται, την συμπεριφορά του και έξω από το γήπεδο».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x