Stoiximan Super League

Σαρρής: «Είχε πολλές… υποχρεώσεις ο Βασάρας»

Επιτακτική, λόγω των διαιτητικών λαθών του τελευταίου διαστήματος, αλλά και των πολλών υποχρεώσεων του Κύρου Βασάρα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, την αλλαγή υπεύθυνου για τον ορισμό διαιτητών, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει», το σχόλιό του για τον αντικαταστάτη του, Γιώργο Δούρο. «Είναι θέμα UEFA και FIFA», τόνισε αναφορικά με την πρόταση της Πολιτείας για κλήρωση και όχι ορισμό.

Επιτακτική, λόγω των διαιτητικών λαθών του τελευταίου διαστήματος, αλλά και των πολλών υποχρεώσεων του Κύρου Βασάρα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Σαρρής, την αλλαγή υπεύθυνου για τον ορισμό διαιτητών, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Δέχθηκε να αναλάβει την ευθύνη, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρει», το σχόλιό του για τον αντικαταστάτη του, Γιώργο Δούρο. «Είναι θέμα UEFA και FIFA», τόνισε αναφορικά με την πρόταση της Πολιτείας για κλήρωση και όχι ορισμό.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Βασίλη Σαμπράκο, για:

-την «παύση» του Κύρου Βασάρα από τον ορισμό διαιτητών:

«Η απόφαση δεν ελήφθη σήμερα ως διά μαγείας. Το σκεφτόμασταν εδώ και καιρό, περίπου δεκαπέντε ημέρες, αλλά δεν έγινε λόγω κάποιων συγκυριών. Έπρεπε κάτι να αλλάξει, γιατί οι διαιτησίες δεν πήγαιναν καλά το τελευταίο διάστημα. Θέλαμε έναν άνθρωπο να ασχολείται περισσότερο με τους ορισμούς. Ο κ. Βασάρας έχει πολλές υποχρεώσεις και θεωρήσαμε σωστότερο να αναλάβει κάποιος άλλος».

-το αν θα λυθεί το πρόβλημα των διαιτητικών λαθών με αυτή την αλλαγή:

«Περιμένουμε με αυτή την αλλαγή καλύτερα αποτελέσματα. Μένει να δούμε αν η κίνησή μας είναι σωστή. Κάποιες φορές οι ομάδες…φωνάζουν υπερβολικά. Παίζει μεγάλο ρόλο η περιρέουσα ατμόσφαιρα. Από την στιγμή που ανακοινώνονται οι διαιτητές, αρχίζει μία παραφιλολογία για τα σφυρίγματά τους στο παρελθόν, κάτι που επηρεάζει την απόδοσή τους. Αν δεν βοηθήσουν οι παράγοντες, οι ομάδες και ο Τύπος να «πέσουν» οι τόνοι, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Καλές και κακές διαιτησίες υπάρχουν παντού. Θα πρέπει άπαντες να καταλάβουν, ότι δεν πρέπει να ασχολούνται τόσο πολύ με αυτό το κομμάτι»

-την πιθανότητα να αλλάξει ο ορισμός διαιτητών και να γίνεται κλήρωση:

«Δεν μπορούμε να πάρουμε μεσούσης της περιόδου απόφαση για κλήρωση διαιτητών. Είναι θέμα της UEFA και FIFA. Συνεχίζουμε με ορισμούς. Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει να γίνει γενική συνέλευση».

-το αν πρόκειται να εφαρμοστούν άλλων ειδών τιμωρίες για διαιτητικά λάθη:

«Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο εκτός από το να βγάζουμε αυτούς που κάνουν λάθη από τις κληρώσεις. Θα πρέπει όμως να το εφαρμόσουμε πιο αυστηρά. Ένας διαιτητής που θα παίρνει χαμηλή βαθμολογία από τον παρατηρητή ή θα κάνει σοβαρά σφάλματα, θα πρέπει να τιμωρείται για περισσότερο διάστημα».

-τις συμβουλές του προς τους διαιτητές:

«Θα πρέπει να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν και να μην επηρεάζονται. Το οφείλουν απέναντι στους εαυτούς τους αλλά και στην διαιτησία».

-τον Γιώργο Δούρο που αναλαμβάνει πλέον τους ορισμούς:

«Αυτή τη στιγμή ήταν ένας από τους τρείς που θα μπορούσε να αναλάβει αυτή την ευθύνη. Έγινε συζήτηση μαζί του και δέχθηκε»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x