Stoiximan Super League

Βιεϊρίνια: «Χρωστάω στον ΠΑΟΚ»

Ευγνώμων στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στη «SportDay». «ΠΑΟΚ είμαι… Χρωστάω πολλά στην ομάδα και ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός. «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω να έχει έρθει κάποια πρόταση για μένα κι αφού είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι καλύτερο», πρόσθεσε για το μέλλον του. «Δεν μας άφησαν να πετύχουμε αυτά που μπορούσαμε», ανέφερε. .

Ευγνώμων στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια στη «SportDay». «ΠΑΟΚ είμαι… Χρωστάω πολλά στην ομάδα και ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής», δήλωσε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός. «Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω να έχει έρθει κάποια πρόταση για μένα κι αφού είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι καλύτερο», πρόσθεσε για το μέλλον του. «Δεν μας άφησαν να πετύχουμε αυτά που μπορούσαμε», ανέφερε. Τι είπε για τον Μπόλονι, τον Σάντος και τα οικονομικά προβλήματα στο σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Τι όνειρα κάνεις για τη σεζόν που ξεκινάει;
«Τα ίδια όπως κάθε χρονιά. Πέρυσι είχαμε αρκετούς προπονητές. Τώρα με έναν άλλον προπονητή πρέπει να ξεκινήσουμε δυνατά τη σεζόν».

-Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για πιθανή παραχώρησή σου. Σε επηρεάζουν όλα αυτά;
«Όχι. Όλοι στην ομάδα ακούμε ότι μπορεί να φύγουμε, αλλά είμαστε εδώ. Έχω συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ, δεν ξέρω να έχει έρθει κάποια πρόταση για μένα κι αφού είμαι εδώ, θα κάνω ό,τι καλύτερο για τον ΠΑΟΚ».

-Όσα γίνονται κι όσα ακούς για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποτελούν λόγο να θέλεις να φύγεις από εδώ;
«Για μένα όχι. Προσωπικά δουλεύω με σοβαρούς ανθρώπους και δεν σκέφτομαι τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Φυσικά και θέλω να παίξω σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά όχι γι' αυτόν τον λόγο που αναφέρατε νωρίτερα».

-Και πέρυσι μίλησες πολλές φορές για τη διαιτησία και τον ρόλο που παίζει. Ύστερα απ' όσα αποκαλύφθηκαν φέτος το καλοκαίρι νιώθεις δικαιωμένος;
«Μπορεί να μην είπα καλά λόγια για τη διαιτησία, δική μου δουλειά, όμως, είναι να μιλάω μέσα στο γήπεδο».

-Υπάρχει κάτι άλλο που σε δυσαρεστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα;
«Η αδικία. Το λέω αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Τη δουλειά και την προσπάθεια που κάναμε τη βγάλαμε στο γήπεδο, αλλά δεν μας άφησαν να πετύχουμε αυτά που μπορούσαμε».

-Αυτό σε πεισμώνει;
«Όσοι φοράνε τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχουν μεγάλο κίνητρο να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Είναι όντως δύσκολο να δουλεύεις και ο άλλος να μη σε αφήνει να κάνεις κάτι καλό. Ομως, πρέπει να μη χάνουμε τη συγκέντρωσή μας».

-Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα. Πόσο δύσκολο είναι για σένα όταν καθυστερήσουν οι πληρωμές σου; Είναι κάτι πολύ σημαντικό;
«Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα. Και στην Πορτογαλία γίνεται, κι αλλού. Ξέρουμε ότι ο σύλλογος κάνει τα πάντα για να γίνονται οι πληρωμές στην ώρα τους. Κι εμείς βέβαια είμαστε επαγγελματίες. Πρέπει, όμως, να δείχνουμε κατανόηση σε αυτή την κατάσταση».

-Πολλές φορές βγάζεις προς τα έξω ότι… είσαι ΠΑΟΚ. Πώς το νιώθεις αυτό;
«Αν δεν το έχω δηλώσει, το κάνω τώρα. ΠΑΟΚ είμαι… Χρωστάω πολλά στον ΠΑΟΚ και ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής. Στους ανθρώπους του χρωστάω πολλά που με εμπιστεύτηκαν, όταν άλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Ένας από αυτούς είναι ο Φερνάντο Σάντος».

-Ακούστηκε, όμως, ότι θέλεις να εξαγοράσεις το συμβόλαιό σου και να φύγεις. Τι λες εσύ γι' αυτό;
«Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και δεν θα το κάνω ποτέ σε αυτή την ομάδα».

-Πώς βιώνεις τη συνεργασία με τον νέο προπονητή και τον Πορτογάλο βοηθό του;
«Και εγώ, αλλά, όπως διαπιστώνω, και όλη η ομάδα συνεργαζόμαστε άψογα με τους νέους προπονητές. Ο κ. Μπόλονι είναι πολύ έμπειρος και ξέρουμε όλοι ότι με τη βοήθεια ενός νέου προπονητή μπορούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα. Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά».

-Ποιο ήταν για σένα το σημαντικότερο μάθημα που πήρες εδώ και τρία χρόνια στον ΠΑΟΚ;
«Η δουλειά και η συνεργασία με όλη την ομάδα. Ειδικά στα δύο χρόνια με τον κ. Σάντος όλες οι δυσκολίες που περάσαμε μας έκαναν καλύτερους και πιο δυνατούς».

-Είναι απωθημένο σου η εθνική Πορτογαλίας;
«Έχω 92 συμμετοχές στις μικρές εθνικές. Θέλω να δουλέψω σκληρά για να φθάσω και στην πρώτη ομάδα».

-Πώς σχολιάζεις το γεγονός ότι φέτος δεν έχουν γίνει μεταγραφές στον ΠΑΟΚ, εκτός από μία;
«Προσωπικά έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και στον εαυτό μου. Εγώ δεν έχω λόγο αν πρέπει ή αν δεν πρέπει να γίνουν μεταγραφές. Ο προπονητής ξέρει».

-Στον ΠΑΟΚ ήρθες μικρό παιδί, σε λίγο καιρό θα γίνεις και πατέρας…
«Απ' ό,τι φαίνεται θα φύγω γέρος από εδώ. Νιώθω ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα να γίνεις πατέρας. Αυτό σε κάνει να νιώθεις καλά και στη δουλειά σου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x