Ελλάδα

Στράτος έτοιμος… στρατός πάνοπλος

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου ήταν προδιαγεγραμμένη, οπότε η είδηση που ήρθε από το ΟΑΚΑ στο μεταξύ τους ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική, ήταν η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου στην αγωνιστική δράση. Ο 28χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος καθώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε από τον Ιούλιο τον κράτησε εκτός για περίπου έξι μήνες. 104-69 το σκορ για την ιστορία. Όλους τους παίκτες στη διάθεση του είχε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου ήταν προδιαγεγραμμένη, οπότε η είδηση που ήρθε από το ΟΑΚΑ στο μεταξύ τους ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική, ήταν η επιστροφή του Στράτου Περπέρογλου στην αγωνιστική δράση.

Ο 28χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος καθώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε από τον Ιούλιο τον κράτησε εκτός για περίπου έξι μήνες. 104-69 το σκορ για την ιστορία.

Ευχάριστος… πονοκέφαλος για τον Ομπράντοβιτς που έχοντας στη διάθεση του όλους του τους παίκτες, για πρώτη φορά από το ξεκίνημα, δοκίμασε σχήματα και συστήματα.

Όλοι οι παίκτες των γηπεδούχων σκόραραν με τον Βουγιούκα να ξεχωρίζει πετυχαίνοντας 18 πόντους. 9 πόντοι για τον "Πέρπε" που αγωνίστηκε περίπου 19 λεπτά.

Πολλά και τα ρεκόρ για το «τριφύλλι»: Ο Νικ Καλάθης έφτασε τα 200 ριμπάουντ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ με το ένα που πήρε στην πρώτη περίοδο, ο σημερινός αγώνας έγινε ο 100ος του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ, ο Διαμαντίδης με το δεύτερο τρίποντό του έφτασε τον Χατζηβρέττα στην 8η θέση της σχετικής λίστας στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ (397), με δύο εύστοχα δίποντα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έφτασε τα 200 στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ.

Βέβαια τα κοντέρ έσπασε ο πιτσιρικάς του Περιστερίου, ο 15χρονος Γιώργος Παπαγιάννης ο οποίος έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στην ιστορία της Α1.

Στο γήπεδο και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι που ευχήθηκαν τα καλύτερα στον Περπέρογλου για την επιστροφή του στα παρκέ.

Το ματς

Από τον Ρομέιν Σάτο ήρθε το πρώτο καλάθι της νέας χρονιάς για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν να τρέξουν σερί 10-0 και να προηγηθούν με το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Η διαφορά έφτασε στο +14 με τον Διαμαντίδη (18-4), με το Περιστέρι να αντιδρά και με σερί 8-0 να μειώνει σε 18-12. Με το ίδιο νόμισμα… πλήρωσαν οι γηπεδούχοι για το 26-12. Την παράσταση έκλεψε η είσοδος του Στράτου Περπέρογλου 10’’ πριν την ολοκλήρωση την πρώτης περιόδου ο οποίος πάτησε για πρώτη φορά στην φετινή αγωνιστική σεζόν παρκέ. Ο 28χρονος φόργουορντ, που πέρασε περιπέτεια με την υγεία του, καταχειροκροτήθηκε τόσο από τους συμπαίκτες του όσο και από τους φιλάθλους που βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ.

Στο ίδιο υψηλούς ρυθμούς, από πλευράς Παναθηναϊκού, συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, αύξαναν διαρκώς τη διαφορά με τον Σέρβο κόουτς να πειραματίζεται δοκιμάζοντας πρόσωπα και συστήματα. Ενδεικτικό αυτού ότι στο πρώτο μισό είχε ήδη δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες. Πρώτο καλάθι από τον Περπέρογλου και μάλιστα τρίποντο (36-17). Στη μέγιστη τιμή της μέχρι εκείνη τη στιγμή έστειλε τη διαφορά ο Σμιθ στο ημίχρονο (+23, 49-26).

Καμία διάθεση να κόψουν τη… φόρα τους δεν έδειξαν να έχουν οι γηπεδούχοι. Χωρίς οίκτο απέναντι στο σαφώς πιο αδύναμο Περιστέρι οι «πράσινοι» συνέχισαν το… πάρτι τους προσφέροντας θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα τους και κάτοικοι της Σελασίας, τόπου καταγωγής της οικογένειας Γιαννακόπουλου. Καρφώματα, άλει ουπ πάσες και η διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +34 (69-35).

Καμία δυσκολία δεν αντιμετώπισε η ομάδα του «Ζοτς» να φτάσει την… 100άρα στην τελευταία περίοδο παρότι υπήρξε χαλάρωση, ιδίως στην άμυνα. Χαρακτηριστικά, το Περιστέρι σκόραρε στην τελευταία περίοδο όσους πόντους πέτυχε στο πρώτο μέρος (26). 104-69 το τελικό σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-26, 75-43, 104-69

Παναθηναϊκός (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μάριτς 13 (7 ριμπάουντ), Περπέρογλου 9 (1), Μπατίστ 6, Λόγκαν 12 (1), Σάτο 8, Τσαρτσαρής 5, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Βουγιούκας 18, Νικ Καλάθης 6, Σμιθ 9, Καϊμακόγλου 2, Γιασικεβίτσιους 6 (5 ασίστ).

Περιστέρι (Αργύρης Πεδουλάκης): Παπαντωνίου 4, Καυκής, Ψαρόπουλος 4, Μαρούγκας, Γιαννόπουλος 11 (1), Μανωλόπουλος 7 (1), Σκοτ 15 (8 ριμπάουντ), Έντουαρτς 15, Πέτρουλας 2, Τσιλούλης 3, Μότσνικ 8 (6 ριμπάουντ), Παπαγιάννης.

Επιμέλεια: Φλώρα Μιχαλοπούλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x