Stoiximan Super League

Δώνης: «Να μπούμε σαν μεγάλη ομάδα»

Την προετοιμασία που έχει κάνει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα, επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ. Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχρισε φαβορί την ΑΕΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, τη διάθεση και το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες των δύο ομάδων. Νεμπεγλέρας: «Αύριο είναι η ευκαιρία μας».

Την προετοιμασία που έχει κάνει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, τόσο στον ψυχολογικό, όσο και στον αγωνιστικό τομέα, επεσήμανε ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του τελικού Κυπέλλου ΟΠΑΠ.

Ο τεχνικός του Ατρομήτου έχρισε φαβορί την ΑΕΚ, τονίζοντας ωστόσο ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, τη διάθεση και το πάθος που θα επιδείξουν οι παίκτες των δύο ομάδων.

Χιμένεθ: «Κούπα με κάθε τρόπο»!

«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτόν το τελικό. Είναι ιστορική στιγμή για εμάς. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Ατρόμητης φτάνει σε τελικό Ελλάδος. Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε να τον κατακτήσουμε. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη και ιστορική ομάδα. Εμείς δεν θεωρούμαστε φαβορί. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν ότι μπορούν για να το κατακτήσουμε. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όριά μας. Άλλωστε το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα. Μερικές φορές κερδίζει ο καλύτερος και άλλες όχι. Οι τελικοί είναι ματς που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αν είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και μπορέσουμε να δείξουμε τη φιλοσοφία παιχνιδιού που έχουμε, ίσως καταφέρουμε να γείρουμε την πλάστιγγα υπέρ μας».

Για το σχήμα της ομάδας:
«Δεν θα ήθελα να απαντήσω».

Για τις δηλώσεις του Καμαρά:
«Κανένας δεν μπορεί να του απαγορέψει να πιστεύει στον εαυτό του και να πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο. Και οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις. Όπως έχουν αυτοί την πεποίθηση ότι θα πάρουν τον τίτλο, έτσι ισχύει και για εμάς. Αύριο ο Ατρόμητος θα πρέπει να παρουσιαστεί σαν μεγάλη ομάδα. Αυτοί οι παίκτες να πιστέψουν ότι είναι μεγάλης παίκτες».

Για το αν θα παίξει αμυντικά:
«Και να θέλαμε να το κάνουμε αύριο, δεν θα μπορούσαμε. Όταν χτίζεις μία ομάδα για 2 χρόνια πάνω σε συγκεκριμένη φιλοσοφία, δεν αλλάζει σε ένα ματς. Έχουμε προσπαθήσει, βέβαια, σε κάποια ματς. Π.χ. με τον Ολυμπιακό Βόλου, μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες, όταν είχαμε υπέρ μας το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, όπου δημιουργήσαμε και μας αδικούσε το τελικό σκορ, κυνηγήσαμε το αποτέλεσμα. Είμαστε ομάδα που θα παίξει με την μπάλα στα πόδια. Δεν κερδίζεις με στόχο το 0-0. Πρέπει να βάλεις γκολ και αυτή τη φιλοσοφία θα ακολουθήσουμε και αύριο».

Για την ψυχολογική πίεση που θα έχουν οι παίκτες του λόγω απειρίας:
«Έχει δείξει η ομάδα μου ότι σε συνθήκες πίεσης, είτε λόγω αποτελέσματος, είτε λόγω έδρας, είτε λόγω φιλάθλων, δείχνει χαρακτήρα. Στην Τούμπα πήγαμε και κερδίσαμε με επιβλητική εμφάνιση και πήραμε και το χειροκρότημα του κόσμου. Είναι χαρά να είναι το γήπεδο γεμάτο. Είτε έχει 35.000 φίλους της ΑΕΚ, είτε 15.000 του Ατρομήτου. Είναι το μοναδικό κομμάτι που δεν φοβάμαι. Θα κάνει πολύ καλό στην ομάδα μου αυτή η ατμόσφαιρα. Παρουσιάζουν τον Ατρόμητο ως αουτσάιντερ, αλλά έχουμε ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία. Ο Μπαζίνσκι έκανε πρωταθλητισμό στην Πολωνία, ο Σαγκανόφσκι, ο Καμαρά έχει πολλές εμπειρίες σε ευρωπαϊκά γήπεδα, ο Νεμπεγλέρας, ο Σφακιανάκης έχει πάρει ήδη Κύπελλο. Αυτοί πρέπει να βοηθήσουν τους νεαρότερους με την εμπειρία τους. Θα πρέπει να καταλάβουν οι μικρότεροι τι σημαίνει να πάρεις ένα τίτλο, για τη συνέχεια της καριέρας τους».

Για το γεγονός ότι δεν πήρε τίτλο με την ΑΕΚ και πάει να το πάρει με τον Ατρόμητο:
«Γενικώς από τη φύση μου είμαι φιλόδοξος άνθρωπος. Πάντα πίστευα ότι θα μπορούσα να χτίσω στην ΑΕΚ μια ομάδα που θα πάρει πρωταθλήματα. Είτε από δικά σου λάθη, είτε από συγκυρίες δεν μπορείς να πετύχεις παντού. Αν αξιολογείς σωστά τις εμπειρίες σου, μπορεί να σου κάνει πολύ καλό. Αυτή με την ΑΕΚ εγώ την αξιολόγησα σωστά και μου έχει χρησιμεύσει. Δεν είμαι κομπλεξικός, έχω μάθει να σέβομαι όλους του ανθρώπους και όλες τις ομάδες, ακόμα και αν μου έχουν προκαλέσει πολλά προβλήματα. Είναι οι δικές μας φιλοδοξίες αύριο, όχι των αντιπάλων. Έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο ομάδες με υγεία να αντιπροσωπεύουν το ποδόσφαιρό μας στην Ευρώπη».

