sport-fm.gr ΘΕΜΑ

4άδα και… στο «σπίτι» της η Ελλάδα!

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 έγινε στην Αθήνα, με την Εθνική του Παναγιώτη Γιαννάκη να φτάνει ξανά στην τέταρτη θέση.

Στο πρώτο και μοναδικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξένησε η Ελλάδα το 1998 στην Αθήνα, μεγάλη νικήτρια ήταν η Γιουγκοσλαβία.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ ηττήθηκε -και μάλιστα από Λιθουανία και Ρωσία- για πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992, αφού λόγω του lockout στο ΝΒΑ αναγκάστηκε να κατέβει με παίκτες που είτε αγωνίζονταν στα κολέγια, είτε στην Ευρώπη.

Από την άλλη, η «επίσημη αγαπημένη» καθοδηγούμενη από τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο, τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Το σύνολο το Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξε από την αρχή τα… δόντια του, περνώντας την πρώτη φάση με 3-0, ενώ στη δεύτερη γνώρισε μόλις μία ήττα με 61-60 από την Ιταλία, αλλά δεν του κόστισε την πρόκριση στους «8», όπου νικώντας 70-62 την Αργεντινή, προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Εκεί, αντίπαλος ήταν η οικοδέσποινα Ελλάδα και ύστερα από ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στην παράταση, οι «Πλάβι» επικράτησαν 78-73 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό.

Απέναντι στη Ρωσία των Κουντέλιν, Καράσεφ και Πανόφ, ο MVP της διοργάνωσης Μποντιρόγκα, ο Ρέμπρατσα και η υπόλοιπη παρέα πήραν τη νίκη με 64-62 και χάρισαν στη Γιουγκοσλαβία το πρώτο Παγκόσμιο, μετά τη διάσπαση της χώρας το 1991.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x