Koriopolis

Αθώος ο Λεβαδειακός, καταδίκη για Αγροτικό, Ιωνικό!

Παρά τα όσα είχαν ειπωθεί για την περίφημη αναμέτρηση Ηλιούπολης-Λεβαδειακού 2-4, η πειθαρχική επιτροπή της Football League απάλλαξε από τις κατηγορίες τόσο την ΠΑΕ Λεβαδειακός όσο και τον Γιάννη Κομπότη. Η απόφαση θα εφεσιβληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Αθώα και η Ρόδος. Υποβιβασμός για Αγροτικό Αστέρα και Ιωνικό και καταδικαστικές αποφάσεις για Ριαβόγλου, Κανελλάκη, Χαραλαμπίδη, Λουίς Άλβες και τον διαιτητή της Σούπερ Λίγκας, Ντίτσο!

Παρά τα όσα είχαν ειπωθεί για την περίφημη αναμέτρηση Ηλιούπολης-Λεβαδειακού 2-4, η πειθαρχική επιτροπή της Football League απάλλαξε από τις κατηγορίες τόσο την ΠΑΕ Λεβαδειακός όσο και τον Γιάννη Κομπότη. Η απόφαση θα εφεσιβληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Αθώα και η Ρόδος.

Υποβιβασμός για Αγροτικό Αστέρα και Ιωνικό και καταδικαστικές αποφάσεις για Ριαβόγλου, Κανελλάκη, Χαραλαμπίδη, Λουίς Άλβες και τον διαιτητή της Σούπερ Λίγκας, Ντίτσο!

Διαβάστε εδώ για τις εφέσεις που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά των αθωωτικών αποφάσεων για τη Δόξα Δράμας, τον Αετό Σκύδρας και τη Δόξα Κρανούλας, καθώς και την έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης για την Παναχαϊκή.

Μετά την αθώωση του Αστέρα Τρίπολης, ήρθε και η αθώωση του Λεβαδειακού από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου. Η πειθαρχική επιτροπή της Football League έκρινε πως οι Λειβαδιώτες και ο Γιάννης Κομπότης δεν είχαν ανάμειξη στη χειραγώγηση της περσινής αναμέτρησης με την Ηλιούπολη, για την οποία είναι γνωστό ότι η αθηναϊκή ΠΑΕ καταδικάστηκε!

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Λεβαδειακός και ο πρόεδρος της, κ. Κομπότης, αθωώθηκαν ομόφωνα για την κατηγορία του στοιχηματισμού, ενώ αθωώθηκαν κατά πλειοψηφία (2-1) για την κατηγορία της δωροδοκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Ανδρέας Φάκος προτίθεται να παρέμβει και να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και έτσι η υπόθεση αυτή θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Απαλλακτική απόφαση λήφθηκε και για την Ρόδο, καθώς κρίθηκε πως η υπόθεση είναι άνευ αντικειμένου, μιας και οι Ροδίτες έχουν υποβιβαστεί στη Δ' Εθνική.

Από εκεί και πέρα, ο Αγροτικός Αστέρας και ο Ιωνικός δεν είχαν την... τύχη του Λεβαδειακού.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΕ Αγροτικός Αστέρας καταδικάστηκε σε υποβιβασμό και πρόστιμο ύψους 225.000 ευρώ για τη χειραγώγηση των δύο αγώνων με την Καβάλα σε πρωτάθλημα και κύπελλο της περιόδου 2008-2009 (για τα ίδια ματς είχαν καταδικαστεί και οι Καβαλιώτες). Παράλληλα, ο πρόεδρος της ομάδας, Κώστας Ριαβόγλου, καταδικάστηκε σε επταετή απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο. Η απόφαση είναι εφέσιμη.

Η πειθαρχική επιτροπή της Football League επιφύλασσε καταδικαστική απόφαση και για τον Ιωνικό, ο οποίος κατηγορούνταν για την περσινή αναμέτρηση Ηλιούπολη-Ιωνικός 0-2. Οι Νικαιώτες τιμωρήθηκαν με υποβιβασμό και πρόστιμο 225.000 ευρώ, ενώ στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Χρήστο Κανελλάκη και στον πρόεδρο, Κώστα Χαραλαμπίδη, επιβλήθηκε επταετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, για το εν λόγω ματς τιμωρήθηκε και ο ποδοσφαιριστής, Απαρεσίδο Άλβες Μιγκέλ Λουίς που κρίθηκε ένοχος για συμμετοχή του στη χειραγώγηση του αγώνα και του επιβλήθηκε αποκλεισμός από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για τρία χρόνια.

Τέλος, για το ίδιο ματς, ένοχος κρίθηκε και ο διαιτητής Γεράσιμος Ντίτσος από την Πρέβεζα, στον οποίο επεβλήθη τριετής απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο! Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Ντίτσος ανέβηκε φέτος στη Σούπερ Λίγκα και σφυρίζει σε αγώνες της μεγάλης κατηγορίας! Φυσικά και αυτή η απόφαση, όπως και οι προηγούμενες, είναι εφέσιμες.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

Αριθμ. απόφ. 312/11-10-2011

ΠΡΟΣ
1.ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ
2.Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ (Πρόεδρο)
3.Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ (Μεγ/χο και Ιδιοκτήτη)
4. ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ (Ποδ/στή ΙΩΝΙΚΟΥ)
5. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΤΙΤΣΟΣ (Διαιτητή)


Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΛΟΥΙΣ ΜΙΓΚΕΛ και ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΝΤΙΤΣΟΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
Α) στην ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ i) χρηματική ποινή 225.000 ευρώ και ii) ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Β) στον Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ i) χρηματική ποινή 24.000 ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια.
Γ) στον Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ i) χρηματική ποινή 24.000 ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία 3 χρόνια.
Δ) στον ΑΠΑΡΕΣΙΔΟ ΑΛΒΕΣ ΜΙΓΚΕΛ ΛΟΥΙΣ χρηματική ποινή 16.000 ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια.
Ε) στον Γ. ΝΤΙΤΣΟ χρηματική ποινή 16.000 ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 3 χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία 3 χρόνια.


Αριθμ. απόφ. 311/11-10-2011

ΠΡΟΣ
1.ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ
2.Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ (Πρόεδρο)


Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ και Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:
Α) στην ΠΑΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ i) χρηματική ποινή 225.000 ευρώ και ii) ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
Β) στον Κ. ΡΙΑΒΟΓΛΟΥ i) χρηματική ποινή 24.000 ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για 7 χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για 3 χρόνια.


Αριθμ. απόφ. 310/11-10-2011

ΠΡΟΣ
1.ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
2.Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ (Πρόεδρο)


Απαλλάσσει α. την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τον Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ ομόφωνα από την πειθαρχική παράβαση του προκαθορισμού του αγώνα για στοιχηματικούς σκοπούς και β. απαλλάσσει κατά πλειοψηφία, την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και τον Ι. ΚΟΜΠΟΤΗ από την πειθαρχική παράβαση της δωροδοκίας.


Αριθμ. απόφ. 313/11-10-2011

ΠΡΟΣ
1.ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ
2.Α. ΜΑΡΤΙΝΗ (Πρόεδρο-Μεγ/χο)


Απαλλάσσει την ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ και τον Α. ΜΑΡΤΙΝΗ από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση, διότι η Επιτροπή θεωρεί ότι η πειθαρχική διαδικασία είναι άνευ αντικειμένου αφού η ως άνω εγκαλούμενη έχει υποβιβαστεί και αγωνίζεται στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.


Άρης Ασβεστάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x