Ειδήσεις

Να περάσει ο επόμενος!

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά κρατώντας την ουσία, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Φινλανδίας με σκορ 81-61, για τη δεύτερη αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, πήραν το προβάδισμα από την αρχή, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος. Ρεπό την Παρασκευή (2/9) για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία περιμένει το Σάββατο (3/9) την ΠΓΔΜ, ώστε να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά κρατώντας την ουσία, η Εθνική ομάδα επικράτησε της Φινλανδίας με σκορ 81-61, για τη δεύτερη αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου, που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, πήραν το προβάδισμα από την αρχή, το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Παρά τα πολλά λάθη, στα οποία υπέπεσε η Ελλάδα, δεν επηρεάστηκε από το ανορθόδοξο παιχνίδι των Φινλανδών, κάνοντας εύκολα το δύο στα δύο. Χρόνο σε όλους τους παίκτες έδωσε ο Ηλίας Ζόυρος, ο οποίος δοκίμαζε και κάποια σχήματα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Ρεπό την Παρασκευή (2/9) για την «επίσημη αγαπημένη», η οποία περιμένει το Σάββατο (3/9) την ΠΓΔΜ, ώστε να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στην επόμενη φάση. Κορυφαίος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Γιάννης Μπουρούσης με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Νίκη για τη Βοσνία κόντρα στο Μαυροβούνιο με 94-86, στο άλλο ματς του Γ' ομίλου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα. Στις 21:00 το ΠΓΔΜ-Κροατία.

Το ματς

Όπως και στο εναρκτήριο παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Βοσνία, ο Ηλίας Ζούρος ξεκίνησε με τους Καλάθη, Ζήση, Παπανικολάου, Φώτση και Μπουρούση. Η Εθνική ομάδα έκανε καλή αρχή με ένα σερί 6-0, με πρωταγωνιστές τους Καλάθη και Μπουρούση, αλλά οι Φινλανδοί «απάντησαν» με το ίδιο τρόπο, φέρνοντας το ματς στα ίσα. Αυτό δεν πτόησε καθόλου τους διεθνείς, οι οποίοι με ένα νέο σερί, αυτή τη φορά 8-0, έκαναν το 6-14. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διατηρούσε το προβάδισμα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να διευρύνει τη διαφορά, λόγω της ευστοχίας των Κόπονεν και Σάλιν από τα 6,75μ. (14-18). Ο Μαυροειδής με το που μπήκε στο παρκέ έκανε το 14-20, που αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με το κλέψιμο του Ξανθόπουλου, από την επαναφορά και καλάθι του Μπράμος (14-22), για να σκοράρει αμέσως ο Χαφ και να κάνει το 16-22. Η Εθνική ομάδα δεν πιεζόταν ιδιαίτερα από τη Φινλανδία, ωστόσο τα πολλά λάθη (10 στα πρώτα τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου), δεν της επέτρεπαν να αυξήσει τη διαφορά, η οποία κυμαινόταν στους πέντε με έξι πόντους υπέρ της (19-24). Ο Χαφ με καλάθι και φάουλ, έφερε το ματς στους δύο (22-24), αλλά ο Κώστας Βασιλειάδης «απάντησε» με τρίποντο, κάνοντας το 22-27. Οι τυπικά γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στους τρεις (26-29), ωστόσο ο Μπουρούσης εκμεταλλευόμενος το «miss match», με τέσσερις προσωπικούς του πόντους έκανε το 26-33, ενώ αργότερα, ο Φώτσης με τρίποντο έφερε τη διαφορά στο +8 (28-36), που ήταν και η μέγιστη μέχρι εκείνη στη στιγμή. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να φτάσουν ακόμα και στο +12 (29-41), όμως το τρίποντο του Ράνικο, στο τελευταίο δευτερόλεπτο, διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 32-41.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπουρούση να κάνει το 32-43, ενώ χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι Φινλανδοί είχαν κάνει ήδη τρία ομαδικά φάουλ. Η καλή άμυνα των παικτών του Ηλία Ζούρου, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους τυπικά γηπεδούχους, γι’ αυτό η διαφορά συντηρούνταν σε διψήφιο αριθμό (36-49). Η Φινλανδία μετρούσε τρία λεπτά χωρίς καλάθι, αλλά με ένα επιμέρους σκορ 5-2 έκανε το 41-51. Ο Καϊμακόγλου με τρίποντο και ο Καλαθής με δύο εύστοχες βολές έκαναν το 41-56, όμως ο Βιρτάνεν από τα 6,75μ., μείωσε στους 12 (44-56). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με μία βολή από τον Καϊμακόγλου που διαμόρφωσε το 44-57.

Με το τρίποντο του Κόπονεν ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο (47-57), αλλά η Εθνική ομάδα με ένα γρήγορο σερί 4-0, έφερε τη διαφορά στους 14 πόντους (47-61). Η Φινλανδία δεν απειλούσε ιδιαίτερα, ωστόσο το «κακό» για αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν τα δύο γρήγορα φάουλ του Καλάθη στα μισά της περιόδου, τα οποία τον έστειλαν στον πάγκο, καθώς συμπλήρωσε τα πέντε. Όμως, το ανορθόδοξο παιχνίδι από πλευράς Φινλανδών, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των Ελλήνων διεθνών «εκτόξευσαν» τη διαφορά στο +18 (50-68), ενώ αργότερα ο Μπράμος από τα 6,75μ. έκανε το 52-73, τρία λεπτά πριν το τέλος. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι διεθνείς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, με τους τυπικά γηπεδούχους να έχουν παραδοθεί και να περιμένουν την τελευταία κόρνα από τη γραμματεία, η οποία βρήκε την Εθνική να νικά με σκορ 81-61.


Τα δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81

Φινλανδία (Ντέτμαν): Κόιβιστο, Νίκιλα 1, Μούρινεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Μακαλάινεν, Κότι 1, Κόπονεν 21 (4), Σάλιν 6 (2), Μότολα 5 (1), Βίρτανεν 6 (2), Ράνικο 1.

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος (6 ασίστ), Μπουρούσης 19 (10 ριμπάουντ), Ζήσης 14, Βασιλειάδης 5 (1), Καλάθης 6, Φώτσης 9 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 2, Μαυροειδής 2, Μπράμος 9 (2), Κουφός 7, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6 (1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x