Κώστας Μιαούλης

Δειλός προπονητής, δειλή διοίκηση, δειλοί (α) μέτοχοι

Η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν να είναι… Μπαρτσελόνα κόντρα στην Στουρμ Γκρατς για να τη νικήσει. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι ιδιαίτερο ακόμα και όταν έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές. Δεν θεωρώ πως σε αυτό το ματς η ΑΕΚ άξιζε να χάσει. Ωστόσο δύο τραγικά λάθη του Δέλλα και στη συνέχεια η διαχείριση του ματς από τον Χιμένεθ είχε σαν αποτέλεσμα μια ήττα που φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν θα βρουν ή δεν θα βρουν λεφτά για να τον απομακρύνουν.

Η ΑΕΚ δεν χρειαζόταν να είναι… Μπαρτσελόνα κόντρα στην Στουρμ Γκρατς για να τη νικήσει. Δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι ιδιαίτερο ακόμα και όταν έπαιζε με δέκα ποδοσφαιριστές.

Δεν θεωρώ πως σε αυτό το ματς η ΑΕΚ άξιζε να χάσει. Ωστόσο δύο τραγικά λάθη του Δέλλα και στη συνέχεια η διαχείριση του ματς από τον Χιμένεθ είχε σαν αποτέλεσμα μια ήττα που φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Δεν ξέρω αν θα βρουν ή δεν θα βρουν λεφτά για να τον απομακρύνουν.

Ξέρω πως η ομάδα αυτή είναι βαριά άρρωστη και πως ο κόσμος δεν αντέχει άλλο.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Ήταν κρίμα για την προσπάθεια του Βάργκας, για την απίστευτη ενέργεια που έβγαλε ο Κοντοές, για τον Λεονάρντο που έκανε χαζό τον αντίπαλο του. Ήταν κρίμα για τον Κάλα που έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, για τον Μπουγαϊδη που μπήκε κι έδειξε κάποια καλά στοιχεία.

Λυπάμαι αυτά τα παιδιά δεν πήραν το αποτέλεσμα που δικαιούνταν, για να εισπράξουν τουλάχιστον ένα θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο. Ο Δέλλας έχει ευθύνη, αλλά σε αυτόν δεν πρόκειται να πέσει όλο το «ανάθεμα» παρότι έχει κάνει δύο χοντρά λάθη κι ανέλαβε την ευθύνη. Αυτός που δεν επιτρέπει στην ομάδα να πιστεύει στον εαυτό της, είναι εκείνος που αμυνόμενος απόψε το βράδυ τα έβαζε με όλους.

Έφταιγαν οι δημοσιογράφοι για τις ερωτήσεις τους και το ότι κάποιος τόλμησε να του πει ν’ αναλάβει την ευθύνη, λέγοντας το για μια φορά ξεκάθαρα.

Από την άλλη έχουμε μια διοίκηση αφερέγγυα που αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το πόσο παπατζιλίκι πουλάει.

Χθες στήριζε, μέχρι το ξημέρωμα θα συζητάει πως θα τον διώξει κι αν αντέχει βέβαια οικονομικά. Όποιος δεν στηρίζει τις αποφάσεις που παίρνει την προηγούμενη μέρα, είναι δειλός. Οι (α)μέτοχοι έχουν πηδήξει πρώτοι από το καράβι, οπότε είναι έτσι κι αλλιώς δειλοί και ευθυνόφοβοι.

Δεν ξέρω αν η αλλαγή του Λεονάρντο καθόρισε το ματς. Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν πιστεύουν σε αυτά που κάνει ο προπονητής. Ο Γκερέιρο είχε την ίδια αντίδραση, όπως και ο Λεό. Θα μου πείτε, ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν γουστάρουν όταν βλέπουν αλλαγή.

Επειδή όμως ο κόσμος αντιλαμβάνεται καλά τι μπορεί να φέρει μια σωστή ή μια λάθος κίνηση από τον πάγκο, πλέον υπάρχει δυσπιστία σε οποιαδήποτε επιλογή του προπονητή απ’ όλον τον κόσμο. Ο Δέλλας ήταν πάντοτε κύριος και ήξερε ν’ αναλαμβάνει την ευθύνη. Όμως ο Χιμένεθ το μόνο που ήξερε να πει, ήταν να επαναλάβει ότι μας λέει τόσο καιρό.

Σας έγραψα και χθες, ότι ο προπονητής με την διοίκηση θα παίξουν μια παρτίδα σκάκι. Φαίνεται ότι η υπομονή της διοίκησης εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα μετά τη στήριξη, γιατί απλά οι αποφάσεις της άγονται και φέρονται από τις αντιδράσεις του κόσμου. Το αν θα φεσώσουν την ΑΕΚ με μια ακόμα αποζημίωση είναι κάτι που θα τους απασχολήσει σίγουρα. Το πρόβλημα ήταν ότι κι οι δύο πλευρές δεν ήταν ειλικρινείς μεταξύ τους, όταν αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί.

Επίσης θα πρέπει να κατανοήσει η διοίκηση ότι κι ο δικός της χρόνος τελειώνει. Αν δεν δει φως ο κόσμος σύντομα κι εννοώ αγωνιστικά και οικονομικά τότε οι αντιδράσεις θα είναι σφοδρότερες. Αν υπάρχει ακόμα ψήγμα ειλικρίνειας θα πρέπει να βγουν να μιλήσουν με εντιμότητα για το τι γίνεται πλέον με την ομάδα, από κάθε άποψη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x