Stoiximan Super League

Live: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-1 (Τελικό)

Ούτε ο ΠΑΟΚ. Ούτε η καυτή Τούμπα. Ούτε οι ανεγκέφαλοι που συνεχίζουν (άδικα) να την ντροπιάζουν. Κανένας δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο ΑΥΤΗΣ της ΑΕΚ! Το γκολ του Δέλλα (0-1) έδωσε στην ατσάλινη «Ένωση» αυτό που δικαιούταν και το ντου των κάφρων επέσπευσε τη δίκαιη παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ούτε ο ΠΑΟΚ. Ούτε η καυτή Τούμπα. Ούτε οι ανεγκέφαλοι που συνεχίζουν (άδικα) να την ντροπιάζουν. Κανένας δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο ΑΥΤΗΣ της ΑΕΚ! Το γκολ του Δέλλα (0-1) έδωσε στην ατσάλινη «Ένωση» αυτό που δικαιούταν και το ντου των κάφρων επέσπευσε τη δίκαιη παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.



-Επέστρεψαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες, το ματς ξεκίνησε και λιγότερο από μισό λεπτό αργότερα, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη χωρίς να κρατήσει καθόλου καθυστέρηση.

-Εντός του αγωνιστικού χώρου απομένουν μόνο οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ενώ ερκετός κόσμος έχει ήδη αποχωρήσει. Άγνωστο παραμένει το τι θα αποφασίσει ο διαιτητής Μάνταλος.

Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι μετά απο είσοδο οπαδών του ΠΑΟΚ στο 89'. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανθρώπων ασφαλείας των γηπεδούχων αλλά και της αστυνομίας.

-Ένταση στη Θύρα 4 αφού οι οπαδοι του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν στην κερκίδα αποδοκίμασαν αυτούς που εισέβαλλαν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν, ενώ το σύνθημα "πόσο μαλ*** είσαστε" δονούσε την εξέδρα.

89': Διακοπή στο παιχνίδι, λόγω εισβολής οπαδών του ΠΑΟΚ πίσω από την εστία του Σάχα. Αποχώρησαν οι δύο ομάδες. Επίθεση στους παίκτες της Ενώσης, αλλά και σε τηλεοπτικό συνεργείο.

87': Πιεστικός, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις ο ΠΑΟΚ.

86' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Γκερέιρο, για δυνατό τάκλιν.

82' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο Καφές πέρασε στη θέση του Μάκου.

79' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ.: Ο Φωτάκης στη θέση του κουρασμένου Βιεϊρίνια.

78' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Δυνατό μαρκάρισμα του Μάκου στο χώρο του κέντρου.

76' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Ο Βιτόλο έκανε φράγμα στον Γκερέιρο.

72' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Σνάουτσνερ περνάει ο Τσουκαλάς.

70' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Λαγός, για δυνατό μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

68' - Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Ο Κουτσιανικούλης αντικαθιστά τον Ίβιτς.

67' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Στη θέση του Λυμπερόπουλου περνάει ο Γκερέιρο.

64' - Κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ: Τη βλέπει ο Μουσλίμοβιτς, που διαμαρτυρήθηκε έντονα πως... έπρεπε να την αντικρίσει (για δεύτερη φορά) ο Λυμπερόπουλος, σε μια φάση που -λανθασμένα πάντως- δόθηκε χέρι στον Μεσσήνιο επιθετικό.

59': Μετά από τετράλεπτη διακοπή, το παιχνίδι ξαναρχίζει.

55': Νέα διακοπή στο παιχνίδι, όταν ένα καπνογόνο που έπεσε από την εξέδρα προσγειώθηκε στην πλάτη του Σάχα -καίγοντας, μάλιστα, ελαφρά τη φανέλα του! Αφότου παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον πεσμένο Αργεντινό, εκείνος σηκώθηκε και φαίνεται ότι θα συνεχίσει.

Ο διαιτητής Μάνταλος κάλεσε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και φάνηκε από την κάμερα να τους λέει, πως αν ξαναγίνει το οτιδήποτε, θα διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

52': Ο Μουσλίμοβιτς βγάζει σε καλή θέση τον Βιεϊρίνια από αριστερά, αλλά το σουτ που κάνει εκείνος είναι "άψυχο" και καταλήγει στην αγκαλιά του Σάχα.

48' - ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ!: Ο Σκόκο εκτέλεσε φαλτσαριστά ένα φάουλ από τον άξονα και ο Δέλλας -που πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας- την έστειλε με δύσκολη κεφαλιά-ψαράκι στα δίχτυα!

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

40': Απαντά στις ευκαιρίες η ΑΕΚ! Σε ωραία σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά, ο Σκόκο πιάνει αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι!

39' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Την αντικρίζει ο Σκόκο, που πήγε δυνατά πάνω στον Τσιρίλο, σε μια διεκδίκηση στη γραμμή του άουτ!

38': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Μετά από φοβερή κάθετη μπαλιά του Γκαρσία "στην πλάτη" της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ίβιτς βγαίνει τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά πλασάρει απελπιστικά άουτ από δεξιά.

32' - Αλλαγή για την ΑΕΚ: Ο τραυματισμός του Καράμπελα δεν του επιτρέπει τελικά να συνεχίσει. Στη θέση του περνάει ο Λαγός.

29': Πρώτο σουτ στο παιχνίδι! Το κάνει ο Λυμπερόπουλος έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα -αφού κοντράρει- καταλήγει στην αγκαλιά του Κρέσιτς.

25': Κακό παιχνίδι μέχρι τώρα στην Τούμπα. Η επιφυλακτικότητα των δύο ομάδων δεν έχει επιτρέψει τη δημιουργία ούτε καν ενός αξιόλογου σουτ προς τις δύο εστίες!

20' - Κίτρινη κάρτα για την ΑΕΚ: Τη βλέπει ο Λυμπερόπουλος, για τον οποίο ο διαιτητής θεωρεί ότι πήγε δυνατά σε μια διεκδίκηση με τον Βιτόλο.

17': Ο Σαλπιγγίδης μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, αλλά το γύρισμα που κάνει -πιεζόμενος από τον Καράμπελα- μπλοκάρεται στη μικρή περιοχή από τον Σάχα.

11': Ο Καράμπελας δείχνει να τραυματίζεται στην προσπάθεια του να κοντράρει με τάκλιν ένα σουτ του Βιεϊρίνια. Ωστόσο, ο Έλληνας μπακ σηκώνεται και (προς το παρόν τουλάχιστον) συνεχίζει το ματς. Ο Λαγός -για κάθε ενδεχόμενο- σηκώθηκε για ζέσταμα.

9': Ξαναρχίζει το ματς.

7': Προσωρινή διακοπή στο παιχνίδι, αφού τα αντικείμενα που πέφτουν μπροστά από τη θύρα 4 εμποδίζουν τον Σκόκο να εκτελέσει ένα κόρνερ που έχει κερδίσει η ΑΕΚ.

6': Αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με την ΑΕΚ, πάντως, να δείχνει ανεπηρέαστη προς το παρόν από την εκρηκτική ατμόσφαιρα.

1': Έναρξη του αγώνα

*Τα δεκάδες καπνογόνα που πέταξαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ κατά την είσοδο των ομάδων δημιούργησαν εκπληκτική εικόνα και ανάγκασαν σε μικρή καθυστέρηση τη σέντρα του ματς -μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.



ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ (72' Τσουκαλάς), Γκαρσία, Βιτόλο, Ίβιτς (68' Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

Στον πάγκο: Χαλκιάς, Φωτάκης, Πετρίτσεβιτς, Σαβίνι, Μωυσιάδης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας (32' λ.τ. Λαγός), Ματέος, Δέλλας, Γεωργέας, Ντιόπ, Μάκος, Μίτσελ, Λυμπερόπουλος (67' Γκερέιρο), Σκόκο, Μπλάνκο

Στον πάγκο: Μοσχονάς, Καφές, Μανωλάς, Γκερέιρο, Λεονάρντο, Μπαχά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Γούκος (Ηπείρου)

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπα



Κανέναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του δεν θα στερηθεί το αποψινό ντέρμπι. Τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και θα έχουν κανονικά διαθέσιμα όλα τους τα όπλα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μάκης Χάβος (εξαιτίας και της υποχρεωτικής παρουσίας δύο παικτών κάτω των 21) αντιμετώπισε «πονοκέφαλο» για το καταρτισμό της αποστολής -αφήνοντας τελικά έξω από αυτή τους Ελ Ζαρ, Μαλεζά και Αθανασιάδη.