Για το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια πρώην ομάδα του:
«Είναι ιδιαίτερη στιγμή στην καριέρα μου. Θυμάμαι ήμουν στην πλατεία της Λάρισας και περίμενα την κλήρωση και άκουσα Μπλάκμπερν. Πόσο πιο περίεργο ήταν τότε. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει και στο ελληνικό ακόμα πιο πολύ. Έχει συμβεί και με τον Παναθηναϊκό και με τη Λάρισα και τώρα με την ΑΕΚ. Πρέπει να σέβεσαι τις αντιπάλους. Όταν υπάρχει καλή συμπεριφορά, ασχέτως αποτελέσματος».

Για την επόμενη σεζόν:
«Δεν είναι στο μυαλό μας η Ευρώπη. Έχουμε ένα ιδιοκτήτη και ξέρουμε ότι είτε πάρουμε το Κύπελλο είτε, θα κάνει πράγματα μέχρι εκεί που μπορεί για να συμπεριφέρεται άψογα η ομάδα. Βρίσκεις ομάδες με μικρό μπάτζετ, που δουλεύουν σωστά. Αν κατακτήσεις το τρόπαιο, κάνεις άλλο προγραμματισμό. Σκέφτεσαι κάποια πράγματα για τη συνέχεια. Αν δεν το κατακτήσεις υπάρχει άλλη λογική. Εφόσον συνεχίσω, θα ήθελα να υπάρχουν 5 νέοι Έλληνες παίκτες στην ενδεκάδα. Παιδιά από 17 έως 22 χρονών. Μην παρεξηγηθεί ο Νεμπεγλέρας που είναι λίγο πιο μεγάλος και κινδυνεύει η θέση του (σ.σ. αστειευόμενος)».

Για την υπόσχεσή του στον κόσμο της ομάδας:
«Δεν είμαι από αυτούς που λένε μεγάλα λόγια. Υπόσχομαι πράγματα που μπορώ να κάνω. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι να παρουσιαστεί ο Ατρόμητος αντάξιος του τελικού, να παρουσιάσει δυνατή ομάδα και να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο. Καταφέρανε να βγάλουμε τον κόσμο μετά την πρόκριση με τον Βόλο στα διόδιά, το προπονητικό κέντρο και το γήπεδο και να εξαντλήσουμε τα εισιτήριά μας. Για την ΑΕΚ να μαζέψει τόσο κόσμο είναι πάρα πολύ απλό. Να μαζέψουμε εμείς 12-13.000 είναι μεγάλο πράγμα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο χαρούμενο».

Για την ενδεκάδα του αυριανού αγώνα:
«Την έχω αποφασίσει αμέσως μετά τον Ολυμπιακό Βόλου».

Για το που θα κριθεί ο τελικός:
«Η ΑΕΚ έχει παίκτες ποιότητας, είναι καλύτερη από εμάς. Θα παίξει ρόλο ότι έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία παιχνιδιού, που έχουμε εφαρμόσει άψογα σε μικρά ματς. Κάθε ομάδα ξέρει ποια είναι τα ατού της, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αντιπάλου. Η μία θα περιορίσει την άλλη. Αυτά τα ματς μπορεί να κριθούν σε μία λεπτομέρεια, στην καλή απόδοση ενός, δύο ή τριών παικτών, και από την πλευρά μας και από της ΑΕΚ. Αν ήξερα από πριν ποια είναι η λεπτομέρεια θα προσπαθούσα να την “κλείσω” από πριν. Έχουμε μελετήσει πολύ τον αντίπαλό μας. Ειδικά μετά τον ημιτελικό. Καλύτερη προετοιμασία και στην τακτική και στην ψυχολογία και στη διάθεση δεν θα μπορούσε να γίνει. Περισσότερο θα μετρήσει ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη θέληση. Για μένα ο Ατρόμητος αύριο θα πρέπει να μπει ως μεγάλη ομάδα. Σαν να έχει κερδίσει, 15 τίτλους, με κανένα κόμπλεξ. Ως αουτσάιντερ, που πάει πρώτη φορά σε τελικό, έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά τρικ για να το καταφέρουμε».

Νεμπεγλέρας: «Αύριο είναι η ευκαιρία μας»

Τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάζεται στους παίκτες του Ατρομήτου να κατακτήσουν έναν τίτλο εξήρε στις δηλώσεις του, ο Κώστας Νεμπεγλέρας. Ο μέσος των Περιστεριωτών συμφώνησε με τον Γιώργο Δώνη χρίζοντας επίσης την ΑΕΚ φαβορί, αναφέροντας τα στοιχεία που θα πρέπει να παρουσιάσουν οι συμπαίκτες του για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να αποφύγουμε. Θα τα καταφέρουμε. Το κίνητρο είναι να πάρεις το Κύπελλο. Είναι δύσκολο μια μικρομεσαία ομάδα να έχει κάθε χρόνο την ευκαιρία να διεκδικήσει έναν τίτλο. Η αυριανή μέρα είναι η ευκαιρία μας και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε.

Σίγουρα υπάρχει άγχος σε ό,τι και να κάμουμε στη ζωή μας. Λογικό είναι αρκεί να είναι δημιουργικό. Όλοι περιμένουμε αυτή την ώρα για να μας φύγει το άγχος. Πρέπει να δείξουμε θέληση και πάθος για να μπορέσουμε να αντισταθμίσουμε τις εμπειρίες της ΑΕΚ.

Ήρθε η ώρα αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε στο πρωτάθλημα, να το κάνουμε τώρα και να κλείσουμε ιδανικά τη χρονιά. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό ματς είναι
».

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x