Μιχάλης Τσόχος

Βαγγέλη, τα γαμ…ς όλα!

Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ μόνο με τα οικονομικά μέτρα του Βαγγέλη Βενιζέλου και να αποφύγω το σκάνδαλο Koriopolis. Παρακάτω θα ασχοληθώ και με αυτό όπως θα διαπιστώσετε. Αδυνατώ όμως να καταλάβω αυτά που αποφασίζει ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ μόνο με τα οικονομικά μέτρα του Βαγγέλη Βενιζέλου και να αποφύγω το σκάνδαλο Koriopolis. Παρακάτω θα ασχοληθώ και με αυτό όπως θα διαπιστώσετε. Αδυνατώ όμως να καταλάβω αυτά που αποφασίζει ο νέος Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.

Του Μιχάλη Τσόχου

Σταματά η λογική όταν ακούς από αυτούς που κυβερνούν και αποφασίζουν, να λένε ωμά. «Καταλαβαίνω ότι είναι άσχημο το κράτος να σε κλέβει, αλλά είναι τέτοιες οι εποχές που πρέπει να σας κλέψουμε και μάλιστα να σας κλέψουμε αναδρομικά».

Δεν συζητώ ότι μας είπαν ψέματα, δεν συζητώ ότι δεν έχουν την παραμικρή κοινωνική συνείδηση, δεν ασχολούμαι με το γεγονός ότι δεν δείχνουν ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό στον Ελληνα πολίτη. Δεν στέκομαι καν στο θέμα ότι αντιμετωπίζουν όλους τους πολίτες σαν ζώα. Αλλωστε όλα αυτά σε μικρότερα βαθμό από ότι σήμερα ισχύει εδώ και χρόνια και τέλος πάντων δεν υπάρχει και νομικό ζήτημα, παρά μόνο ηθικό . Και την ηθική των κυβερνώντων αυτής της χώρας δεν περίμενα να την διαπιστώσω τώρα. Από την άλλη ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας θα μας πουν δημόσια (και μάλιστα ένας συνταγματολόγος) ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους νόμους του κράτους και τους καταργεί αναδρομικά.
Αυτό ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Αυτό σημαίνει πραγματικά ότι τα γαμ…ε όλα μα πραγματικά όλα. Και βέβαια ξέρω ότι το μέτρο με τη συλλογή των αποδείξεων και στο οποίο κυρίως αναφέρομαι φυσικά και θα αποσυρθεί. Διαφορετικά δεν θα περάσει το μεσοπρόθεσμο και η Κυβέρνηση θα πέσει. Ακόμη και ο Πάγκαλος (μέχρι εκεί φτάσαμε) υποστήριξε ότι αυτά δεν γίνονται.

Το γεγονός όμως ότι έφτασαν να μας πουν επισήμως ένας Υπουργός συνταγματολόγος «στα παλιά μου τα παπούτσια οι νόμοι του κράτους, τους καταργώ και μάλιστα αναδρομικά» πραγματικά δείχνει ότι σε αυτή τη χώρα η λόγικη καταργήθηκε.

Οσον αφορά το Koriopolis τώρα εκεί είναι φανερό ένα πράγμα. Το να καταδικάσουμε ή να βάλουμε φυλακή εμείς τον οποιονδήποτε με βάση τις ποινικές ευθύνες που έχουν στο μέγα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι λάθος. Δεν είναι δική μας δουλειά, είναι δουλειά των δικαστικών αρχών οι οποίες χειρίζονται μία χαρά την υπόθεση και ας τις αφήσουμε να συνεχίσουν να το κάνουν. Αυτές θα αποφασίσουν ποιοι είναι ένοχοι και ποιοι είναι αθώοι.
Αυτά όμως όσον αφορά τα νομικά ζητήματα, διότι σε ότι έχει να κάνει με το ηθικό σκέλος της υπόθεσης όλοι όσοι συμμετέχουν στους αμαρτωλούς διαλόγους είναι ηθικά εκτεθειμένοι στα μάτια οποιουδήποτε φιλάθλου.

Πρώτοι από όλους βεβαίως ο Αχιλλέας Μπέος και ο Μάκης Ψωμιάδης που ακούγονται να λένε τα χειρότερα. Από εκεί και πέρα και ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος ακούει τον Αχιλλέα Μπέο να του λέει ότι πρέπει να στείλει δύο παιδιά να προσέχουν τον Καλόπουλο και τον Τρύφωνα και ο Κώστας Μενδρινός που συζητά πώς να στήσει τη σέντρα του Αρης – Μάντσεστερ Σίτι είναι βέβαιο ότι ηθικά είναι εκτεθειμένοι. Προφανώς άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο ανάλογα με τα λεγόμενα τους. Είναι προφανές ας πούμε ότι άλλους τάξεως ηθικό ζήτημα υπάρχει για τον Μενδρινό και άλλης τάξεως για τον Μπουρούση για παράδειγμα που ήθελε όπως ο ίδιος δήλωσε να του φέρει ηλεκτρολύτες από την Καβάλα ο Μάκης Ψωμιάδης…

Δεν ξέρω λοιπόν ποιοι από αυτούς θα καταδικαστούν, ποιοι από αυτούς έστω θα δικαστούν και θα αθωωθούν ή ποιοι από αυτούς δεν θα δικαστούν καν γιατί τα στοιχεία δεν θα είναι αρκετά, ξέρω όμως ότι στα μάτια της κοινής γνώμης (είτε κάποιοι θέλουν να το δεχτούν είτε κάνουν ότι δεν άκουσαν ή δεν ξέρουν τίποτα), άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο είναι όλοι ηθικά εκτεθειμένοι. Κάποιοι μάλιστα σε ανεπανόρθωτο βαθμό.

Υ.Γ. Ηθικά εκτεθειμένος είναι και ο κύριος Νικόλας Πατέρας που άκουγε τον Μάκη Ψωμιάδη να του λέει να βάλει ένα ταλιράκι ή να μιλάει για απόπειρες δωροδοκίας ομάδων και ως πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και του Παναθηναϊκού δεν το κατήγγειλε στις αρμόδιες αρχές. Εκτός και αν το έχει ήδη κάνει...

Υ.Γ.2
Εδώ και λίγα λεπτά κυκλοφορεί στο διαδύκτιο ότι η Κυβέρνηση θα το πάρει πίσω το επίμαχο νομοασχέδιο με τις αποδείξεις. Παραταύτα δεν αλλάζει τίποτα. Πίσω το παίρνει γιατί δεν θα το ψήφιζαν οι βουλευτές της.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x