Κώστας Μιαούλης

Διασυρμός δίχως τέλος

Όσο και αν προσπαθούσε να διασυρθεί κάποιος, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τα καταφέρει καλύτερα από την διοίκηση της ΑΕΚ. Το τελευταίο επεισόδιο με την Praxis Energy αποτελεί μια ιστορία που από όποια σκοπιά και αν την πάρεις, είναι τραγική και απλώς καταδεικνύει τις πρακτικές που έχει επιλέξει αυτή η διοίκηση για να μείνει στο παιχνίδι. Το γελοίο του πράγματος είναι πως όποια εκδοχή και αν δεχτεί κανείς, για τα γεγονότα η διοίκηση είναι πανηγυρικά εκτεθειμένη και εξηγούμαι παρακάτω.

Όσο και αν προσπαθούσε να διασυρθεί κάποιος, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να τα καταφέρει καλύτερα από την διοίκηση της ΑΕΚ. Το τελευταίο επεισόδιο με την Praxis Energy αποτελεί μια ιστορία που από όποια σκοπιά και αν την πάρεις, είναι τραγική και απλώς καταδεικνύει τις πρακτικές που έχει επιλέξει αυτή η διοίκηση για να μείνει στο παιχνίδι. Το γελοίο του πράγματος είναι πως όποια εκδοχή και αν δεχτεί κανείς, για τα γεγονότα η διοίκηση είναι πανηγυρικά εκτεθειμένη και εξηγούμαι παρακάτω.

Του Κώστα Μιαούλη

- Αν υποθέσουμε πως η εν λόγω εταιρεία στράβωσε από την δημοσιοποίηση του ονόματος της και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπαίνει στην ΑΕΚ, συμφωνώ πως δείχνει πως το ενδιαφέρον της δεν ήταν και τόσο ζωηρό. Από την άλλη όμως, σύμφωνα με ρεπορτάζ ο κ. Αδαμίδης φερόταν να έχει επικοινωνήσει με τον κ.Κυριαζή, ο οποίος του είπε να μην δημοσιοποιήσει το όνομα του. Από τη στιγμή που ο κ. Αδαμίδης μίλησε για την ομάδα των τριών επιχειρηματιών στην συνέντευξη Τύπου, αποκαλύπτοντας μάλιστα άμεσες εξελίξεις αφού μίλησε για ραντεβού των επίδοξων επενδυτών με τον Νοτιά μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οπότε ήταν ζήτημα χρόνου να βρεθεί και άκρη με το ποιοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι από τους ρεπόρτερς.

Ο κ. Αδαμίδης έσπευσε να επιβεβαιώσει και το όνομα και κάπου εκεί άρχισε το μπάχαλο. Άρα το ότι αποκαλύφθηκε το ενδιαφέρον του κ. Κυριαζή μόνο καλό δεν έκανε. Τουλάχιστον, αν υποθέταμε πως υπήρχε και φιλολογικό ενδιαφέρον, θα μιλούσε ο Νοτιάς μαζί τους και θα μάθαινε ο κόσμος, τι έγινε και τι δεν έγινε όταν θα είχαν γίνει πιο ξεκάθαρα τα πράγματα ή όταν τελείωναν θετικά ή αρνητικά. Η ανακοίνωση ενδιαφέροντος σε τέτοιες περιπτώσεις, μάλλον διευκολύνει το «κάψιμο» τους. Άρα μπορώ να πιστεύω πως από τη στιγμή που το κοινοποίησε σαν ενδιαφέρον, έστω και σαν όνομα, αλλά με πολλές βοήθειες (όπως π.χ πως είναι Έλληνες και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό), ο κ. Αδαμίδης επεδίωξε να καεί κι αυτή η περίπτωση

- Είναι απίστευτο και όμως…Ενωσίτικο, αλλά δεν πιστεύω πως σε μια τόσο σοβαρή περίσταση για την ομάδα και με τον κόσμο στα όρια της νευρικής κρίσης, θα μπορούσε να βγει πρόεδρος και να μιλά, με αρκετά ενθαρρυντικό μάλιστα για τις εξελίξεις τρόπο, για επενδυτή, με τον οποίο κανείς από την διοίκηση δεν έχει μιλήσει απευθείας, αλλά έχουν κάνει το «κονέ» για λογαριασμό της, ενδιάμεσοι. Πως μπορείς να επιβεβαιώνεις έστω και το όνομα κάποιου υποψήφιου επενδυτή, δίχως καν να έχεις έρθει σε επαφή μαζί του και μάλιστα σε μια στιγμή που έχουν ναυαγήσει τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις νωρίτερα και ο κόσμος βρίσκεται στο «παρά πέντε» να τρελαθεί είναι κάτι ανήκουστο. Τώρα αν ο πρόεδρος της ΑΕΚ και ο επικεφαλής…των μεγαλομετόχων Supporters έπεσαν θύματα πλάνης, αποδεικνύεται αυτόματα πως είναι επικίνδυνοι και μόνο ν’ ασχολούνται.


