Stoiximan Super League

Ρε λες;;;

Λες να πηγαίνει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα και να μην το ξέρει ούτε η ίδια; Λες οι «αιώνιοι» να πρέπει ν’ ανησυχούν; Ό,τι και… να λες, η «Ένωση» κατάπιε 2-0 και τον Παναιτωλικό και -συνεχίζοντας απτόητη το σερί- τους υπενθύμισε πώς δύσκολα θ’ απαλλαγούν από ‘κείνη! Με άρρωστο τον Βάργκας, χαφ τον Γεωργέα και σκόρερ τον Μπέλεκ (21’, 90’), η ομάδα του Κωστένογλου απέδρασε από το Αγρίνιο και… ξεπρόβαλε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Λες να πηγαίνει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα και να μην το ξέρει ούτε η ίδια;

Λες οι «αιώνιοι» να πρέπει ν’ ανησυχούν;

Ό,τι και… να λες, η «Ένωση» κατάπιε 2-0 και τον Παναιτωλικό και -συνεχίζοντας απτόητη το σερί- τους υπενθύμισε πώς δύσκολα θ’ απαλλαγούν από ‘κείνη!

Με άρρωστο τον Βάργκας, χαφ τον Γεωργέα και σκόρερ τον Μπέλεκ (21’, 90’), η ομάδα του Κωστένογλου απέδρασε από το Αγρίνιο και… ξεπρόβαλε στην κορυφή της βαθμολογίας!

Με δέκα παίκτες, λόγω απευθείας αποβολής του Μπαμόγκο στο 79’, τελείωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι.

Πώς έπαιξε

Ήταν στραβό το κλήμα (στα χαφ) για τον Κωστένογλου, το ‘φαγε και ο Βάργκας. Η ίωση που ταλαιπωρούσε τον Κολομβιανό από το Σάββατο, τον κράτησε τελικά εκτός αγώνα και δεδομένων των πολλών απουσιών που ήδη είχε στο κέντρο (τραυματίας Καφές, τιμωρημένος Ρίκκα, δυσαρεστημένος Γκέντσογλου), ανάγκασε τον Έλληνα τεχνικό σε… αλχημεία, περνώντας τον Γεωργέα δίπλα στον Μάκο!

Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (που προτιμήθηκε τελικά να μην ξεκουραστεί) και Κοντοές. Στα χαφ, βρέθηκαν οι Μάκος-Γεωργέας, μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.



Η ΑΕΚ και το… άγχος!

Μπορεί η απουσία του Βάργκας να άλλαξε τα πλάνα του Κωστένογλου πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Έλληνα τεχνικό να παρατάξει μια πολύ καλή και κυρίως διαβασμένη ΑΕΚ στο χορτάρι. Με ντουμπλάρισμα πάνω στο «μυαλό» του Παναιτωλικού, Θεοδωρίδη, από τους Μάκο και Γεωργέα, κατάφερε να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων, ενώ με τους Κοντοέ και Καράμπελα, έκλεισε Μπουμάλ και Καμαρά απενεργοποιώντας τα «φτερά».

Από την άλλη πλευρά, ο Παναιτωλικός έδειχνε ιδιαίτερα αγχωμένος για το πρώτο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν, ενώ δεν μπορούσε να φτάσει και πολύ εύκολα στα καρέ του Αραμπατζή. Αυτό έγινε πιο δύσκολο, όταν η «Ένωση» με έναν συνδυασμό της εμπειρίας του Νίκου Λυμπερόπουλου και του ταλέντου του Στιβ Μπέλεκ, άνοιξε το σκορ και «πάγωσε» το «κλουβί».

Το καλά κλειδωμένο κέντρο (χάρις κυρίως στον Γεωργέα που ανταποκρίθηκε πλήρως στο νέο του ρόλο) και η εμπειρία του Δέλλα στην άμυνα, δεν έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να απαντήσουν. Απόρροια των προβλημάτων αυτών η γρήγορη αλλαγή του Τεννέ, ο οποίος πέρασε τον Ρότσα πριν λήξει το ημίχρονο και απέσυρε τον ανεμικό Κούσα, ρίχνοντας τον Μητρόπουλο πάνω στον Κάρλος.

Ο Γεωργέας και οι άλλοι!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να έχει καταλάβει πως τα περιθώρια στενεύουν και να είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για την ισοφάριση. Ο Σιόντης πέρασε στη θέση του Μπουμάλ για να «μαζέψει» το κέντρο και να απελευθερώσει τον Ρότσα, ενώ ο Μπουμάλ γύρισε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η «Ένωση» από την πλευρά της συνέχισε ως είχε, ενώ οι δύο πρώτες κινήσεις με Σιαλμά και Κάλα (αντί Λεονάρντο και Μάκου αντίστοιχα) δεν άλλαξαν κάτι στον σχηματισμό.

Οι ισορροπίες άλλαξαν όταν ο Μπαμόγκο, ο οποίος πέρασε στη θέση του Σιόντη (που με την έναρξη του ημιχρόνου είχε αντικαταστήσει τον Γκόλια) χτύπησε εκτός φάσης τον Καράμπελα και έφυγε ένα δεκάλεπτο πιο νωρίς για τα αποδυτήρια.

Η ηγετική φυσιογνωμία του Γεωργέα στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και ο εξαιρετικός Μπέλεκ, έδειχναν πως η ΑΕΚ δύσκολα θα έφευγε χωρίς τη νίκη από το Αγρίνιο. Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να κάνει φάσεις και σαν να μην έφτανε αυτό, η ωραία κούρσα του Κλωναρίδη και το καλό τελείωμα, έδωσαν την ευκαιρία στον Μπέλεκ προ κενής εστίας να κάνει το 2-0 και να «κλειδώσει» τη νίκη φέρνοντας την ΑΕΚ, έστω και προσωρινά, στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Γκόλιας (46’ Σιόντης, 68’ Μπαμόγκο), Κούσας (35’ Ρότσα), Θεοδωρίδης, Μπουμάλ, Χαριστέας, Εντζεγκουέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Καμαρά.

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσενάμο, Αναστασιάδης, Μουμίν, Παλαιολόγος.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Δέλλας, Μπέλεκ, Λεονάρντο (60’ Σιαλμάς), Κάρλος, Μάκος (70’ Κάλα), Καράμπελας, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος (83’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Αργυρίου, Φούντας.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΒΟΗΘΟΙ: Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)





Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου, Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x