Κώστας Μιαούλης

Σενιόρ, δεν αντέχεται άλλη «γκέλα»!

Πάνω στο ζήτημα του Μπλάνκο δεν μπορεί κανείς να πράξει κάτι άλλο από το να περιμένει την απάντηση του ποδοσφαιριστή. Η αίσθηση μου είναι πως το δέσιμο που έχει ο παίκτης με τον κόσμο θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αν οι προσφορές που έχει από αλλού δεν είναι θεαματικά καλύτερες. Δε νομίζω πως για κάποιο ποσό που θα θεωρείται σχετικά μικρό, θα αλλάξει φανέλα ο «Ζορό».

Πάνω στο ζήτημα του Μπλάνκο δεν μπορεί κανείς να πράξει κάτι άλλο από το να περιμένει την απάντηση του ποδοσφαιριστή.

Η αίσθηση μου είναι πως το δέσιμο που έχει ο παίκτης με τον κόσμο θα παίξει καθοριστικό ρόλο, αν οι προσφορές που έχει από αλλού δεν είναι θεαματικά καλύτερες.

Δε νομίζω πως για κάποιο ποσό που θα θεωρείται σχετικά μικρό, θα αλλάξει φανέλα ο «Ζορό». Όμως ξεκαθαρίζω ότι για κανέναν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος και δεν βάζω το χέρι στη φωτιά.

Θα μάθουμε -ελπίζω- την επόμενη εβδομάδα, με τις πιθανότητες να είναι μοιρασμένες, κατά τη γνώμη μου. Αν έβαζα μέσα και το συναίσθημα, θεωρώ πως ο «Ζορό» θα πει το ναι, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει εκτιμήσεις σε τέτοια πράγματα.

Από ‘κει και μετά, αυτό που «καίει» προσωπικά εμένα -αλλά απασχολεί και όλους μας -είναι πως η ομάδα δεν φαίνεται να τσουλάει επιθετικά. Κι όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να δεχτεί τα αρκετά ελαφρυντικά που μπορεί να βρει στον Χιμένεθ, ο Ισπανός έχει απογοητεύσει.

Είχε υποσχεθεί μια άλλη ΑΕΚ τον Δεκέμβριο, αλλά βελτίωση δεν έχουμε δει. Η ομάδα δεν έχει κερδίσει σε επτά αγώνες εντός έδρας από τις 12 Δεκεμβρίου και στα τέσσερα από αυτά τα ματς δεν έχει σκοράρει. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία -με εξαίρεση τα στημένα. Η μεταφορά της μπάλας έχω επισημάνει ότι είναι πολύ αργή, με αποτέλεσμα ο αντίπαλος να είναι πάντοτε προετοιμασμένος.

Αν αναζητήσει κανείς γκολ της ΑΕΚ σε κόντρα επίθεση, θα προσέξει ότι τέτοια μπαίνουν με το σταγονόμετρο -όπως για παράδειγμα εκείνο με τον Εργοτέλη, όταν ο αντίπαλος είχε αναγκαστικά πάει όλος μπροστά.

Ο Χιμένεθ, για τους ίδιους λόγους που γκρινιάζουμε τώρα, είχε απομακρυνθεί από την Σεβίλλη. Μια ομάδα όμως με τους στόχους που έχει η ΑΕΚ, δεν μπορεί να μπαίνει με τη λογική του «βασικά να μην φάω, για να έχω ελπίδες για τη ρεβάνς», ειδικά σε εγχώριο Κύπελλο. Αυτές είναι λογικές που μικραίνουν την ομάδα και ο προπονητής οφείλει να το κατανοήσει αυτό.

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη και τους δημιουργικούς της παίκτες, έστω αυτούς που μπορούν να κάνουν υποτυπωδώς παιχνίδι. Με τον Λυμπερόπουλο στο ρόλο του πλέι-μέικερ και τόσο μακριά από την περιοχή, πάντως, αυτό που περιμένει ο Χιμένεθ είναι απίθανο να συμβεί. Επιβάλλεται η στροφή στο 4-4-2 άμεσα. Ένα σύστημα απλό, αλλά συνήθως αποτελεσματικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x