Ελλάδα

Ξεμούδιασμα στην Πυλαία

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη πίεση από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε, στην Πυλαία, με σκορ 77-60, για την 8η αγωνιστική της Α1. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 18 πόντους, ο οποίος είχε μόλις ένα άστοχο σουτ.

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερη πίεση από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε, στην Πυλαία, με σκορ 77-60, για την 8η αγωνιστική της Α1.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, κάνοντας παράλληλα συντήρηση δυνάμεων ενόψει ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Ευρωλίγκα.

Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Δημήτρης Διαμαντίδης με 18 πόντους, ο οποίος είχε μόλις ένα άστοχο σουτ.

Το ματς

Με την ώθηση που του δίνει η έδρα, ξεκίνησε στην αναμέτρηση ο ΠΑΟΚ. Χαμηλό το σκορ στα τρία πρώτα λεπτά, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει ένα μικρό προβάδισμα (7-4). Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός έφερε το ματς στα ίσα (7-7), με τον Ντικούδη να «απαντά» αμέσως. Αυτό ήταν το τελευταίο προβάδισμα για τους γηπεδούχους, καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς «έσφιξαν» την άμυνά τους, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 11-16.

Χωρίς να πιέζεται από τον ΠΑΟΚ, στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός συντηρούσε το προβάδισμά του, με τον Βουγιούκα να στέλνει τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (13-24). Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αδυνατούσε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση, με τους φιλοξενούμενους από την άλλη να αγωνίζονται στο… ρελαντί. Δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σκορ ήταν στο 30-40, με τους «πράσινους» να κάνουν ένα σερί 5-0 και να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το +15 (30-45).

Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει κανένα πρόβλημα να συντηρήσει το προβάδισμά του, το οποίο βρισκόταν σε διψήφιο αριθμό. Ο ΠΑΟΚ το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 10 πόντους (43-53), ένα λεπτό πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενος να διαμορφώνουν το 46-59. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν στο +14, ο ΠΑΟΚ δεν -και πάλι- δεν ήταν σε θέση να κάνει κάτι αξιόλογο, με το τελικό 77-60 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Τα δεκάλεπτα: 11-16, 30-45, 46-59, 60-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 6, Στίγκερς 2, Αράπης, Γκόρι 14(2), Ντικούδης, Καλαμπόκης 10, Ράιτ 12(2), Γιαννακίδης, Καλλές, Καλαμπάκας, Λιάπης, Τσακαλέρης 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Μπατίστ 7, Λόγκαν 6(2), Σάτο 8(1), Π. Καλάθης, Διαμαντίδης 18(2), Βουγιούκας 10, Καλάθης 4, Κυρίτσης 2, Σμιθ 6, Καϊμακόγλου 11(3), Γιασικεβίτσιους 5(1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x