- Γνωρίζοντας πως η διοίκηση της ΑΕΚ ξεσκόνισε όλους τους προηγούμενους επίδοξους επενδυτές, περίμενα πως θα είχε κάνει ασφαλώς το ίδιο και με τον κύριο Κυριαζή. Αυτόματα όφειλαν να γνωρίζουν πως το 2004 στον συγκεκριμένο άνθρωπο είτε είχε γίνει σε αυτόν κρούση, είτε την είχε επιδιώξει αυτός, εξαιτίας των απόψεων του, πάνω στο θέμα του πως θα απεμπλακεί η ΠΑΕ από τα χρέη της, η περίπτωση δεν προχώρησε. Άρα τι τους έκανε να πιστεύουν πως τώρα θα ασχολούταν και πολύ περισσότερο, πως θα είχε διαφορετικές αντιλήψεις από το 2004 όταν και θεωρούσε προτιμότερη λύση την πτώση στην Δ’ Εθνική;

- Το γεγονός πως ακόμα και αυτές τις ώρες, ενώ μάλιστα ο ίδιος ο κ. Κυριαζής έχει τοποθετηθεί με τον τρόπο που είστε ενήμεροι, η διοίκηση της ΠΑΕ περιμένει ν΄ ανασκευάσει, αποδεικνύει πως έστω και μετά από όλη αυτή την ξεφτίλα, οι άνθρωποι μας κάνουν… πλάκα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και αλήθεια να είπαν, την ευκαιρία να το αποδείξουν, δεν την έχουν, παρά μόνο αν ο ίδιος ο κ. Κυριαζής αποφασίσει να κάνει …κωλοτούμπα στα όσα είπε στο σάιτ του συνδρομητικού.

Με τις υπόλοιπες εξελίξεις, είναι ξεκάθαρο πλέον πως ο Σταύρος Αδαμίδης έχει βαλθεί να μην υπάρχει τίποτα μέχρι την Κυριακή, ή να έχει κατεβάσει το μπάτζετ και να έχει κάνει μειώσεις, αφού το αν θα υπάρχει ομάδα για το υπόλοιπο της σεζόν λίγο τον απασχολεί, όπως άλλωστε φαίνεται καιρό τώρα.

Τουλάχιστον την Κυριακή αλήθειες

Για την πρόταση του Ντέμη Νικολαϊδη, να έβαζαν οι μέτοχοι ότι τους αναλογεί ώστε να επανερχόταν το χρέος στα επίπεδα του 2004, δηλώνοντας ότι πρώτος αυτός θα το έκανε, την θεωρώ την μόνη ρεαλιστική (για όσους δεν το διάβασαν, είχα γράψει από χθες άρθρο στo SDAY.gr). Συνάμα παίρνει και μια ρεβάνς για όσα του έχουν καταλογίσει οι μέτοχοι, αλλά θαρρώ πως αυτά και άλλα πολλά θα έπρεπε να τα έχει κοινοποιήσει στον κόσμο της ΑΕΚ πολύ νωρίτερα. Σαφέστατα βέβαια αυτή η κίνηση του, δεν τον απαλλάσσει ούτε από τις ευθύνες, ούτε από τα λάθη του, αλλά τουλάχιστον, έκανε βήμα πρώτος απ’ όλους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Δεν με ενδιαφέρει αν θα το πουν ή όχι, αλλά αυτό που μετράει είναι εκείνοι που έχουν τα χρήματα και μπορούν να κουνήσουν την στασιμότητα που υπάρχει να πάνε την Κυριακή στα Σπάτα. Κι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι όταν θα βγουν από εκεί μέσα, να έχουν βρει μια λύση. Κι η δική μου αίσθηση πάντως είναι πως δίχως Πόλυ και «τίγρη», λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν ουσιαστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x