Stoiximan Super League

«Προκάλεσε με τη στάση του ο Σισέ»

Σε περίπου 15 ημέρες θα βγει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμιση του αθλήματος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή ώστε να καταθέσουν υπομνήματα ζήτησαν και πήραν οι «ερυθρόλευκοι». Οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών υποστήριξαν ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκείνοι που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Σε περίπου 15 ημέρες θα βγει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ σχετικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την ΠΑΕ Ολυμπιακός για δυσφήμιση του αθλήματος στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Προθεσμία μέχρι την επόμενη Παρασκευή ώστε να καταθέσουν υπομνήματα ζήτησαν και πήραν οι «ερυθρόλευκοι». Οι νομικοί εκπρόσωποι των Πειραιωτών υποστήριξαν ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ και οι υπόλοιποι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν εκείνοι που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκπροσωπήθηκε από τους κ. Βούλτση και Γιαννίκο, οι οποίοι υποστήριξαν πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός πήγε να συγχαρεί τον Γάλλο ποδοσφαιριστή που αντέδρασε άσχημα και προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, ενώ καταγγέλθηκε και η είσοδος των Τζόρβα, Νίνη και Λέτο στα αποδυτήρια.

«Ο κ. Μαρινάκης έχει καταθέσει δύο μηνύσεις και μία αγωγή. Μόνο από δημοσιεύματα δημιουργήθηκε θέμα, αφού δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι στα αποδυτήρια για να δουν τι έγινε. Υπήρξε φραστική επίθεση από τρεις ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Τους Τζόρβα, Νίνη και Λέτο. Μόνο ο Σισέ έχει μιλήσει για επίθεση. Ίσως θα έπρεπε να περιμένουμε απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, πριν αποφασίσει η Πειθαρχική», είπε αρχικά ο κ. Βούλτσης.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος είπε: «Κατέβηκαν από το πούλμαν και εισήλθαν στα αποδυτήρια οι Τζόρβας, Λέτο, Νίνης και Σισέ. Ήθελαν να συναντήσουν τον Τοροσίδη και προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα με γροθιές. Οι Κατσουράνης και Καραγκούνης ήρθαν να τους πάρουν πίσω και λειτούργησαν κατευναστικά. Τότε εμφανίστηκε ο Μαρινάκης που είπε στους δυο τελευταίους “πάρτε τους να τελειώνουμε”. Ο Τζόρβας του απάντησε, λέγοντας ότι πήγε το ποδόσφαιρο 100 χρόνια πίσω. Ο Μαρινάκης δεν απάντησε. Στη μικτή ζώνη ο Μαρινάκης πήγε να συγχαρεί τον Σισέ και να του δώσει το χέρι αλλά ο παίκτης του Παναθηναϊκού δεν ανταποκρίθηκε. Είχαν και μια στιχομυθία στα αγγλικά αλλά δεν γνωρίζω τη γλώσσα».

Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Νίκος Καραχάλιος κατέθεσε τα εξής: «Ήμασταν συνέχεια μαζί. Η συμπεριφορά των παικτών του Παναθηναϊκού ήταν πρωτοφανής. Δεν έβρισε ποτέ τον Τζόρβα ούτε διαπληκτίστηκε με κανέναν. Είναι απόλυτα ανακριβή αυτά που υποτίθεται ότι είπε ο Μαρινάκης στον Σισέ. Ο πρόεδρος του έδωσε το χέρι του και ο Σισέ δεν το δέχτηκε. Του είπε ότι θα “βρεθούμε ξανά του χρόνου” και ο Γάλλος του απάντησε “του χρόνου δεν θα είμαι εδώ, θα είμαι στην Ευρώπη”. Ο Μαρινάκης του είπε: “τότε θα τα πούμε στην Ευρώπη”. Ο Σισέ του απάντησε με μια φράση που στα αγγλικά σημαίνει μας βίδωσες αλλά μπορεί να ερμηνευθεί και μας γαμ…. Είναι φράση που λέγεται στο δρόμο, από ανθρώπους που δεν έχουν κοινωνική ανατροφή. Η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Μαρινάκη να απαντάει: “αν νομίζεις ότι κάποιος στο έκανε αυτό, μπορεί να είναι κι έτσι”».

