Διονύσης Δεσύλλας

Η νίκη χαρακτήρα, ο «Κατσούρ» και η συνέχεια…

Το «φάντασμα» της ισοπαλίας, η οποία θα ήταν «πικρή», είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό της Καλογρέζας και πλησίαζε απειλητικά το Ολυμπιακό Στάδιο.

Το «φάντασμα» της ισοπαλίας, η οποία θα ήταν «πικρή», είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στον ουρανό της Καλογρέζας και πλησίαζε απειλητικά το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι περίπου 7.000 φίλοι του «τριφυλλιού», που αψήφησαν το κρύο και ανηφόρισαν στο Μαρούσι, έβλεπαν την γκέλα απέναντι στην ψυχωμένη και πολύ καλά στημένη Δόξα Δράμας (αυτή η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με τη Δόξα στις αρχές της…) να έρχεται και… σιχτίριζαν. Κάπου εκεί, όμως, ήρθε ο Κώστας Κατσουράνης, που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο σημείο, έστειλε την μπάλα με μανία στα δίχτυα και ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν οι «πράσινοι» τον φετινό τίτλο. Το πάθος που έβγαλε ο «Κατσούρ», μαζί με τους συμπαίκτες του μετά το γκολ, μαρτυρούν τη θέληση και τη «δίψα» για το πρωτάθλημα, που υπάρχει στην Παιανία…

Η χθεσινή νίκη μπορεί να «μεταφραστεί» διαφορετικά από τον καθένα. Εξαρτάται πως βλέπει κάποιος το… ποτήρι, που έλεγε κάποτε και ο Χενκ Τεν Κάτε. Μισογεμάτο ή μισοάδειο. Κατ’ εμέ, το χθεσινό αποτέλεσμα ήταν μια νίκη χαρακτήρα. Μια νίκη μεγάλης ομάδας που κυνηγά με νύχια και με δόντια το πρωτάθλημα. Παρά τη μέτρια εμφάνιση, η οποία είχε μόνο καλά διαστήματα, στις αρχές του παιχνιδιού και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα πίεζαν, πίεζαν, πίεζαν και στο τέλος τα κατάφεραν, στέλνοντας στα ουράνια τους οπαδούς τους και μειώνοντας τη διαφορά από την κορυφή στον ένα βαθμό, έχοντας μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η απόδοση δεν ήταν και η καλύτερη και οι δυσκολίες απέναντι στη γραμμή μαζινό των φιλοξενούμενων, ήταν πολλές. Είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τον κόουτς και τους ποδοσφαιριστές του, ενόψει της συνέχειας, μια και δεν είναι το μοναδικό ματς μετά τις γιορτές που το «τριφύλλι» δεν παίζει το ποδόσφαιρο που έπαιζε πριν. Θα πρέπει να λειτουργήσει σαν «καμπανάκι». Το πιο σημαντικό, όμως, το αποτέλεσμα δηλαδή, ήρθε. Και όπως καταλαβαίνετε πολύ καλά, από εδώ και στο εξής το Α και το Ω θα είναι αυτό. Θα είναι οι νίκες, που θα φέρνουν όλο και πιο κοντά στον τίτλο την ομάδα. Αν οι «πράσινοι», εδώ που φτάσαμε παίρνουν τα αποτελέσματα ακόμη και με κακή μπάλα, όλα θα βαίνουν καλώς γι’ αυτούς. Το ζητούμενο, πια, είναι αυτό. Αν μπορεί, φυσικά, να συνδυαστεί και με θέαμα ακόμη καλύτερα…

Y.Γ.: Κουίνσι, Ζέκα και Λέτο διανύουν μια μίνι περίοδο ντεφορμαρίσματος κι’ αυτό αναμφίβολα παίζει ρόλο στην αγωνιστική πτώση του ΠΑΟ. Αντιθέτως, ανεβασμένος είναι ο Κλέιτον, ενώ σταθερές αξίες είναι οι Κατσουράνης και Βιτόλο. Καλός χθες, με πολλά τρεξίματα πάνω – κάτω, στη δεξιά γραμμή, και ο Μαρίνος.

Για επικοινωνία: dionisis_d@hotmail.com
twitter@dionisis_d

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x