Το ίδιο… άνετος, όμως, είναι και ο Μανόλο Χιμένεθ, που είδε τη μεγαλύτερη αμφιβολία του, Νίκο Γεωργέα, να ξεπερνά τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό και να τίθεται κανονικά στη διάθεσή του.

Δείτε εδώ τα αγωνιστικά πλάνα του ΠΑΟΚ και εδώ εκείνα της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι αποστολές των δύο ομάδων

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς, Κουτσιανικούλης, Μωϋσιάδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Ετό, Πετρίσεβιτς, Σαβίνι

ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Μοσχονάς, Γεωργέας, Δέλλας, Νασούτι, Καράμπελας, Μάκος, Ματέος, Μανωλάς, Λεονάρντο, Ντιοπ, Μπλάνκο, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπαχά, Καφές, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Λαγός, Κλωναρίδης

Για την τέταρτη φετινή τους σύγκρουση (που πιθανότατα θα έχει δύο ακόμα… επεισόδια στα play-off) ετοιμάζονται οι δύο ομάδες. Στις τρεις προηγούμενες υπήρξε απόλυτη ισορροπία από πλευράς αποτελεσμάτων, με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί 2-1 στον α’ γύρο του πρωταθλήματος και την ΑΕΚ (μετά το 0-0 του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ) να φτάνει στο εντυπωσιακό 4-0 προ δεκαημέρου.







Ανάλογα με τη… φάση κρίνεται η προϊστορία των δύο ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας. Κι αυτό διότι, σε συγκρούσεις σε ημιτελικά (όπως τώρα), ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα κυρίαρχος -μετρώντας τέσσερις προκρίσεις σε πέντε περιπτώσεις. Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως η μοναδική φορά που πέρασε η ΑΕΚ από ημιτελικό… χάνεται στην πρώτη διοργάνωση του θεσμού το 1931-32 (όταν και κατέκτησε τελικά το τρόπαιο).

Αντίθετα, συντριπτικά υπέρ της ΑΕΚ είναι η παράδοση σε επίπεδο τελικών. Η «Ένωση» έχει διεκδικήσει τρεις φορές την κούπα με τον «δικέφαλο του Βορρά» και έχε καταφέρει σε όλες (1939, 1978, 1983) να την κάνει δική της!

Μιας και ο λόγος για παράδοση, πάντως, μόνο απαρατήρητη δεν περνάει αυτή που έχει χτίσει ο Ίσμαελ Μπλάνκο απέναντι στον ΠΑΟΚ. Στα 3,5 χρόνια που βρίσκεται στη χώρα μας, ο Αργεντινός έχει σκοράρει έξι φορές εις βάρος του «δικεφάλου του Βορρά» -με τα 4 γκολ του, μάλιστα, να έχουν σημειωθεί στην Τούμπα.

Το τελευταίο γκολ του Μπλάνκο απέναντι στον ΠΑΟΚ (play-off του 2010)



Την ίδια ώρα, όμως (αν και με δύο ομάδες) τη δική του παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ έχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης! Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει συνολικά (μαζί μ’ εκείνα που πέτυχε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) επτά τέρματα με αντίπαλο την «Ένωση»! Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως -σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις- η ομάδα του δεν ηττήθηκε!

Η σημερινή δεν είναι η πρώτη… πρόκριση που διεκδικεί ο Μανόλο Χιμένεθ στην Τούμπα! Ο Ισπανός αγωνίστηκε εκεί ως παίκτης της Σεβίλλης (στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1990-91), πανηγυρίζοντας τελικά στα πέναλτι (το παιχνίδι, όπως κι εκείνο της Ανδαλουσίας, έληξε 0-0).

Το γούρι της δεύτερης εμφάνισής της (ελπίζει ότι) θα κρατήσει απόψε η ΑΕΚ! Οι τέσσερις νίκες της «Ένωσης» σε ισάριθμα ματς που φόρεσε τις γαλάζιες φανέλες (δύο τεσσάρες σε Άρη και ΠΑΟΚ, ένα διπλό στο Παγκρήτιο και άλλο ένα στο Νταντί για το Europa League) οδήγησαν στην απόφαση απόψε να παραταχθεί με αυτές στην Τούμπα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x