Ο πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε σε εκείνο το σημείο: «Με αυτά που μας λέτε, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο μετά, ο κ. Μαρινάκης ζήταγε συγνώμη. Τι λάθος έκανε και ζήτησε συγνώμη;».

Ο Νίκος Καραχάλιος τόνισε: «Συγνώμη ζήτησε λόγω των δηλώσεων του, διότι δεν είχε εκείνη την ώρα εικόνα της εισόδου των φιλάθλων και των λαθών της διαιτησίας. Δεν τα είχε δει και μετά κατάλαβε το λάθος του. Δεν ανακάλεσε κάτι που έγινε στα αποδυτήρια, διότι δεν έγινε τίποτα».

Ο αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού κατέληξε: «Ο Σισέ έχει δείξει συμπεριφορά που δεν είναι πρέπουσα. Ο Μαρινάκης είναι μεγάλος επιχειρηματίας με εισηγμένες εταιρίες εκατομμυρίων. Έχει μεγάλη κοινωνική προσφορά, ενώ λόγω της προσωπικότητας του δεν χρησιμοποιεί αγοραίες εκφράσεις».

Ο πρόεδρος της Πειθαρχικής αναρωτήθηκε τότε «γιατί οι δημοσιογράφοι έγραψαν όλα αυτά, αν δεν είναι αλήθεια; Αν δεν έγιναν όπως τα λέτε, τότε είναι επικίνδυνοι», για να του απαντήσει ο Γιάννης Βούλτσης: «Γιατί, τι νομίζετε ότι είναι; Πρώτη φορά το κάνουν;».

Ο Θόδωρος Γιαννίκος συμπλήρωσε: «Ο Σισέ λέει την ίδια φράση συχνά. Την είχε πει και μετά το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και μάλλον του αρέσει. Ο Σισέ εμφανίστηκε με φούστα λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό αλλά χρησιμοποιήθηκε για να προκληθούμε. Μια εφημερίδα είχε τίτλο: “Φούστα κλαρωτή στου γαύρου το τσαρδί”. Αυτό δεν είναι πρόκληση; Η κουβέντα του κ. Μαρινάκη περί φούστας, δεν είναι χλευαστική. Ότι φόραγε φούστα, είναι μια πραγματικότητα. Εξάλλου, κανένας νορμάλ άνθρωπος δεν λέει “άντε γαμ….” όταν του δίνουν το χέρι. Με το “you screwed me” (σ.σ. με γαμ…..) πιστεύω ότι εννοεί ότι τον στήσανε. Αν εννοεί το άλλο, τότε είναι πολύ χαμηλού επιπέδου».

Την τελευταία κουβέντα είχε ο Γιάννης Βούλτσης: «Τα δημοσιεύματα δεν οφείλονται σε προσωπική αντίληψη των δημοσιογράφων. Αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε γραφτεί».

Παράλληλα, εκδικάστηκε και η υπόθεση της προ αρκετών ημερών ανακοίνωσης της «Θύρας 7» με την οποία καταφερόταν εναντίον του Πάνου Μπιτσαξή και η ΠΑΕ Ολυμπιακός θεωρήθηκε συνυπεύθυνη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Ο εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της ΠΑΕ, Γιάννης Γιαννόπουλος, υποστήριξε: «Η σχέση του Ολυμπιακού με τη Θύρα 7 είναι μόνο συναισθηματική. Πρόκειται για προσωπικές απόψεις των φιλάθλων. Δεν τις υπαγορεύσαμε εμείς».

Ένα μέλος της πειθαρχικής είπε: «Καλό θα ήταν οι ομάδες να αποκηρύσσουν αυτές τις θέσεις», για να απαντήσει ο κ. Γιαννόπουλος: «Δεν θα διαφωνήσω». Τότε, ο πρόεδρος της επιτροπής πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είναι αργά. Αποκηρύξτε τη Θύρα 7 αύριο το πρωί». «Δεν υιοθετούμε τις θέσεις τους, δεν μας εκφράζουν», απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι δικηγόροι του Ολυμπιακού επεσήμαναν: «Η Θύρα 7 είναι ένα νομικό σωματείο, αυτοτελές, με νομική υπόσταση. Με τον Ολυμπιακό συνδέεται συναισθηματικά, όχι νομικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x