Euroleague

Το σενάριο της... πρωτιάς

Ο Ολυμπιακός έκανε το… χρέος του κόντρα στην Καντού, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο TOP 16 της Ευρωλίγκας. Ωστόσο την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Νανσί, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προκριθούν ως πρώτοι από τον 1ο όμιλο, εφόσον κάνουν το... χρέος τους και πάρουν τη νίκη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το… χρέος του κόντρα στην Καντού, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο TOP 16 της Ευρωλίγκας.

Ωστόσο την τελευταία αγωνιστική, κόντρα στην Νανσί, οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να προκριθούν ως πρώτοι από τον 1ο όμιλο, εφόσον κάνουν το... χρέος τους και πάρουν τη νίκη.

Νίκη του Ολυμπιακού στην Γαλλία:

Σίγουρα εξασφαλίζει μία από τις δύο πρώτες θέσεις στον όμιλο. Γιατί:

1. Εάν η Καντού επικρατήσει της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, τότε ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στο Μπιλμπάο-Κάχα Λαμποράλ, ο Ολυμπιακός τερματίζει πρώτος. Ο λόγος είναι ό,τι εάν η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικρατήσει εκείνης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, οι Πειραιώτες θα μοιράζονται την πρώτη θέση με την ιταλική ομάδα, με την οποία υπερτερούν στην ισοβαθμία. Εφόσον νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Καντού τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, στην οποία και πάλι υπερτερούν.

2. Τώρα, αν πάρει το «διπλό» η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Ιταλία, τότε οι «ερυθρόλευκοι» είναι σίγουρα δεύτεροι, ασχέτως με το τί θα γίνει στο Μπιλμπάο. Στην περίπτωση που νικήσει η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη τότε πρώτοι θα είναι οι Τούρκοι και εάν επικρατήσει η Κάχα τότε εκείνη θα καταλάβει την πρώτη θέση.

Ήττα του Ολυμπιακού στην Γαλλία:

1. Οι Πειραιώτες προκρίνονται ως τρίτοι εάν ηττηθεί η Μπιλμπάο και επικρατήσει η Φενέρ της Καντού και ως τέταρτοι εάν η Καντού νικήσει τους Τούρκους.

2. Εάν νικήσει η Μπιλμπάο την Κάχα Λαμποράλ και η Καντού την Φενέρ. Τότε, ισοβαθμούν Ολυμπιακός, Κάχα, Μπιλμπάο και Φενέρ. Στην περίπτωση αυτή, πρώτη είναι η Καντού, δεύτερη η Μπιλμπάο και ο Ολυμπιακός θα καταλάβει την τρίτη ή την τέταρτη θέση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x